
Rapeaa pinnalta ja mehevää sisältä! Kokki ja ravintoloitsija Toni Kostiainen ei yleensä tee itselleen ruokaa kotona. Mutta silloin kun tekee, lautasella on usein jenkkityylistä, uppopaistettua kanaa. Rasvaisen herkun lisukkeena Kostiainen nauttii jotain hapokasta, vaikkapa etikalla terästettyä kaalia.
Tuplaleivitetty piimäkana Amerikan tapaan
Ainekset
Työvaiheet
- Pyyhkäise leikkeiden pinnat talouspaperilla kuivaksi. Leikkaa ne kahteen osaan.
- Mittaa lautaselle vehnäjauhot ja mausteet. Sekoita ne hyvin keskenään. Kaada toiselle lautaselle piimä. Kasta kanapala kerrallaan ensin piimään ja sitten pyöräytä jauhossa. Leivitä kaikki palat kahdesti.
- Vuoraa lautanen talouspaperilla valmiita kananpaloja varten. Kaada öljy kattilaan ja anna sen lämmetä. Jos käytät lämpömittaria, anna öljyn kuumentua 180-asteiseksi. Paista ensin puolet kanoista. Paistoaika on 16-18 minuuttia, eli kunnes pinta on rapea ja kullanruskea. Paista loput leikkeet samalla tavalla.