Joulukauden kuumin glögi valmistuu punaisesta granaattiomenamehusta ja siinä maistuu ihanasti inkivääri.
Lämmin höyryävä glögilasillinen kuuluu joulukuun erottamattomasti joulukuisiin iltoihin. Ilta toisensa jälkeen perinteistä glögiä juodessaan huomaa kaipaavansa kuitenkin jotain vaihtelua.
Silloin kannattaa kokeilla erilaisia makuvariaatioita, joista tämä inkivääriolutta ja granaattiomenamehua sisältävä herättää heti mielenkiinnon.
Valmistus on niin yksinkertaista kun vain voi. Edellä mainitut ainekset, pieni pala inkivääriä ja kanelitanko lämmitetään pienessä kattilassa höyryäväksi. Lasiin kaadettu glögijuoma koristellaan appelsiininkuorella ja rosmariinilla.
Granaattiomenaglögi
Ainekset
Työvaiheet
- Yhdistä granaattiomenamehua inkivääriolueen. Lisää pala tuoretta inkivääriä, rosmariininoksa, kanelitanko ja appelsiininkuorta. Kuumenna höyryävän kuumaksi.
- Koristele juoma rosmariininoksalla, kanelitangolla ja appelsiininkuorisuikaleella.