klo 15:50 | 8.7.2015

Siskonmakkara heittäytyy korealaiseksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min + pakastus 1/2 t
Vaikeustaso
Kohtalainen
Korealaiset siskonmakkaravartaat
Ainekset
500
g
siskonmakkaraa
2
valkosipulinkynttä
2
tl
raastettua tuoretta inkivääriä
2
rkl
+ 1 rkl korealaista chilitahnaa (gochujang)
1
rkl
korealaista chilijauhetta (gochugaru)
1/2
dl
hienonnettua korianteria
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1/4
tl
suolaa
Lisäksi
1
rkl
oliiviöljyä
4
grillivarrasta
3
rkl
valmista bulgogikastiketta
1/2
rkl
sokeria
Työvaiheet
- Jos tarjoat vartaat kimchi-perunasalaatin kanssa, huomaa että kimchin valmistus aloitetaan 1 viikko aikaisemmin (ks. ohje alla).
- Purista siskonmakkaramassa kulhoon. Kuori ja raasta valkosipulinkynnet ja inkivääri hienoksi. Lisää ne, 2 rkl gochujangia, chilijauhe, korianteri, pippuri ja suola ja sekoita tasaiseksi. Massa on melko vetelää.
- Levitä pienelle, pakastuksen kestävälle vadille pala tuorekelmua ja sivele se öljyllä. Kostuta kädet hyvin ja pyörittele siskonmakkaramassasta pingispallon kokoisia pyöryköitä tuorekelmun päälle. Nosta vati pakastimeen ½ tunniksi.
- Kiehauta miedosti suolalla maustettu vesi. Keitä kohmeiset pyörykät kypsiksi, noin 3 minuuttia. Nosta sivuun reikäkauhalla.
- Pujota kypsät pyörykät vartaisiin. Sekoita marinadi bulgogikastikkeesta, sokerista ja 1 rkl:sta gochujang-chilitahnaa. Sivele vartaat marinadilla ja grillaa niihin kaunis väri. Tarjoa heti kimchi-perunasalaatin ja sitruunaruohomajoneesin kanssa.
Kimchi-perunasalaatti
Ainekset
1
kg
keitettyjä uusia perunoita
2-3
dl
kimchiä
2-3
kevätsipulinvartta
1
nippu korianteria
Työvaiheet
- Aloita perunasalaatin valmistus kimchin teolla noin 1 viikko ennen tarjoamista (ks. ohje alla).
- Lohko keitetyt perunat sopiviksi suupaloiksi tarjoilukulhoon.
- Sekoita kimchi perunoiden joukkoon.
- Viimeistele salaatti hienonnetulla kevätsipulilla ja korianterilla.(4-6 annosta, 1 t + kimchi 6-8 vrk)
Kimchi
Ainekset
1
iso tai 2 pientä kiinankaalia
1 1/2
dl
hienoa merisuolaa
n. 15
cm
retikkaa (1 dl soseutettuna)
1/4
päärynää
1/4
sipulia
5
cm:n
pala tuoretta inkivääriä
5
valkosipulinkynttä
1
dl
vettä
1
rkl
maissitärkkelystä (Maizena)
2
dl
korealaista chilijauhetta (gochugaru)
1 1/4
dl
kalakastiketta
2
rkl
sokeria
6
kevätsipulia tai 2 kesäsipulia
Työvaiheet
- Poista kaalin uloimmat lehdet. Halkaise kaali. Huuhtele puolikkaat kylmällä vedellä, laita kulhoon leikkuupinnat ylöspäin ja ripottele merisuola päälle. Anna kaalin marinoitua yön yli tai vähintään 6 tuntia.
- Irrota kaalin lehdet ja huuhtele ne kylmällä vedellä. Valuta kaali huolellisesti siivilässä. Leikkaa kaalinlehdet isohkoiksi suikaleiksi.
- Kuori ja paloittele retikka, päärynä, sipuli, inkivääri ja valkosipulinkynnet ja soseuta ne sauvasekoittimella tasaiseksi.
- Mittaa vesi ja maissitärkkelys kattilaan ja kiehauta niistä paksuhkoa kiisseliä muistuttava tahna. Sekoita maissitärkkelysseos soseen joukkoon. Lisää chilijauhe, kalakastike ja sokeri.
- Hienonna kevätsipuli. Sekoita se ja maizena-mausteseos kiinankaalin joukkoon kannelliseen astiaan. Sulje kansi ja jätä huoneenlämpöön 1–2 vuorokaudeksi. Siirrä astia tämän jälkeen jääkaappiin vielä 5–6 päiväksi.(2-3 dl, 15 min + marinointi 6 t + 6-8 vrk)