
Sinihomejuusto jakaa meidät sen rakastajiin ja vihaajiin. Lue kolme talvista vinkkiä sinihomejuuston uudenlaiseen käyttöön!
Aura-juusto on saanut suomalaiset rakastumaan sinihomejuustoon. Meille se on tuttu niin pizzassa kuin piparin päällä. Talvella sinihomejuusto houkuttaa täyteläisellä maullaan. Jos kuulut sinihomejuuston rakastajiin, kokeile sitä näissä yhdistelmissä:
Taatelien sisään
Taateleiden makeus imartelee sinihomejuuston suolaisuutta, siksi ne ovat niin oiva yhdistelmä. Tähän tarvitset ehdottomasti tuoreita taateleita vihanneshyllystä. Leikkaa taatelit halki yhdeltä sivulta ja poista siemen. Murusta sinihomejuusto ja sekoita sen joukkoon maustamatonta tuorejuustoa. Lusikoi taatelien sisään. Voit sujauttaa mukaan myös pieneksi silputtua päärynää, kuten tässä reseptissä.
Joulutorttuun
Perinteiseen joulutorttuunkin voi loihtia lisää karaktääriä sinihomejuustolla. Voit joko unohtaa hillot ja täyttää pastejaityyliin taitetun tortun sinihomejuustolla. Toinen tapa hyödyntää sinihomejuuston ihanuutta tortussa on taitella torttu perinteiseksi tähdeksi ja laittaa hillosilmäksi uunin kestävää omenahilloa. Juuri kuun höyryävän kuuma torttu tulee uunista, paina sinihomejuustolohko kuumaan hilloon ja odota, että tortut ovat syömälämpöisiä. Voit myös murustella vähän juustoa tortuille ennen uuniin menoa.
Piilota se päärynään
Puolita kypsä päärynä pituussuunnassa. Poista lusikan avulla siemenet ja vielä vähän hedelmää (syö se!). Murusta sinihomejuustoa päärynään muodostuneeseen aukkoon. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja kuumenna päärynöitä uunissa vain sen verran, että juusto sulaa. Tarjoa kinuskikastikkeen kanssa. Kokeile myös päärynäpiiraita, jotka viimeistellään sinihomejuustotahnalla.
Kokeile myös sinihomejuustoa juustolautaspizzassa ja creme bruleessa.
Katso myös aiemmin avautuneet joulukalenterin luukut:
Luukku 1: Raakakakku on terveellinen herkku
Luukku 2: Näin poistat avokadon kiven näppärästi
Luukku 3: Suomalainen menu - suosi kotimaisia tuottajia
Luukku 4-6: Juhlista samppanjalla
Luukku 7: Näin joululimppu onnistuu!
Luukku 8: Mikä kinkku jouluksi? Tässä kattava opas!
Luukku 9: Valmistaikina on paras kiireapu! Hyvää ja näyttävää helposti
Luukku 10: Vaihtoehto glögille - kolme ihanaa kuumaa juomaa
Luukku 11-13: Leivo hauska Lucia-pulla
Luukku 14: Joulukinkun valmistusohje
Luukku 15: Eikö joulutorttu maistu? Kokeile tätä uutta ideaa!
Luukku 16: Pikasinapit valmistuvat 5-15 minuutissa
Luukku 17: Parhaat ohjeet joulun kylmään kalapöytään
Luukku 18-20: Testasimme kaupan valmislaatikot - katso tulos!