
Stadin paras hampurilainen mehevöityy pikkelöidyllä sipulilla ja chilimajoneesilla.
Kaupungin paras burgeri
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 180-asteiseksi.
- Pilko keltasipuli mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Kuumenna nokare voita pannussa ja kuullota miedolla lämmöllä täysin kypsäksi, noin 10 minuuttia. Lisää pannulle hienonnettu valkosipuli ja jatka vielä hetki kypsennystä, jotta valkosipuli kypsyy täysin. Jäähdytä.
- Tee pikkeliliemi. Yhdistä etikka, vesi ja sokeri kasarissa ja kiehauta. Leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi. Kaada liemi sipulien päälle ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Siivilöi liemi pois ennen sipuleiden tarjoamista.
- Valmista chilimajoneesi. Pilko chili ja yhdistä se majoneesin ja sitruunamehun kanssa kulhossa ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Mausta suolalla.
- Yhdistä jäähtynyt sipuli ja valkosipuli jauhelihan kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita hyvin. Jaa massa neljään osaan ja muotoile kiinteiksi pihveiksi. Grillaa pihvit kaksi kerrallaan grillipannulla tai tavallisella pannulla kummaltakin puolelta kauniinvärisiksi. Mausta sormisuolalla ja pippurilla ja nosta uunipellille. Lisää päälle pala hyvää cheddar-juustoa ja kypsennä loppuun uunissa, noin 5 minuuttia. Kun juusto on sulanut pihvien päällä, nosta ne uunista ja anna vetäytyä folion alla noin 5 minuuttia ennen burgereiden kokoamista.
- Paahda sämpylät grillipannulla. Pilko tomaatit ja hienonna korianteri ja minttu.
- Kokoa burgerit. Laita sämpylän pohjalle chilimajoneesia, majoneesin päälle jauhelihapihvi ja sitten salaattia, tomaattia, yrttejä, pikkelöityä sipulia ja päällimmäisenä majoneesilla sivelty burgerisämpylän kansi. Nauti heti!