Keiton voi soseuttaa tai jättää joukkoon reiluja sienisattumia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8 annosta
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo
Sienikeitto
Ainekset
3
l
sieniä, esim. kantarelleja, suppiksia, siitakesieniä, torvisieniä tms.
2
valkosipulinkynttä
1
sipuli
3
rkl
oliiviöljyä
½
dl
timjamin lehtiä
1,7–2
l
kana- tai kasvislientä
2
tl
sokeria
ripaus mustapippuria
kourallinen lehtipersiljaa
1
prk (250 g)
mascarponejuustoa
2
tl
hienoksi raastettua sitruunankuorta
Työvaiheet
- Puhdista ja pilko sienet pieniksi.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli. Kuullota sieniä ja sipulia kattilassa öljyssä timjamin kanssa 10 minuuttia.
- Lisää liemi, sokeri, mustapippuri ja lehtipersilja. Keitä keittoa 20 minuuttia. Soseuta keitto.
- Lisää mascarponejuusto ja sitruunankuori keittoon. Kuumenna, kunnes juusto on sulanut.
- Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa tai pippuria.
Vinkki! Kaada muutama pisara tryffeliöljyä keiton päälle juuri ennen tarjoilua. Voit myös paistaa muutaman kauniin sienen pannulla ja koristella keiton niillä. Keiton kanssa maistuu myös nokare smetanaa.