Mainos
Jyväbroiler on lisännyt 22 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Tiskivuoren Emäntä -blogin Heidi

Grillata voi syksylläkin! Broilerinakit maistuvat raikkaiden lisukkeiden kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Värikkäät broilerinakkivartaat

Ainekset

1
pkt (240 g)
Jyväbroiler Mustapippuri-Merisuola -broilerinakkeja
1
pkt (240 g)
Jyväbroiler Kolme Juustoa -broilerinakkeja
2
à 120 g
Jyväbroiler-broileripekonia
1
nippu
tuoretta vihreää parsaa
1
nippu
broccolinia
1
nippu
kevätsipulia
8
minipaprikaa
100
g
Välimeren yrtein maustettua goudajuustoa (tai esim. cheddarjuustoa)
8
minikesäkurpitsaa
8
grillitikkuja

Työvaiheet

Grillikastike vartaille:

1 dl laadukasta oliiviöljyä

1/2 sitruunan mehu

1 rkl teriyaki-kastiketta

1 rkl soijakastiketta

1 tl ketsuppia

3 tl juoksevaa hunajaahyppysellinen

sormisuolaa hyppysellinen

rouhittua mustapippuria

Kesäkurpitsasalaatti:

1 miedohko chili

hyppysellinen sormisuolaa

hyppysellinen mustapippurirouhetta

1/2 sitruunan mehu 

400 g kesäkurpitsaakourallinen

tuoretta basilikaa

Vesimeloni-mansikkasalaatti:

400 g tuoreita mansikoita

1 kg vesimelonia

125 g pieniä mozzarella-juustopalloja

kourallinen tuoretta basilikaa 

4 rkl auringonkukansiemeniä

1 rkl sokeria

Kesäkurpitsasalaatin valmistus:

Aloita valmistamalla kesäkurpitsasalaatti. Pilko chili pieneksi. Laita chilipalat ja mausteet ison kulhon pohjalle. Lorauta joukkoon puristettu sitruunan mehu. Sekoita kastike ja tarkista maku. Huuhtele kesäkurpitsa ja poista kova kanta. Halkaise kesäkurpitsa kahtia pituussuunnassa ja höylää siitä ohuita, pitkiä suikaleita esimerkiksi juustohöylällä. Lisää kesäkurpitsaviipaleet ja kourallinen basilikan lehtiä kastikkeen joukkoon. Laita salaatti kylmään maustumaan ja odottamaan tarjoilua.

Vesimeloni-mansikkasalaatin valmistus:

Poista mansikoista kannat ja halkaise ne kahtia. Kuori ja kuutioi vesimeloni tasakokoisiksi paloiksi. Lisää mansikoiden ja vesimelonin joukkoon mozzarellapallot ja basilika. Paahda auringonkukansiemeniä kuivalla pannulla sokerin kera, kunnes ne muuttuvat kauniin paahteisen ruskeiksi. Ripottele jäähtyneet siemenet salaatin päälle.

Vartaat ja grillauskastike:

Sekoita grillauskastikkeen ainekset keskenään. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita maun mukaan. Huuhtele parsat, broccolinit, paprikat, kesäkurpitsat ja kevätsipulit. Napsauta parsan varsista puumainen osa pois ja kuori varret kevyesti noin puoleen väliin. Kieputa kunkin parsan varren ympärille broileripekonisiivu. Tee minipaprikoihin viillot pitkittäissuunnassa, ja täytä ne juustolla.

Työnnä vartaisiin vuorotellen broilerinakkeja, pekoniin käärittyjä parsoja, broccolineja, kevätsipuleita, juustolla täytettyjä paprikoita ja minikesäkurpitsoita. Grillaa vartaita sopivan miedolla lämmöllä molemmin puolin kunnes kasvikset, nakit ja pekonit ovat kypsyneet ja ottaneet itseensä mukavan kauniin paahteisen värin. Valele vartaita grillauksen lomassa grillauskastikkeella useampaan kertaan. Voit paistaa vartaat myös 180-asteisessa uunissa.

Reseptin on Jyväbroilerille kehittänyt Tiskivuoren Emäntä -blogin Heidi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 316 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Tavallista kevyempi mutta muhevampi kiusaus syntyy, kun käytät pakastekasvissuikaleita ja raastettua kesäkurpitsaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-fetakiusaus

Ainekset

1 (300 g)
kesäkurpitsa
2
ps (a 250 g)
kasvissuikaleita
300
g
broilerin- tai kalkkunan jauhelihaa
1
tl
öljyä
1
tl
curryjauhetta
1
tl
oreganoa
ripaus
suolaa
2
dl
kasvirasvakermaa
1
dl
maitoa
100
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Huuhtele kesäkurpitsa, raasta raastimen karkealla terällä tai mandoliinilla raasteeksi. Sekoita kesäkurpitsat ja kasvissuikaleet uunivuokaan.
  2. Paista jauheliha öljytilkassa kypsäksi. Mausta currylla, oreganolla ja suolalla. Lisää kasvirasvasekoite, maito ja murustettu feta. Kaada kastike vuokaan kasvisten joukkoon. Sekoita.
  3. Kypsennä kiusausta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45-50 minuuttia. Anna tekeytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.

    VINKKI! Halutessasi voit vaihtaa broilerijauhelihan lohijauhelihaan tai kasvisjauhikseen.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Saisiko olla kulhollinen täyteläistä ja lämmittävää kanakeittoa? Maapähkinävoi tekee liemestä runsaan ja kermaisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea maapähkinä-kanakeitto

Ainekset

1
oranssi paprika
1
kesäkurpitsa
¼
punakaalia
1
maissintähkä
2
rkl
öljyä
250
g
broilerin paistisuikaleita
3
tl
keltaista currytahnaa
8
dl
kasvislientä
1
prk (250 ml)
kookosmaitoa
4
rkl
maapähkinävoita
(suolaa)
1
limetti
LISÄKSI
1
chili
1
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Leikkaa paprika ja kesäkurpitsa suupaloiksi. Suikaloi kaali. Irrota maissista lehdet ja leikkaa jyvät pitkittäissuunnassa irti.

  2. Kuumenna öljy kattilassa. Paista broilerit öljyssä kypsäksi. Lisää currytahna ja vihannekset. Paista vielä 5 minuuttia.

  3. Lisää kasvisliemi, kookosmaito ja maapähkinävoi. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Anna kiehua kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes vihannekset ovat kypsiä.

  4. Hienonna chili ja korianteri keiton kiehuessa. Purista limetin mehu ja lisää se valmiiseen keittoon. Tarjoa keitto chilin ja korianterin kanssa.

Vinkki Kokeile broilerin tilalla kiinteää tofua.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Sokeriton ranskalainen sinappi antaa juuri sopivasti ytyä broilerin makuun. Yhdistä rapeapintaiseksi paistettu broileri sobanuudeleiden ja kasvisten kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Sinappibroileri ja sobanuudelit

Ainekset

600
g
broilerin luuttomia paistileikkeitä
½
tl
suolaa
½
dl
dijoninsinappia
1
iso kananmuna
2
dl
pankojauhoja
öljyä paistamiseen
(chiliä)
Nuudelit
200
g
sobanuudeleita
1
ps (250 g)
varsiparsakaaleja
2
rkl
öljyä
1
rkl
riisiviinietikkaa
ripaus
suolaa
½
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Kuivaa paistileikkeet talouspaperilla ja ripottele suola pinnoille. Laita sinappi syvälle lautaselle, riko muna joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Laita pankojauhot toiselle syvälle lautaselle. Pyörittele paistileikkeet yksi kerrallaan ensin munaseoksessa ja sitten pankojauhoissa.

  2. Kuumenna kunnon loraus öljyä laakealla pannulla. Paista paistileikkeitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia välillä käännellen, kunnes ne ovat kypsiä.

  3. Keitä nuudelit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa varsiparsakaalit pitkittäin halki ja laita ne kypsymään nuudelien kanssa samaan kattilaan viimeiseksi minuutiksi. Valuta nuudelit ja varsiparsakaalit, ja laita ne takaisin kattilaan. Sekoita pienessä kulhossa öljy, etikka, sokeri ja suola. Kaada seos kattilaan ja kääntele niin, että nuudelit ja varsiparsakaalit maustuvat tasaisesti.

  4. Jaa nuudelit lautasille ja nosta broilerin paistileikkeet päälle. Viipaloi halutessasi chiliä päälle.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Ninna Lindström

Keltajuuri antaa keittoon pirteän värin ja tuo samalla lisää syvyyttä makuun. Nuudelit imaisevat nopeasti keiton liemen, joten tarjoa keitto mieluiten pian valmistuksen jälkeen. Soppa maistuu toki myös patamaisena versiona.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Keltajuuri-kanakeitto

Ainekset

500
g
keltajuurta
2
porkkanaa
1
pieni purjo
400
g
maustamattomia broilerinfileesuikaleita
1
rkl
curryjauhetta
2–3
rkl
öljyä
2
rkl
valkoviinietikkaa
1
l
vettä
2
kanaliemikuutiota
200
g
vehnänuudeleita

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta juurekset karkeaksi raasteeksi. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo.

  2. Paista purjoa, broileria ja currya öljyssä kattilassa noin 5 minuuttia, kunnes broilerit saavat hieman väriä. Lisää juurekset ja valkoviinietikka. Kuumenna pari minuuttia sekoitellen.

  3. Lisää vesi ja kanaliemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia. Lisää nuudelit ja tarvittaessa vettä. Keitä noin 2 minuuttia, kunnes nuudelit ovat pehmeitä.