Sitrusposse on raikas ja herkullinen jälkiruoka. Nauti keksien tai passion-melonisalsan kanssa. Voit tehdä jälkiruuan vaikka jo edellisenä päivänä.
Ruokapankin löytää: Ruokapankki.blogspot.fi
Sitrusposse ja passion-melonisalsa
Ainekset
Työvaiheet
Valmista ensin salsa. Pilko melonit pieniksi kuutioiksi. Halkaise passionhedelmät ja kaavi sisus lusikalla. Sekoita ainekset kulhossa keskenään. Anna maustua kelmun alla viileässä. Mittaa kerma ja sokeri pinnoitettuun kattilaan. Keitä noin 5 minuuttia koko ajan sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon sitrusmehut. Raasta pesty appelsiinin kuori ja lisää sekin seokseen. Voit säästää hieman raastettua kuorta koristeluun jos haluat. Kaada seos annoskulhoihin, esim. lasi tai kahvikuppi käy mainiosti. Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Annosten kokoaminen: Annostele hyytyneiden possettien päälle salsaa ja keksimuruja. Asettele mintunlehtiä tai kukkia koristeeksi tai sitten sitä raastettua appelsiininkuorta.
PS. Salsa sopii myös grillatun kanan kanssa...