
Panzanella eli toscanalainen tomaatti-leipäsalaatti on oivallinen tapa käyttää kuivuneet leivänkannikat ja muut purkkien ja pakettien pohjalle jääneet rippeet. Tällä salaatilla lähtee myös taatusti nälkä.
Toscanalainen tomaatti-leipäsalaatti eli panzanella
Ainekset
Työvaiheet
- Paista ensin pekoni kuivalla pannulla. Saadaksesi oikein rapeaa pekonia lisää siivut kylmälle pannulla ja laita sitten vasta täydelle teholle. Näin pekonin rasvareunus ehtii sulaa pannulle ja pekoni paistuu omassa rasvassaan. Paista, kunnes pekoni on oikein tummaa ja rapeaa. Älä kaada sulanutta pekonirasvaa pois.
- Pilko ciabatta kuutioiksi.
- Pilko valkosipulinkynnet hienoksi silpuksi.
- Lisää pannulle pekonirasvan lisäksi vielä pieni loraus oliiviöljyä, valkosipulinkynnet ja leipäkuutiot. Paista kullanruskeiksi ja lisää rosmariini lopuksi. Nosta sivuun.
- Halkaise kirsikkatomaatit.
- Paloittele mozzarella siivuiksi.
- Pilko punasipuli renkaiksi.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
- Sekoita salaatin ainekset keskenään ja lisää kastike joukkoon.
Jos aikaa riittää, paahda ja marinoi paprikat itse.