
Tässä annoksessa kiteytyy Adeline Grattardin ruokafilosofia. Kala vain höyrytetään, jotta maku on puhdas.
Vinkki: Voit halutessasi tehdä vain rapuja tai kalaa. Valmista niitä tällöin kaksinkertainen määrä.
Höyrytetyt tiikeriravut, turska ja paksoi-mustariisi
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista ensin paksoi-mustariisi maustamista vaille valmiiksi. Tee halutessasi myös seesami-siitakesienet.
- Tee soijakastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita ainekset kulhossa.
- Leikkaa ruodoton kalafilee annospaloiksi. Höyrytä sulatetut ja valutetut katkaravut ja kala. Jos et omista höyrytyskoria tai höyrykattilaa, käytä kattilaa ja siivilää. Keitä kattilassa vettä. Laita ravut siivilään ja nosta siivilä kattilaan niin, että ravut eivät osu veteen. Nosta myös kala höyryttymään. Peitä kattila kannella.
- Ravut ja kala kypsyvät nopeasti, noin 2– 3 minuutissa. Sivele höyrytyksen jälkeen soijakastiketta rapujen ja kalan pintaan. Tarjoa ravut ja kala riisin kanssa.
Paksoi-mustariisi
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä riisi. Kiehauta vesi ja suola. Lisää riisi ja hauduta kannen alla kypsäksi paketin ohjeen mukaan, noin 30–40 minuuttia.
- Leikkaa paprika ja paksoi ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna inkivääri. Kuumenna öljy wokissa tai paistinpannussa. Paista paksoita, paprikaa ja inkivääriä muutama minuutti. Lisää riisi. Paista kovalla lämmöllä noin 5 minuuttia.
- Lisää limetin mehu, suola ja sokeri. Hienonna kevät- tai ruohosipuli ja kääntele se paksoi-riisiseokseen.
Seesami-siitakesienet
Ainekset
Työvaiheet
- Perkaa sienistä kuivat kannat. Paloittele sienet, jos ne ovat liian suuria.
- Kuumenna öljy ja voi paistinpannussa tai wokissa. Paista sieniä muutama minuutti. Pirskota hieman seesamiöljyä (ja sitruunan mehua) päälle. Tarjoa höyrytettyjen rapujen kanssa.