Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 45 keittokirjaan.
Ohje Taina Vuohelainen Kuva Arto Vuohelainen

Kirsikkamoussella peitetty suklaakakku on yhtä aikaa pehmeä ja rouheinen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12-15 palaa
Valmistusaika
1 t + paistaminen 1 t + tekeytym
Vaikeustaso
Kohtalainen

Portteri-kirsikka-suklaakakku

Ainekset

Pohja
150
g
voita
100
g
tummaa suklaata
2
dl
porterolutta (esim. St. Peter’s Honey Porter)
1 ¼
dl
rypsiöljyä
200
g
ranskankermaa
2
dl
sokeria
2
dl
fariinisokeria
4
kananmunaa
6 ¼
dl
vehnäjauhoja
1
dl
tummaa kaakaojauhetta
2
rkl
kaakaonibsejä
1
rkl
vaniljasokeria
2
tl
leivinjauhetta
1 ¼
tl
soodaa
¾
tl
suolaa
Täyte
5
liivatelehteä
5
dl
vispikermaa
400
g
mascarpone-tuorejuustoa
1
dl
tomusokeria
2
tl
vaniljasokeria
4
dl
kirsikka- (tai vadelma)sosetta (400 g marjoja)
½
dl
mehua (esim. kirsikka)
Kostutus
1
dl
olutta tai kirsikkamehua
Suklaaganache
75
g
tummaa suklaata
½
dl
kermaa
1
tl
voita
Lisäksi
kirsikoita, vadelmia tai herukoita

Työvaiheet

  1. Pane uuni kuumenemaan 170 asteeseen. Voitele ja jauhota 2 irtopohjavuokaa (Ø 18 cm). Sulata voi ja suklaa mikrossa, noin 30–60 sekuntia. Tarkkaile, ettei suklaa pala. Kaada voi-suklaaseos leivontakulhoon.
  2. Lisää olut, öljy, ranskankerma, sokerit ja munat yksitellen. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja lisää joukkoon. Pyöräytä nopeasti tasaiseksi taikinaksi, mutta älä vaivaa.
  3. Kaada taikina vuokiin ja paista 50–60 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla; kakku on kypsä, kun tikkuun ei enää tartu taikinaa. Suojaa pinta foliolla paistamisen loppupuolella, jos kakku tummuu liikaa. Anna kakkujen jäähtyä 15 minuuttia vuoissaan, kumoa ne sitten ritilälle jäähtymään.
  4. Valmista täyte. Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen pehmenemään 5–10 minuutiksi. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto ja sekoita se ensin pieneen määrään kermavaahtoa, lisää sitten loput kermavaahdosta. Lisää sokerit.
  5. Soseuta kirsikat tai käytä sosetta.
  6. Kuumenna mehu. Purista liivatteet ja liuota ne mehuun, anna jäähtyä hetki. Kaada liivateseos marjasoseeseen ohuena nauhana. Yhdistä juustovaahto ja marjasose.
  7. Tasoita kakkujen pinnat ja leikkaa molemmat pohjat 2 osaan. Jos haluat korkean kakun, käytä kaikki 4 osaa. Kuvan kakku on kolmekerroksinen. (Ylimääräisen osan voit pakastaa.)
  8. Puhdista kakkuvuoat ja levitä niihin tuorekelmua. Nosta kumpaankin vuokaan 1 kakkukerros. Kostuta oluella tai kirsikkamehulla pullasutia apuna käyttäen; käytä 2/3 liemestä. Levitä pohjille kakkupohjan paksuinen kerros (noin 2,5 cm) täytettä, ja nosta pohjat pakastimeen 1 tunniksi. Säilytä täyte ja kolmas pohja tuorekelmulla peitettynä huoneenlämmössä.
  9. Ota kakut pakastimesta ja tarkista että täyte on hyvin hyytynyt. Irrota kakut vuoistaan. Nosta ne täytteineen päällekkäin. Suorista täytteet veitsellä, jos ne ovat pursuneet yli.
  10. Nosta kolmas kakkupohja päälle ja kostuta. Levitä loput täytteestä kakun päälle ja sivuille. Nosta kakkukupu kakun suojaksi ja anna kakun maustua jääkaapissa vähintään 3 tuntia.
  11. Valmista ganache. Rouhi suklaa. Kiehauta kerma kattilassa, nosta sivuun ja sekoita suklaa kuumaan kermaan. Mittaa voi joukkoon antamaan kiiltoa. Anna jäähtyä sekoitellen hetki, kunnes seos alkaa paksuuntua. Kaada ganache kakun keskelle ja levitä varovasti sivuille, niin että kuorrutus valuu reunojen yli. Jos ganache ehtii jäähtyä liikaa, voit lämmittää sitä liedellä notkeammaksi.
  12. Koristele kakku marjoilla.

Kommentit (1)

Uusis
Seuraa 
Liittynyt21.11.2016

Uunin lämpötila on ilmeisesti kiertoilmalle?

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1196 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Maustetut taatelit ovat iso hitti karkkiosastoilla, mutta niitä on helppo tehdä itsekin.
Maustetut taatelit ovat iso hitti karkkiosastoilla, mutta niitä on helppo tehdä itsekin.
Maustetut taatelit ovat iso hitti kauppojen karkkiosastoilla, mutta niitä on helppo tehdä itsekin. Nämä suklaasydämet valmistuvat vartissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
15 min

Taatelisydämet

Ainekset

24
kivetöntä, pehmeää taatelia
100
g
suklaata
rouhittua pistaasipähkinää
pakastekuivattua vadelmaa

Työvaiheet

  1. Tee pienellä terävällä veitsellä noin sentin viilto 12 taatelin toiselle pitkälle sivulle. Työnnä toiset 12 taatelia viiltoihin, jolloin taatelit muodostavat sydämen.  Laita sydämet leivinpaperin päälle.
  2. Paloittele ja sulata suklaa mikroaaltouunissa tai liedellä vesihauteessa. Kuorruta taatelisydämet levittämällä niille suklaata rennosti pikkulusikalla.
  3. Koristele rouhitulla pistaasipähkinällä tai kuivatulla vadelmalla. Anna kovettua hetki jääkaapissa.

Kuvan helppojen riisisuklaapatukoiden ohjeen löydät täältä.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1196 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Tummasta suklaasta, pähkinöistä ja riisimuroista tehdyt patukat käyvät herkkuvälipalasta.
Tummasta suklaasta, pähkinöistä ja riisimuroista tehdyt patukat käyvät herkkuvälipalasta.
Kaverille kanssa! Helpot ja nopeat suklaapatukat onnistuvat myös koululaisilta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 18 kpl
Valmistusaika
10 min + 1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Riisisuklaapatukat

Ainekset

150
g
tummaa suklaata
1
dl
sileää maapähkinävoita
4
dl
riisimuroja
Lisäksi
1
dl
suolapähkinöitä
50
g
tummaa suklaata

Työvaiheet

  1. Paloittele ja sulata suklaa joko mikroaaltouunissa tai liedellä vesihauteessa.
  2. Sekoita maapähkinävoi suklaan joukkoon. Lisää riisimurot ja kääntele tasaiseksi.
  3. Kaada suklaa-riisimuromassa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 25 x 20 cm). Tasoita pinta.
  4. Rouhi suolapähkinät veitsellä. Paloittele ja sulata koristelusuklaa. Painele suolapähkinärouhe riisisuklaan pinnalle. Levitä päälle suklaaraitoja pikkulusikalla.
  5. Anna kovettua jääkaapissa reilu tunti. Leikkaa tai murra riisisuklaalevystä patukoita tai ruutuja. Levy leikkaantuu siististi, kun veitsen kastaa välillä kuumaan veteen.

Kuvan taatelisydänten ohjeen löydät täältä.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1196 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Pehmeiksi paahtuvien luumujen ja hasselpähkinöiden hurmaava tuoksu nostattaa veden kielelle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15 palaa
Valmistusaika
55 min
Vaikeustaso
Helppo

Pähkinäinen luumupaistos

Ainekset

8–9
luumua
1
appelsiini
100
g
huoneenlämpöistä voita
dl
fariinisokeria
2
munaa
2
dl
vehnäjauhoja
dl
hasselpähkinäjauhetta
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
Pinnalle
½
dl
hasselpähkinärouhetta

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (22 cm x 30 cm) leivinpaperilla. Voit paistaa kakun myös pyöreässä irtopohjavuoassa (Ø 22 cm).
  2. Leikkaa luumut puoliksi ja poista kivet. Raasta appelsiinista kuori ja purista ½ dl mehua.
  3. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan voimakkaasti vatkaten.
  4. Sekoita jauhot, hasselpähkinäjauhe, leivinjauhe ja vanilja keskenään toisesssa kulhossa. Kääntele jauhoseos voivaahdon sekaan. Lisää lopuksi appelsiinin mehu.
  5. Kaavi taikina vuokaan. Laita luumut taikinan pinnalle, mutta älä paina niitä syvälle. Ripottele päälle pähkinärouhetta.
  6. Paista uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes taikina on keskeltä tikulla kokeiltaessa kypsä.

Vinkki! Purista lopusta appelsiinista mehua salaatinkastikkeeseen tai kalan tai lihan marinadiin.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1196 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Näinkin tyylikkäältä voi näyttää perinteinen puolukkapuuro.
Näinkin tyylikkäältä voi näyttää perinteinen puolukkapuuro.
Pilvenpehmeä puolukkapuuro taipuu syksyiseksi trendiherkuksi, mutta maistuu myös perinteisesti maidon ja sokerin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Vispipuuro

Ainekset

1
l
vettä
1
dl
sokeria
½
tl
suolaa
4
dl
tuoreita puolukoita
tai 1
pussi (200 g)
pakastepuolukoita
dl
mannasuurimoita
Lisäksi
1
prk
vaniljarahkaa
puolukkahilloa

Työvaiheet

  1. Kaada kattilaan vesi. Lisää sokeri ja suola.
  2. Kun vesi kiehuu, lisää puolukat. Keitä hiljalleen 8 minuuttia.
  3. Vispilöi joukkoon mannasuurimot. Hauduta puuroa 5 minuuttia välillä sekoittaen.
  4. Jäähdytä puuro. Vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella.
  5. Lusikoi annoksiin vaniljarahkaa ja puolukkahilloa.

Vinkki! Puuron voi tehdä samalla ohjeella herukoista. Puuro sopii vegaanille, jos käytät lisukkeena rahkan sijasta vaniljalta maistuvaa soijajugurttia.