
Vihreä tekee hyvää! Maukas lehtikaali muuttuu hetkessä vihreäksi kastikkeeksi, ja pikapasta pelastaa kiireisen päivän.
Vinkki! Älä keitä kastiketta enää sen jälkeen, kun olet lisännyt kerman.
Lehtikaalipasta
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä spagetti suolalla maustetussa vedessä (4 l vettä, 4 tl suolaa) pakkauksen ilmoittama aika.
- Tee sillä välin kastike. Huuhtele ja silppua lehtikaali. Halkaise ja pese purjo ja leikkaa vaalea osa ohuiksi puolirenkaiksi. Raasta sitruunan ohut keltainen kuoriosa.
- Kuumenna öljy kattilassa. Lisää purjot kuullottumaan muutamaksi minuutiksi. Lisää lehtikaali, vesi tai pastan keitinvettä, liemikuutio, sitruunan kuoriraaste ja mehu. Hauduta kastiketta 10 minuuttia.
- Kuori ja rouhi pistaasipähkinät.
- Soseuta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää kerma ja rouhittu valkopippuri. Lämmitä, älä keitä.
- Valuta spagetti. Lisää kastike joukkoon. Sekoita lopuksi joukkoon pistaasipähkinät.