
Iskin kasvimaalle viisi vuotta vanhoja vesikrassin siemeniä ajatuksella "tulee jotain jos tulee". Vesikrassi kasvoikin villinä niin, ettemme ehtineet syödä kaikkea. Mietin, miten voisin kasvia säilöä. Sen hienostunut yrttinen maku laittoi pohtimaan, olisiko krassista pestoksi. Testasin ensin pienen määrän perunasalaatin joukkoon ja kun kokeilu paljastui onnistuneeksi, tein meille purkin vesikrassipestoa jääkaappiin. Pilottierässä jaksoin perata krassin huolella ja se kannatti - purkillisen joukossa on puisevanmakuisia varsia, jotka olisi pitänyt ymmärtää karsia pois laumasta. Joka tapauksessa - tätä kelpaa lopsautella pastan joukkoon tai levittää hapankorpulle.
Vesikrassipesto
Ainekset
Työvaiheet
- Perkaa vesikrassi, poista paksuimmat varret ja roskat. Huuhtele.
- Laita ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekottimella.
- Voit halutessasi lisätä pinjan- tai auringonkukansiemeniä.
- Desifioi purkki kiehuvalla vedellä.
- Kaada pesto purkkiin ja säilytä kylmässä.