Sävytä gazpacho kotimaisilla mansikoilla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + maustuminen 4 t
Vaikeustaso
Kohtalainen
Mansikalla maustettu gazpacho
Ainekset
5
tomaattia
15
isoa mansikkaa
1
punainen paprika
1
kurkku
1
valkosipulinkynsi
1
dl
oliisiöljyä
1/2
dl
(sherry)viinietikkaa
2
tl
sokeria
2
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
Työvaiheet
- Pese kasvikset tarvittaessa. poista tomaattien ja mansikoiden kannat. Halkaise paprika ja poista kanta, siemenet ja valkoiset osat. Kuori kurkku ja poista siemenet lusikalla. Leikkaa kasvikset pieniksi kuutioiksi ja sekoita ne keskenään. Siirrä 1 dl kasviskuutioita sivuun crostineja varten (ks. ohje alla).
- Kuori valkosipulinkynsi (jos keskellä on vihreä sydän, poista se). Laita loput kasvikset ja valkosipuli tehosekoittimeen. Lisää öljy, etikka ja mausteet. Soseuta sileäksi.
- Laita gazpacho jääkaappiin maustumaan vähintään 4 tunniksi tai yön yli.
- Annostele keitto laseihin tai kulhoihin ja tarjoa kylmänä crostinien kanssa.
Neljän kasviksen crostinit
Ainekset
1/2
patonkia
1
rkl
oliiviöljyä
1
dl
pehmeää tuorejuustoa
1
dl
kasviskuutioita (tomaatti, paprika, kurkku)
3-4
basilikanlehteä
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Työvaiheet
- Lämmitä uuni 175-asteeseen.
- Leikkaa patonki noin 1 cm:n viipaleiksi. Voitele viipaleet oliviöljyllä.
- Paahda leipiä uunissa 3-5 minuuttia tai kunnes ne ovat rapeita. Voitele leivät tuorejuustolla.
- Hienonna basilika ja lisää se kasviskuutioiden joukkoon. Nosta leiville. Ripottele leiville suolaa ja pippuria.