Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 286 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Suolainen pannari, onko ihanampaa! Amerikkalainen versio tästä herkusta on "popover" eli muffinivuoassa paistettu pikkupannari. Popoverit täytetään oman maun mukaisilla täytteillä ja nautitaan uunilämpiminä.

Pannaritaikinasta tehty muffini eli "popover" on syy hankkia muffinipelti, sillä popover on helppoa ja hauskaa brunssiruokaa, sohvasyötävää tai saunapurtavaa. Tässä reseptissä täytteenä on paahtopaistia, avokadoa ja kipakalla piparjuurella maustettua majoneesia. Mutta jos olet kalan ystävä, savu- tai graavikala toimivat nekin loistavasti avokadon ja piparjuurimajoneesin kanssa. Vegeversioon voi valita vaikkapa avokadoa tai paahdettuja, marinoituja paprikoita sekä minttua ja hummusta.

Makean pannarimuffinin täytteeksi sopivat ihan samat tilpehöörit kuin meikäläiseen pannariinkin: kermavaahdon ja hillon kanssa ei mene koskaan pieleen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Amerikkalaiset popoverit eli täytetyt pannarimuffinit

Ainekset

dl
maitoa
3
kananmunaa
4
dl
vehnäjauhoja
¾
tl
suolaa
Lisäksi
1 dl
smetanaa tai majoneesia
1 tl
piparjuurta raastettuna (tai valmiina tahnana)
2
avokadoa
200 g
paahtopaistia

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Lämmitä maito kattilassa höyryäväksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan koko ajan vispilällä sekoittaen. Lisää jauhot ja suola, sekoita hyvin. Anna taikinan turvota vähintään 15 minuuttia.
  2. Voitele ja korppujauhota muffinipellin kolot. Kaada taikina koloihin niin, että se täyttää 2/3 vuoista.
  3. Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes popoverit pullistuvat ja niiden pinta on kullanruskea. Käännä lämpö pois uunista ja anna popoverien olla kuumassa uunissa vielä noin 5 minuuttia. Avaa uuninluukku varovasti, jotta popoverit eivät lässähdä. Anna jäähtyä hieman.
  4. Valmistele täytteet. Raasta piparjuuri. Sekoita se smetanan tai majoneesin kanssa. Viipaloi avokadot ja paahtopaisti.
  5. Irrota popoverit varovasti, halkaise ja täytä ne majoneesilla / smetanalla, avokadolla ja paahtopaistilla. Halutessasi hienonna pinnalle vielä hieman lehtipersiljaa.

Kommentit (7)

Vierailija

Kuvan leivonnaiset on ilmeisesti paistettu paperivuokia käyttäen, joten miksi ohjeessa neuvotaan "voitelemaan ja jauhottamaan kolot", kun helpompi ja varmempikin tapa on siis olemassa?

Kokeilin reseptiä ja saivat hyvän vastaanoton kaveri-brunssilla :)

Vierailija

Pitääkö muffinssivuokaan laittaa lisäksi paperiset. Ei mitään järkeä. Eihän siihen muffini vuokaan tartu. Teflon pinta!

Vierailija

Jahas, kuvituskuva...

Vierailija

Ja taas uuni ensin lämpiämään.... Säästäkää sähköä/kaasua.  Tehdään taikina ja turvotetaan, puoli tuntia noin uuni turhaan päällä.  Tuon uunin voi laittaa päälle 5 min ennen paistamista.  Tämä on minua aina ärsyttänyt,  opetelkaa ohjeissanne uusi normaali!!  En ikinä tee mitään näillä ohjeilla jos uuni neuvotaan laittamaan ensin lämpenemään. Huono on muisti jos ei tekemisen lomassa tuota muista tehdä.

LOK

Viime aikojen ruokakuvat ovat entistäkin kauniimpia, mutta ohjeet ovat yhä useammin ristiriidassa niiden kanssa. Ilmeisesti tämänkin popoverin muokannut/näpytellyt KK, nimetön valmistaja/paistaja ?? ja kuvaaja TK eivät halua/ehdi/viitsi kommunikoida keskenään.

Rahat pois ja mitä väliä, eikun kohti seuraavaa keikkaa!

Tässä ohjeessa toki arvostan erityisesti valmistajan/kuvaajan assistenttia, joka on varsin siististi halkaissut myös ne ohjeessa olemattomat paperivuoat.

Vierailija

Miksi maitoa neuvotaan lämmittämään🤔

Vierailija

Useamman vuoden Amerikassa asuneena olen useinkin syönyt popovereita. Noilla kuvan tekeleillä ei ole mitään tekemistä popoverin kanssa. Popoveria ei IKINÄ paisteta paperivuoassa. Popoveria varten on ihan oma vuokansa, mutta muffinvuokakin käy hätätapauksessa. Ja se tärkein osa popoverin reseptissä: kun uuni on laitettu lämpiämään, niin popovervuoka laitetaan myös uuniin alimmalle ritilälle kuumenemaan siksi aikaa kun taikina valmistetaan. Sitten kun taikina on valmis, kuuma vuoka otetaan uunista, se sprayataan öljyllä ja kaadetaan taikina koloihin. Vain tulikuumassa vuoassa popoverit paistuvat sellaisiksi kuin pitääkin. Googlatkaa oikeita amerikkalalaisia popover reseptejä tällaisten feikkireseptien sijasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Tässä täydellinen resepti mökille: ulkotulilla paistettu pitsireunainen lettu, päälle kourallinen makeita mansikoita.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15–20 kpl
Valmistusaika
30 min + 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Muurinpohjaletut

Ainekset

1
l
täysmaitoa
dl
ohrajauhoja
2
dl
vehnäjauhoja
2
munaa
1
rkl
sokeria
½
tl
kardemummaa
½
tl
suolaa
voita paistamiseen
Lisäksi
1
l
mansikoita tai 2 dl mansikkahilloa

Työvaiheet

  1. Vatkaa maidon joukkoon jauhot ja munat. Lisää sokeri, kardemumma ja ripaus suolaa.
  2. Anna taikinan turvota viileässä vähintään neljä tuntia tai yön yli.
  3. Kaada kauhallinen lettutaikinaa kuumalle muurikalle tai lettupannulle. Paista, kunnes lettu on hyytynyt. Käännä ja paista vielä toiselta puolelta.
  4. Tarjoa letut tuoreiden mansikoiden tai mansikkahillon kanssa.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Ihanan yrttiset teeleivät onnistuvat vaikka mökkikeittiössä! Hienonna taikinaan yrttimaasta löytyvät kesän vihreät.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Yrtti-teeleivät

Ainekset

2
dl
tuoreita yrttejä (esim. basilikaa, lehtipersiljaa ja timjamia) hienonnettuna
3
dl
hiivaleipäjauhoja
2
dl
kaurahiutaleita
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
2
dl
vettä
½
dl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Hienonna yrtit veitsellä.

  2. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Lisää yrtit, vesi ja öljy.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Itse tehty rahka-voitaikina vie kielen mennessään, varsinkin kevään ensimmäisten raparperien seurassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–15 kpl
Valmistusaika
40 min + 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Raparperipiiraat

Ainekset

250
g
voita
½
dl
sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
kardemummaa
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1
prk (250 g)
rahkaa
Voiteluun
1
muna
Täyte
3–4
raparperin vartta (n. 500 g)
50
g
voita
1
dl
sokeria
Päälle
ruokosokerisiirappia
1
dl
pistaasipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Nypi pehmeän voin sekaan sokeri. Lisää jauhoihin kardemumma, leivinjauhe ja suola. Sekoita ainekset rahkan kanssa pehmeäksi taikinaksi. Älä vaivaa.
  2. Taputtele taikina pötköksi. Kierrä ympärille kelmu. Laita taikina kohmettumaan jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli.
  3. Kauli taikinasta 30 x 20 cm:n levy. Taita levy kolmeen kerrokseen. Kauli taikina taas levyksi ja taita kolmeen kerrokseen. Jatka 3–4 kertaa ja ripottele hieman jauhoja kerrosten väliin.
  4. Paina taikinalevystä ympyröitä (ø 12 cm). Voit käyttää muottina isoa säilykepurkkia. Nosta pohjat uunipellille leivinpaperille. Voitele reunat munalla.
  5. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Leikkaa raparperinvarret 7 sentin pätkiksi. Jos varret ovat paksuja, puolita ne pitkittäin.
  6. Sulata voi pannulla. Kypsennä raparperinvarsia 5 minuuttia. Ripottele päälle sokeria.
  7. Nosta raparperit pohjien päälle. Paista piiraita 10–15 minuuttia.
  8. Valuta päälle siirappia ja lisää rouhittuja pistaasipähkinöitä.

Vinkki! Voit oikaista käyttämällä valmiita voitaikinalevyjä, jotka leikkaat neliöiksi.

ET-lehti on lisännyt 310 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Kesällä grillipihvin kastike on persiljaa ja ruohosipulia tulvillaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min (+ 1 t)
Vaikeustaso
Helppo

Grillipihvi ja yrttikastike

Ainekset

500
g
naudan ulkofileetä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
2
rkl
öljyä
KASTIKE
1
dl
persiljaa
1
dl
ruohosipulia
½
dl
tuoretta rakuunaa
50
g
voita
dl
vettä
½
kanaliemikuutio
2
tl
rosepippuria

Työvaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen grillausta. Leikkaa liha neljäksi pihviksi, nuiji pihvit kevyesti. Mausta suolalla ja pippurilla.

  2. Kuumenna kaasugrilli tai valmista hiillos riittävän kuumaksi. Taputtele pihvit öljyllä ja grillaa kuumassa grillissä 2–3 minuuttia molemmilta puolilta. Nosta pihvit lautaselle ja peitä foliolla tai toisella lautasella. Anna vetäytyä 10 minuuttia.

  3. Hienonna persilja, ruohosipuli ja rakuuna monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Lisää pehmeä voi ja sekoita tasaiseksi.

  4. Kiehauta vesi ja liemikuutio kattilassa ja anna kiehua, kunnes neste haihtuu puoleen. Lisää yrttivoi liemen sekaan sauvasekoittimella sekoittaen. Mausta pippurilla.

  5. Viipaloi liha ja lusikoi päälle yrttikastiketta. Herkuttele perunasalaatin kanssa.

Lipstikkapesto-perunasalaatti

Ainekset

800
g
perunoita
2
varrellista nippusipulia
1
nippu retiisiä
1
pieni kesäkurpitsa
PESTO
2
dl
lipstikkaa
2
valkosipulinkynttä
½
sitruunan kuori ja mehu
2
dl
parmesaania
1
d
auringonkukansiemeniä
2
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Aloita pestosta. Huuhtele lipstikat. Hienonna valkosipulinkynnet. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Raasta parmesaani.

  2. Paahda siemeniä kuumalla kuivalla pannulla 1–2 minuuttia.

  3. Laita kaikki peston ainekset teho- tai sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta tasainen tahna.

  4. Harjaa perunat puhtaiksi. Kuumenna litra vettä kattilassa, mausta suolalla ja keitä perunat kypsiksi. Kaada vesi pois ja anna perunoiden jäähtyä hieman.

  5. Halkaise suurimmat perunat, jätä pienet kokonaisiksi. Hienonna sipulit, viipaloi retiisit ja kesäkurpitsat. Laita kasvikset isoon kulhoon ja sekoita joukkoon pesto.