Leivoksen päällä komeileva omenakukka näyttää vaikealta, mutta oikeasti se syntyy simppelisti omenaviipaleista käärimällä. Kunhan muistat pehmentää viipaleet ensin mikrossa.
Omenakukat
Ainekset
Työvaiheet
- Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaneli keskenään ja lisää seos taikinaan. Pyöritä taikina 25 cm:n tangoksi, kääri kelmuun ja nosta jääkaappiin vähintään 1 tunniksi.
- Leikkaa tanko 1 cm:n viipaleiksi ja taputtele viipaleet muffinivuokien pohjalle ja hiukan reunoille. Nosta kylmään täytteen teon ajaksi.
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Tee omenakukkien terälehdet viipaloimalla omenat kuorineen ohuiksi puolikuun muotoisiksi viipaleiksi. Purista sitruunanmehua viipaleille ja kääntele niin, että mehu kostuttaa viipaleet kauttaaltaan. Sulata voi ja sekoita se siirapiin. Kaada seos omenaviipaleille ja pehmennä niitä mikrossa 1 minuutti, kunnes ne ovat pehmenneet käsin rullattaviksi.
- Asettele 10 omenaviipaletta limittäin jonoon työpöydälle. Rullaa kukaksi kääretortun tapaan ja nosta taikinakuppiin. Paista leivonnaisia uunissa 25–30 minuuttia.
- Lämmitä hilloa mikrossa 30 sekuntia ja sivele se pullasudilla omanakukkien kärjille.