Mainos
Jyväbroiler on lisännyt 22 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Tiskivuoren Emäntä -blogin Heidi

Grillata voi syksylläkin! Broilerinakit maistuvat raikkaiden lisukkeiden kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Värikkäät broilerinakkivartaat

Ainekset

1
pkt (240 g)
Jyväbroiler Mustapippuri-Merisuola -broilerinakkeja
1
pkt (240 g)
Jyväbroiler Kolme Juustoa -broilerinakkeja
2
à 120 g
Jyväbroiler-broileripekonia
1
nippu
tuoretta vihreää parsaa
1
nippu
broccolinia
1
nippu
kevätsipulia
8
minipaprikaa
100
g
Välimeren yrtein maustettua goudajuustoa (tai esim. cheddarjuustoa)
8
minikesäkurpitsaa
8
grillitikkuja

Työvaiheet

Grillikastike vartaille:

1 dl laadukasta oliiviöljyä

1/2 sitruunan mehu

1 rkl teriyaki-kastiketta

1 rkl soijakastiketta

1 tl ketsuppia

3 tl juoksevaa hunajaahyppysellinen

sormisuolaa hyppysellinen

rouhittua mustapippuria

Kesäkurpitsasalaatti:

1 miedohko chili

hyppysellinen sormisuolaa

hyppysellinen mustapippurirouhetta

1/2 sitruunan mehu 

400 g kesäkurpitsaakourallinen

tuoretta basilikaa

Vesimeloni-mansikkasalaatti:

400 g tuoreita mansikoita

1 kg vesimelonia

125 g pieniä mozzarella-juustopalloja

kourallinen tuoretta basilikaa 

4 rkl auringonkukansiemeniä

1 rkl sokeria

Kesäkurpitsasalaatin valmistus:

Aloita valmistamalla kesäkurpitsasalaatti. Pilko chili pieneksi. Laita chilipalat ja mausteet ison kulhon pohjalle. Lorauta joukkoon puristettu sitruunan mehu. Sekoita kastike ja tarkista maku. Huuhtele kesäkurpitsa ja poista kova kanta. Halkaise kesäkurpitsa kahtia pituussuunnassa ja höylää siitä ohuita, pitkiä suikaleita esimerkiksi juustohöylällä. Lisää kesäkurpitsaviipaleet ja kourallinen basilikan lehtiä kastikkeen joukkoon. Laita salaatti kylmään maustumaan ja odottamaan tarjoilua.

Vesimeloni-mansikkasalaatin valmistus:

Poista mansikoista kannat ja halkaise ne kahtia. Kuori ja kuutioi vesimeloni tasakokoisiksi paloiksi. Lisää mansikoiden ja vesimelonin joukkoon mozzarellapallot ja basilika. Paahda auringonkukansiemeniä kuivalla pannulla sokerin kera, kunnes ne muuttuvat kauniin paahteisen ruskeiksi. Ripottele jäähtyneet siemenet salaatin päälle.

Vartaat ja grillauskastike:

Sekoita grillauskastikkeen ainekset keskenään. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita maun mukaan. Huuhtele parsat, broccolinit, paprikat, kesäkurpitsat ja kevätsipulit. Napsauta parsan varsista puumainen osa pois ja kuori varret kevyesti noin puoleen väliin. Kieputa kunkin parsan varren ympärille broileripekonisiivu. Tee minipaprikoihin viillot pitkittäissuunnassa, ja täytä ne juustolla.

Työnnä vartaisiin vuorotellen broilerinakkeja, pekoniin käärittyjä parsoja, broccolineja, kevätsipuleita, juustolla täytettyjä paprikoita ja minikesäkurpitsoita. Grillaa vartaita sopivan miedolla lämmöllä molemmin puolin kunnes kasvikset, nakit ja pekonit ovat kypsyneet ja ottaneet itseensä mukavan kauniin paahteisen värin. Valele vartaita grillauksen lomassa grillauskastikkeella useampaan kertaan. Voit paistaa vartaat myös 180-asteisessa uunissa.

Reseptin on Jyväbroilerille kehittänyt Tiskivuoren Emäntä -blogin Heidi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Taginetyylinen kalkkunapata sopii mainiosti pikkujoulupöytään. Kaneli ja neilikka antavat pataan ihanan jouluisen maun. Mikä parasta, tämä pata valmistuu vain puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Pikkujoulukalkkuna

Ainekset

700
g
kalkkunanfileetä
1
tl
suolaa
2
sipulia
3
valkosipulinkynttä
½
tlk (190 g)
aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja öljyssä
2
kanelitankoa
¾
tl
jauhettua neilikkaa
1
tlk (500 g)
paseerattua tomaattia
1
tl
hunajaa
¼
tl
mustapippuria
1
ps (200 g)
kuivattuja viikunoita
LISÄKSI
4
tuoretta viikunaa
1
dl
granaattiomenan siemeniä (pakaste)

Työvaiheet

  1. Kuutioi kalkkunanfilee ja mausta palat suolalla. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.

  2. Ota aurinkokuivatuista tomaateista 2 rkl öljyä pataan. Ruskista kalkkunakuutioita öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää sipulit ja valkosipulinkynnet. Paista keskilämmöllä sekoittaen muutama minuutti.

  3. Lisää kanelitangot, neilikka, kirsikkatomaatit ja paseerattu tomaatti. Mausta hunajalla ja pippurilla. Peitä pata kannella. Hauduta keskilämmöllä 10 minuuttia.

  4. Leikkaa kuivatut viikunat neljään osaan. Lisää ne pataan ja hauduta vielä 5–10 minuuttia, kunnes kalkkuna on kypsää. Koristele lohkotuilla tuoreilla viikunoilla ja halutessasi granaattiomenan siemenillä. Tarjoa bulgurin, riisin tai ohran kanssa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen
Nopea nuudeli-kanasalaatti on helppo ottaa evääksi sillä se maistuu myös kylmänä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Teriyaki-kanasalaatti

Ainekset

2
levyä ramennuudeleita
1
pkt (300 g)
kanasuikaleita
1
rkl
öljyä
2
rkl
teriyakikastiketta
1
ps
salaattisekoitusta
1
paprika
½
kurkku
pieni pala kaalia
1
dl
suolapähkinöitä
Kastike
1
limetin mehu
1
dl
seesaminsiemeniä
1
dl
majoneesia
¾
dl
vettä
1
rkl
soijakastiketta
½–1
tl
chililastuja
½
rkl
(fariini)sokeria

Työvaiheet

  1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Valuta ja pyyhi kanapalat. Ruskista palat pannulla öljyssä. Sekoita joukkoon teriyakikastike.
  3. Pilko paprika ja kurkku. Raasta kaali.
  4. Yhdistä salaattiainekset isossa kulhossa tai jaa valmiiksi neljään kannelliseen lounasrasiaan.
  5. Valmista kastike. Purista limetin mehu. Lisää ainekset kulhoon ja surauta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella. Kaada kastiketta salaatin päälle.
Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 39 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Tavallista kevyempi mutta muhevampi kiusaus syntyy, kun käytät pakastekasvissuikaleita ja raastettua kesäkurpitsaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-fetakiusaus

Ainekset

1 (300 g)
kesäkurpitsa
2
ps (a 250 g)
kasvissuikaleita
300
g
broilerin- tai kalkkunan jauhelihaa
1
tl
öljyä
1
tl
curryjauhetta
1
tl
oreganoa
ripaus
suolaa
2
dl
kasvirasvakermaa
1
dl
maitoa
100
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Huuhtele kesäkurpitsa, raasta raastimen karkealla terällä tai mandoliinilla raasteeksi. Sekoita kesäkurpitsat ja kasvissuikaleet uunivuokaan.
  2. Paista jauheliha öljytilkassa kypsäksi. Mausta currylla, oreganolla ja suolalla. Lisää kasvirasvasekoite, maito ja murustettu feta. Kaada kastike vuokaan kasvisten joukkoon. Sekoita.
  3. Kypsennä kiusausta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45-50 minuuttia. Anna tekeytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.

    VINKKI! Halutessasi voit vaihtaa broilerijauhelihan lohijauhelihaan tai kasvisjauhikseen.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 48 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Saisiko olla kulhollinen täyteläistä ja lämmittävää kanakeittoa? Maapähkinävoi tekee liemestä runsaan ja kermaisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea maapähkinä-kanakeitto

Ainekset

1
oranssi paprika
1
kesäkurpitsa
¼
punakaalia
1
maissintähkä
2
rkl
öljyä
250
g
broilerin paistisuikaleita
3
tl
keltaista currytahnaa
8
dl
kasvislientä
1
prk (250 ml)
kookosmaitoa
4
rkl
maapähkinävoita
(suolaa)
1
limetti
LISÄKSI
1
chili
1
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Leikkaa paprika ja kesäkurpitsa suupaloiksi. Suikaloi kaali. Irrota maissista lehdet ja leikkaa jyvät pitkittäissuunnassa irti.

  2. Kuumenna öljy kattilassa. Paista broilerit öljyssä kypsäksi. Lisää currytahna ja vihannekset. Paista vielä 5 minuuttia.

  3. Lisää kasvisliemi, kookosmaito ja maapähkinävoi. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Anna kiehua kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes vihannekset ovat kypsiä.

  4. Hienonna chili ja korianteri keiton kiehuessa. Purista limetin mehu ja lisää se valmiiseen keittoon. Tarjoa keitto chilin ja korianterin kanssa.

Vinkki Kokeile broilerin tilalla kiinteää tofua.