Chisun päivänä Hirvensalmen Satulinnassa syödään "vähän parempia" burgereita ja maalaisranskalaisia.
”Vähän paremmat” hampparipihvit
Ainekset
Työvaiheet
- Hienonna sipulit ja kuullota ne kevyesti pannussa.
- Lisää punaviini ja keitä kasaan.
- Jauha lihat lihamyllyssä ja lisää joukkoon punaviinisipulit, timjami, ranskankerma ja keltuaiset. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Muotoile pihveiksi ja grillaa mediumkypsiksi.
- Tarjoa hampurilaispihvit itse tehtyjen sämpylöiden, coleslawn, tomaatin, punasipulin ja nokkosmajoneesin sekä ranskalaisten (ohjeet alla) kanssa.
Vinkki! Voit tehdä pihvit myös valmiista jauhelihasta!
Nokkosmajoneesi
Ainekset
Työvaiheet
- Ryöppää nokkosia kiehuvassa vedessä 30 sekuntia ja jäähdytä nopeasti jäävedessä. Purista jäähtyneistä nokkosista ylimääräinen vesi pois.
- Lisää rypsiöljy joukkoon ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.
- Tee majoneesi: Yhdistä keltuaiset, sinappi, etikka ja suola kulhossa. Lisää nokkosöljy joukkoon ohuena nauhana koko ajan vispaten.
- Tarkista maku ja lisää sitruunan mehu.
Maalaisranskalaiset
Ainekset
Työvaiheet
- Pese kuorelliset perunat ja leikkaa ne noin sentin paksuisiksi suikaleiksi. Laita suikaleet kattilaan kylmään veteen ja kattila liedelle. Kun vesi alkaa kiehua, nosta perunat vedestä jäähtymään. Varmista, että perunoiden pinta on aivan kuiva ennen frittaamista, ettei öljy roisku.
- Jos haluat esivalmistella perunat hyvissä ajoin, kuumenna öljy 140-asteiseksi ja keitä jäähtyneet perunat öljyssä kypsiksi. Nosta perunat jäähtymään. Juuri ennen tarjoilua frittaa perunat 180-asteisessa öljyssä kullanruskeiksi, mausta suolalla. Voit myös fritata esikeitetyt perunat suoraan 180-asteisessa öljyssä kypsiksi.