
Jouluinen granola maistuu puolukalta, pähkinältä ja valkosuklaalta. Pakkaa sitä lahjaksi ja herkuttele jouluaaton aamiaisella.
Puolukka-valkosuklaagranola
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuumenna isossa kattilassa öljyjä ja hunajaa vain sen verran, että hunaja sulaa. Sekoita kaurahiutaleet seokseen. Mittaa sekaan mantelit, pähkinät, siemenet sekä suola.
- Levitä seos leivinpaperin päälle pellille. Paahda uunin keskiosassa noin 15 minuuttia. Kääntele granolaa lastalla kerran paiston aikana. Pinta saa paahtua mutta ei palaa.
- Ota granola uunista ja sekoita siihen rouhittu suklaa, puolukka, kaneli, kookoslastut ja riisimurot. Sekaan sopivat myös hienoksi pilkottu taateli tai omenarenkaat.
- Pakkaa granola esimerkiksi itse koristelemiisi peltipurkkeihin paperipusseissa ja anna joululahjaksi.