Pullataikinasta on moneksi! Nämä siirappiset ja pähkinäiset tahmapuustit on helppo paistaa muffinipellillä.
Tahmapuustit eli sticky buns
Ainekset
Työvaiheet
- Voitele muffinipellin kolot voilla.
- Rouhi 3 dl pekaanipähkinöitä. Halkaise loput pituussuunnassa kahtia.
- Mittaa jokaiseen muffinipellin koloon noin ruokalusikallinen siirappia. Sirottele kuhunkin koloon vielä teelusikallinen sokeria. Jaa puolitetut pähkinät koloihin.
- Kauli taikina puolen sentin paksuiseksi suorakaiteeksi (noin 35 cm x 25 cm). Levitä ranskankerma levylle. Sirottele sen päälle pähkinärouhe ja fariinisokeri.
- Kääri levy tiukaksi rullaksi. Leikkaa rulla 12 osaan ja nosta ne muffinipellin koloihin.
- Peitä pullat kelmulla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.
- Paista pullia 175 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Laita uunin pohjalle leivinpaperiarkki, koska siirappi pursuaa herkästi yli. Anna kypsien pullien jäähtyä 5 minuuttia ja kumoa pelti sen jälkeen leivinpaperin päälle. Anna siirapin valua pullien päälle. Jäähdytä hetki ennen tarjoilua, sillä siirappi on polttavan kuumaa.