Bilberry Hill on lisännyt 13 reseptiä.
Linkitetty 37 keittokirjaan.
Kasvispihvit yrteillä tarjoiluvalmiina
Kasvispihvit yrteillä tarjoiluvalmiina

Pannulla ihanan rapeiksi paistetut kasvispihvit maistuvat koko perheelle. Ohjeessa on käytetty vatsalle lempeitä kasviksia ja proteiinin lähteenä mantelijauhetta. Tuore basilika, persilja, timjami sekä soijakastike antavat pihveihin mahtavaa lisämakua.

Maukkaat kasvispihvit valmistetaan ilman kananmunaa, soijaproteiinia, lihaa, gluteiinia, maitotuotteita ja laktoosia. Ohje on suunniteltu vatsaystävälliseksi, sillä reseptissä ei käytetä myöskään palkokasveja (jotka usein turvottaa vatsaa).

Kasvispihvien perustana käytetään tuiki tavallisia kotimaisia juureksia: perunaa, lanttua ja porkkanaa sekä sipulia ja kesäkurpitsaa. Pihveistä tulee näillä perusaineksilla ruokaisia ja monen makuun sopivia. Halutessasi voit lisätä makua rohkeammilla mausteilla, tuunaus onkin hauskinta!

Ohjeella tulee 15 kpl reilun kokoista kasvispihviä. Varaa aikaa  pihvien paistamiseen, miedolla lämmöllä paistaen pihveistä tulee rapeapintaisia ja paistettaessa helpompia käsitellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15
Vaikeustaso
Kohtalainen

Herkulliset kasvispihvit, vegaani ja gluteeniton

Ainekset

1
kpl
hopeasipuli n. 100 – 130 g (keltasipuli tai pala purjoa käy myös)
1
kpl
valkosipulin kynsi
150
g
porkkanaa (2 kpl reilun kokoista)
250
g
jauhoista perunaa (2 kpl reilunkokoista)
100
g
lanttua (eli n. tennispallon kokoinen pala)
100
g
parsakaalia
200
g
kesäkurpitsaa
1
dl
korppujauhoa (gluteenitonta)
200
g
mantelijauhetta
4
rkl
riisijauhoa (gluteenitonta)
1
tl
kasvisliemijauhetta
4-5
rkl
soijakastiketta
Paistamiseen tilkka ruokaöljyä.
Nippu tuoretta persiljaa, basilikaa, hieman tuoretta timjamia ja noin 1 tl pippuria myllystä rouhittuna.

Työvaiheet

1. Kuori perunat, porkkanat sekä lanttu ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kiehauta juurekset mahdollisimman pienessä vesimäärässä kypsiksi, näin saat säilytettyä juuresten maun parhaimmillaan. Kaada keitinvesi pois ja hienonna kypsät juurekset haarukalla. Pieniä sattumia saa jäädä, on hyvä jättää pientä purutuntumaa.

2. Höyrytä tai kiehauta parsakaalin palat kypsäksi ja hienonna silpuksi.

3. Hienonna raaka sipuli ja puserra valkosipuli puristimella. Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja kuullota sipuli- ja valkosipulisilppu läpikuultavaksi.

4. Raasta kesäkurpitsa hienoksi ja kaada isoon kulhoon. Lisää joukkoon hienonnettu juuresseos, parskaali, sipulit ja mausta soijakastikkeella, mustapippurilla sekä kasvisliemijauheella. Mittaa kulhoon myös mantelijauhe, riisijauho ja korppujauho ja sekoita. Hienonna persilja, basilika ja nypi timjaminlehdet ja lisää taikinan joukkoon. Sekoita huolellisesti tasaiseksi massaksi.

5. Anna seoksen levätä noin 10 minuuttia, silloin korppu- ja riisjauhot ehtivät imeä itseensä taikinassa olevaa kosteutta ja taikina jämäköityy. Jos taikina tuntuu vielä löysältä, voit lisätä hieman riisijauhoa.

6. Maista kasvistaikinaa ja tarkista onko mausteita riittävästi. Jos taikina kaipaa lisämakua voit lisätä soijakastiketta, mustapippuria tai kasvisliemijauhetta. Kun maku on kohdillaan, muotoile taikinasta pihvejä ja paista pannulla öljytilkassa rapeapintaiseksi molemmin puolin.

Vinkki! Anna pihvien pinnan paistua hiljalleen miedolla lämmöllä kauniin ruskeaksi ja rapeaksi, silloin pihvit pysyvät paremmin kasassa ja niiden kääntäminen on helppoa.

Tarjoa lämpimät kasvispihvit keitettyjen perunoiden, yrteillä maustetun Kaura Fraichen ja raikkaan vihersalaatin kera.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä
Hellepäivän himotuin keitto valmistuu avomaankurkuista! Kurkkukeitto on sitä raikkaampaa, mitä viileämpänä se tarjotaan. Viilennä kurkut siksi jääkaapissa ennen raastamista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkkukeitto

Ainekset

3–4
avomaankurkkua (4 dl raastetta)
½
tl
suolaa
6
dl
turkkilaista jogurttia
1–2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tuoretta tilliä hienonnettuna
1
rkl
tuoretta minttua hienonnettuna
1
limetti
PINNALLE
2
rkl
hasselpähkinöitä
100
g
fetajuustoa
2
rkl
oliiviöljyä
2–3
tillinoksaa

Työvaiheet

  1. Pese kurkut. Raasta ne hienoksi raasteeksi kulhoon. Sekoita suola joukkoon ja anna tekeytyä 15 minuuttia. (Älä valuta raastetta.) 
  2. Paahda keiton pinnalle tulevia pähkinöitä kuumalla kuivalla pannulla 2–3 minuuttia. Siirrä sivuun. 
  3. Lusikoi jogurtti isoon kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna yrtit. Purista limettimehu. Lisää ne jogurtin joukkoon. 
  4. Nostele kurkkuraaste puristellen jogurttiseokseen. Ohenna sopivan paksuiseksi raasteesta irronneella nesteellä. Tarkista suola. 
  5. Jaa keitto lautasille. Murustele fetaa ja rouhi pähkinöitä päälle. Viimeistele oliiviöljyllä ja tillillä.
     
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström
Pehmeä hummus tekee vegaanillekin sopivasta pasta-annoksesta herkullisen kermaisen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-hummuspasta

Ainekset

300
g
simpukkapastaa
Hummus
1
prk (380/230 g)
kypsiä kikherneitä
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tahinia
½
tl
suolaa
½
tl
jauhettua korianteria
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
oliiviöljyä
2–3
rkl
kylmää vettä
Paahdetut kikherneet
1
prk (380/230 g)
kypsiä kikherneitä
1
rkl
öljyä
1
tl
jauhettua korianteria
1
tl
jauhettua juustokuminaa
1
tl
savupaprikajauhetta
½
tl
(mietoa) chilimaustetta
½
tl
suolaa
Lisäksi
500
g
mansikoita
1
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Valmista ensin hummus. Huuhdo kikherneet ja kumoa ne teholeikkuriin tai monitoimikoneen kulhoon. Kuori ja pilko valkosipulinkynnet joukkoon. Lisää tahini ja mausteet. Rouhi tasaiseksi.
  2. Lisää sitruunamehu, oliiviöljy ja tilkka vettä. Sekoita yhä. Lisää tarvittaessa vettä, kunnes hummus on sileää ja kuohkeaa. Tarkista maku.
  3. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Huuhdo ja valuta kikherneet paahdettaviksi. Lämmitä pannulla öljy ja mausteet. Paista kikherneet mausteöljyssä rapeiksi.
  5. Puolita mansikat. Valuta pasta ja kääntele joukkoon hummus. Lisää mansikat, korianteria ja paahdetut kikherneet. Tarjoa heti.

Vinkki! Hummusta voi nauttia myös levitteenä leivällä ja dippailla siihen kasviksia.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström
Jos rakastat kesäkeittoa, ihastut näihin pikapiiraisiin joiden päällä on kukkakaalia, herneitä ja kesäsipulia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaalipiiraat grillissä

Ainekset

6
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
leivinjauhetta
1
tl
suolaa
4
dl
piimää (ei rasvaton)
½
dl
rypsiöljyä
Tuorejuustotäyte
1
rs (150 g)
piparjuurituorejuustoa
1
dl
piimää (ei rasvaton)
Kasvistäyte
1
pieni kukkakaali
½
l
(sokeri)herneitä
muutama ohut kesäporkkana ja retiisi
2
pientä kesäsipulia
1
rkl
rypsiöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Valmistele täytteet. Sekoita tuorejuusto ja desilitra piimää keskenään. Huuhdo kasvikset. Leikkaa kukkakaali ohuiksi viipaleiksi, riivi herneet (sokeriherneet voit käyttää palkoineen), puolita porkkanat, retiisit ja sipulit. Sipaise kasvikset öljyllä.
  2. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää piimä ja öljy. Vaivaa sähkövatkaimen taikinakoukuilla 5 minuuttia.
  3. Paista kasvikset nopeasti kuumalla grilliparilalla käännellen. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä parilan laidalle.
  4. Kuopaise taikina kahdella lusikalla nokareiksi kuumalle grilliparilalle. Pyöräytä lusikat jauhoissa. Taputtele ja venyttele pohjat niiden avulla ohuemmiksi.
  5. Paista keskilämmöllä 5 minuuttia. Käännä pohjat ja levitä päälle tuorejuustotäytettä ja kasviksia. Kypsennä toiset 5 minuuttia. Tarjoa lämpiminä.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä
Kesäburgeri toimii hyvin avomallisena! Sekä rapeapintainen vegepihvi että burgerin lisukkeet pyöräytetään avomaankurkusta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + kypsennys 6 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kurkkuburgeri

Ainekset

4–5
avomaankurkkua (5 dl raastetta)
¾
tl
suolaa
1
kesäsipuli varsineen
2
valkosipulinkynttä
1
ruukku
lehtipersiljaa
1
dl
korppujauhoja
1
kananmuna
noin ½
dl
öljyä paistamiseen
KURKKUMAJONEESI
1
avomaankurkku
dl
majoneesia
2
tl
sitruunankuorta raastettuna
HÖLSKYVIIPALEET
1
avomaankurkku
2
rkl
sitruunamehua
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
TARJOILUUN
2
hampurilaissämpylää

Työvaiheet

  1. Raasta kurkut karkeaksi raasteeksi. Laita raaste tiheään siivilään ja sekoita suola joukkoon. Valuta noin 15 minuuttia.
  2. Valmista kurkkumajoneesi. Raasta kurkku hienoksi ja puristele irtoava neste pois. Sekoita raaste majoneesin joukkoon. Pese sitruuna, raasta sen kuori hienoksi ja lisää joukkoon.
  3. Valmista hölskykurkut. Pese kurkku ja höylää se juustohöylällä pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet tiiviskantiseen rasiaan. Purista joukkoon sitruunamehu. Lisää sokeri ja suola. Sulje kansi ja ravistele rasiaa noin minuutti.
  4. Hienonna kesäsipuli, kuoritut valkosipulinkynnet ja lehtipersilja. Sekoita kulhossa korppujauhot, muna ja sipulit. Purista kurkkuraasteesta irtoava neste pois siivilää vasten ja sekoita raaste pihvitaikinaan. Lisää lehtipersilja. Muotoile seoksesta kostutetuin käsin 4 noin sämpylän halkaisijan kokoista pihviä.
  5. Kuumenna kunnon loraus öljyä pinnoitetulla pannulla. Siirrä kurkkupihvit varovasti pannulle ja paista keskilämmöllä noin 2–3 minuuttia molemmin puolin.
  6. Halkaise sämpylät ja lämmitä ne joko uunissa tai grillissä. Lusikoi kurkkumajoneesia sämpylän pohjalle. Nosta päälle kurkkuja ja pihvi.