
Broileripekonilla kuorrutetut perunat maistuvat nakkivartaiden kanssa.
Broilerinakkivartaat ja pekoniperunat
Ainekset
Työvaiheet
Paloittele nakit neljään osaan. Kuori sipuli, halkaise se kahtia ja viipaloi reiluksi paloiksi. Pese ja kuivaa kaali. Leikkaa veitsellä kaalista reilun makkaran kokoisia paloja. Halkaise jäähtyneet keitetyt perunat. Pirskottele perunoiden pinnalle öljyä. Ripottele perunoille myös suola, paprikajauhe ja curry.
Leikkaa broileripekonit pituussuunnassa kahtia ja kääräise broileripekonit perunoiden ympärille. Asettele nakit, pekoniperunat, kaali ja punasipuli vartaisiin vuoron perään. Grillaa keskilämmöllä molemmin puolin noin 5-8 minuuttia, kunnes pekoni on kypsynyt ja saanut kauniin ruskean värin. Voit kypsentää vartaat myös uunissa.
Tarjoa esimerkiksi kurkkusalaatin ja paholaisen hillon kera.
Reseptin on Jyväbroilerille kehittänyt Peggyn pieni punainen keittiö -blogin Peggy.