Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3150 reseptiä.
Linkitetty 288 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Suolainen pannari, onko ihanampaa! Amerikkalainen versio tästä herkusta on "popover" eli muffinivuoassa paistettu pikkupannari. Popoverit täytetään oman maun mukaisilla täytteillä ja nautitaan uunilämpiminä.

Pannaritaikinasta tehty muffini eli "popover" on syy hankkia muffinipelti, sillä popover on helppoa ja hauskaa brunssiruokaa, sohvasyötävää tai saunapurtavaa. Tässä reseptissä täytteenä on paahtopaistia, avokadoa ja kipakalla piparjuurella maustettua majoneesia. Mutta jos olet kalan ystävä, savu- tai graavikala toimivat nekin loistavasti avokadon ja piparjuurimajoneesin kanssa. Vegeversioon voi valita vaikkapa avokadoa tai paahdettuja, marinoituja paprikoita sekä minttua ja hummusta.

Makean pannarimuffinin täytteeksi sopivat ihan samat tilpehöörit kuin meikäläiseen pannariinkin: kermavaahdon ja hillon kanssa ei mene koskaan pieleen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Amerikkalaiset popoverit eli täytetyt pannarimuffinit

Ainekset

dl
maitoa
3
kananmunaa
4
dl
vehnäjauhoja
¾
tl
suolaa
Lisäksi
1 dl
smetanaa tai majoneesia
1 tl
piparjuurta raastettuna (tai valmiina tahnana)
2
avokadoa
200 g
paahtopaistia

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Lämmitä maito kattilassa höyryäväksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan koko ajan vispilällä sekoittaen. Lisää jauhot ja suola, sekoita hyvin. Anna taikinan turvota vähintään 15 minuuttia.
  2. Voitele ja korppujauhota muffinipellin kolot. Kaada taikina koloihin niin, että se täyttää 2/3 vuoista.
  3. Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes popoverit pullistuvat ja niiden pinta on kullanruskea. Käännä lämpö pois uunista ja anna popoverien olla kuumassa uunissa vielä noin 5 minuuttia. Avaa uuninluukku varovasti, jotta popoverit eivät lässähdä. Anna jäähtyä hieman.
  4. Valmistele täytteet. Raasta piparjuuri. Sekoita se smetanan tai majoneesin kanssa. Viipaloi avokadot ja paahtopaisti.
  5. Irrota popoverit varovasti, halkaise ja täytä ne majoneesilla / smetanalla, avokadolla ja paahtopaistilla. Halutessasi hienonna pinnalle vielä hieman lehtipersiljaa.

Kommentit (7)

Vierailija

Kuvan leivonnaiset on ilmeisesti paistettu paperivuokia käyttäen, joten miksi ohjeessa neuvotaan "voitelemaan ja jauhottamaan kolot", kun helpompi ja varmempikin tapa on siis olemassa?

Kokeilin reseptiä ja saivat hyvän vastaanoton kaveri-brunssilla :)

Vierailija

Pitääkö muffinssivuokaan laittaa lisäksi paperiset. Ei mitään järkeä. Eihän siihen muffini vuokaan tartu. Teflon pinta!

Vierailija

Jahas, kuvituskuva...

Vierailija

Ja taas uuni ensin lämpiämään.... Säästäkää sähköä/kaasua.  Tehdään taikina ja turvotetaan, puoli tuntia noin uuni turhaan päällä.  Tuon uunin voi laittaa päälle 5 min ennen paistamista.  Tämä on minua aina ärsyttänyt,  opetelkaa ohjeissanne uusi normaali!!  En ikinä tee mitään näillä ohjeilla jos uuni neuvotaan laittamaan ensin lämpenemään. Huono on muisti jos ei tekemisen lomassa tuota muista tehdä.

LOK

Viime aikojen ruokakuvat ovat entistäkin kauniimpia, mutta ohjeet ovat yhä useammin ristiriidassa niiden kanssa. Ilmeisesti tämänkin popoverin muokannut/näpytellyt KK, nimetön valmistaja/paistaja ?? ja kuvaaja TK eivät halua/ehdi/viitsi kommunikoida keskenään.

Rahat pois ja mitä väliä, eikun kohti seuraavaa keikkaa!

Tässä ohjeessa toki arvostan erityisesti valmistajan/kuvaajan assistenttia, joka on varsin siististi halkaissut myös ne ohjeessa olemattomat paperivuoat.

Vierailija

Miksi maitoa neuvotaan lämmittämään🤔

Vierailija

Useamman vuoden Amerikassa asuneena olen useinkin syönyt popovereita. Noilla kuvan tekeleillä ei ole mitään tekemistä popoverin kanssa. Popoveria ei IKINÄ paisteta paperivuoassa. Popoveria varten on ihan oma vuokansa, mutta muffinvuokakin käy hätätapauksessa. Ja se tärkein osa popoverin reseptissä: kun uuni on laitettu lämpiämään, niin popovervuoka laitetaan myös uuniin alimmalle ritilälle kuumenemaan siksi aikaa kun taikina valmistetaan. Sitten kun taikina on valmis, kuuma vuoka otetaan uunista, se sprayataan öljyllä ja kaadetaan taikina koloihin. Vain tulikuumassa vuoassa popoverit paistuvat sellaisiksi kuin pitääkin. Googlatkaa oikeita amerikkalalaisia popover reseptejä tällaisten feikkireseptien sijasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 422 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Kaalilaatikko vaatii muutamia vanhalta kansalta opittuja niksejä, ja yksi niistä on kaalin ruskistaminen. On kuitenkin myös niksi, jota ei perinteisistä ohjeista välttämättä löydä: loraus viinietikkaa paistetun kaalin joukkoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
2 t
Vaikeustaso
Helppo

Paras kaalilaatikko

Ainekset

1
dl
puuroriisiä
1
l
vettä + ½ tl suolaa
1
kg
valkokaalia
1
iso keltasipuli
25
g
voita
2
tl
suolaa
2–3
rkl
tummaa siirappia
1
rkl
omenaviinietikkaa
1
rkl
rypsiöljyä
500
g
nauta-sikajauhelihaa
2
tl
kuivattua meiramia
1
tl
maustepippuria
noin 5
dl
täysmaitoa
Pinnalle
3
rkl
voita

Työvaiheet

  1. Keitä riisi lähes kypsäksi suolalla maustetussa runsaassa vedessä. Valuta riisi siivilässä.
  2. Huuhtele kaali, poista kanta ja leikkaa kaali pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli.
  3. Kuumenna voi isossa paistinpannussa. Paista kaalisilppua pannussa samalla sekoitellen, kunnes kaali hieman ruskistuu. Mausta suolalla (1 tl), siirapilla ja omenaviinietikalla. Nosta kaalit 2 litran vetoiseen uunivuokaan.
  4. Ruskista sipulit kevyesti öljyssä paistinpannussa. Lisää jauheliha, ja ruskista. Mausta suolalla (1 tl), meiramilla ja maustepippurilla.
  5. Sekoita kaalin joukkoon jauhelihaseos ja riisi. Kaada vuokaan täysmaitoa sen verran, että maitoa tulee kaaliseoksen pinnan tasolle. Lisää päälle voinokareet.

  6. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 1½ tuntia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Tarjoa puolukkasurvoksen kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3150 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Perinteisesti sahramirisotto tarjotaan Italiassa osso buco milanesen kanssa. Shramirisotto saa makua viinin sijaan kuivasta sherrystä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Sahramirisotto

Ainekset

1
l
kasvis- tai kanalientä
1
tl
sahramia
2
salottisipulia
1
valkosipulinkynsi
75
g
voita
75
g
parmesaanijuustoa
½
tl
suolaa
dl
kuivaa sherryä
4
dl
risottoriisiä (carnaroli tai arborio)

Työvaiheet

  1. Kiehauta liemi kattilassa ja ota ½ dl lientä erilliseen kulhoon. Jauha sahramit puhtaassa morttelissa ja sekoita kulhossa liemen kanssa. Pidä liemi lämpimänä.

  2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuutioi voi. Raasta parmesaani hienoksi.

  3. Sulata kolmannes voista laakeassa kattilassa tai kasarissa. Lisää salottisipulit ja suola. Kuullota pehmeäksi, noin 7 minuuttia. Lisää valkosipuli ja kuumenna minuutti.

  4. Nosta lieden lämpöä. Lisää riisi ja kuullota pari minuuttia sekoittaen, kunnes riisi alkaa ritistä. Kaada sherry kattilaan. Sekoita, kunnes neste on haihtunut ja imeytynyt.

  5. Lisää sahramiliemi sekoittaen. Lisää sitten kerralla noin puolet liemestä, ja kypsennä koko ajan sekoittaen. Kun neste on haihtunut, lisää lientä kauhallinen kerrallaan, kunnes neste on käytetty ja riisi on juuri ja juuri kypsää. Risotto saa olla löysää.

  6. Siirrä kattila pois liedeltä. Sekoita loppu voi ja parmesaani risottoon. Peitä kannella ja anna risoton vetäytyä 5 minuuttia. Tarjoa risotto heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3150 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Kokonainen hauki on ruokapöydän komea ilmestys. Sen valmistus on myös älyttömän helppoa, sillä se kypsyy hetken uunissa vahvan etikkaisessa liemessä ja tarjotaan haaleaksi jäähtyneenä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
15 min + kypsennys 20 min + jäähdytys 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Uunihauki etikkaliemessä

Ainekset

1
hauki, suomustettuna, sisälmykset ja kidukset poistettuina (n. 1–1½ kg)
2
porkkanaa
2
punasipulia
l
vettä
4
dl
väkiviinaetikkaa
4
dl
sokeria
1
dl
suolaa
5
maustepippuria
3
laakerinlehteä

Työvaiheet

  1. Huuhtele ja kuivaa hauki. Laita kala korkeareunaiseen uunivuokaan, johon se juuri ja juuri mahtuu. Kuori porkkanat ja sipulit. Leikkaa ne suupaloiksi kalan ympärille.

  2. Kiehauta vesi, etikka, sokeri ja mausteet kattilassa. Kaada kuumaa etikkalientä vuokaan hauen päälle niin paljon, että hauki peittyy kokonaan. Kypsennä 150-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Anna hauen jäähtyä liemessä vähintään tunti ennen tarjoamista.

  3. Nosta hauki varovasti etikkaliemestä vadille. Nosta myös porkkanat ja punasipulit reikäkauhalla hauen ympärille tarjolle.

Vinkki Maustumisen kannalta on tärkeää, että hauki peittyy liemeen kokonaan. Valitse siis mieluummin vähän liian pieni vuoka kuin iso. Pyrstöä voi tarvittaessa kääntää kaarelle.

Sahramihollandaise

Ainekset

150
g
voita
0,25
g (1⁄2 ps)
sahramia
3
keltuaista
1
rkl
kylmää vettä
1
rkl
sitruunamehua
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita voi ja sahrami kattilaan. Sulata miedolla lämmöllä. Jäähdytä. Valuta voisula kannuun, jotta sakka jää kattilan pohjalle

  2. Erottele keltuaiset metalliseen kulhoon. Lisää vesi, purista joukkoon sitruunamehu ja vatkaa kuohkeaksi pallovatkaimella. Laita kulho vesihauteeseen niin, ettei kulhon pohja osu kattilassa olevaan veteen. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja laske lämpöä, kunnes vesi poreilee kevyesti. Vatkaa seosta koko ajan.

  3. Kun keltuaisseos on selvästi paksuuntunut, lisää voisulaa tipoittain koko ajan vatkaten. Lisää kaikki voi pikkuhiljaa, edelleen vatkaten. Mausta kastike lopuksi suolalla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3150 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Panu Pälviä

Pinnalta rapeat, sisältä tomaattisen aromikkaat pastaputket maistuvat juhlavieraille. On tärkeää antaa valmiin paistoksen vetäytyä, jotta se pysyy ehjänä annosteltaessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min + kypsennys 45 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Hunajakennocannellonit

Ainekset

2
pkt (yht. 500 g)
cannelloni-pastaputkia
TOMAATTIKASTIKE
2
salottisipulia
3
valkosipulinkynttä
2
porkkanaa
4
rkl
öljyä
4
prk (à 390 g)
paseerattua tomaattia
3
rkl
punaviiniä
2
laakerinlehteä
2
rkl
kuivattua oreganoa
2
tl
suolaa
2
tl
sokeria
1
tl
mustapippuria myllystä
2
prk (à 230 g)
kypsiä kikherneitä
2
dl
oliiveja pieninä kuutioina
PINAATTIKASTIKE
380
g
salaattipinaattia tai lehtikaalia
3
rkl
öljyä
2
prk (à 200 g)
ranskankermaa
3
dl
kuohu- tai ruokakermaa
3
dl
parmesaania hienoksi raastettuna
2
rkl
sitruunankuorta hienoksi raastettuna
2
rkl
sitruunamehua
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
LISÄKSI
200
g
fetajuustoa
1
dl
parmesaania raastettuna
(tuoretta basilikaa tai oreganoa)

Työvaiheet

  1. Kuori ja kuutioi sipulit ja porkkanat pienenpieniksi. Kuullota ne öljyssä pannulla. Lisää paseerattu tomaatti, viini ja mausteet. Anna porista miedolla lämmöllä vähintään 15 min. Lisää kikherneet ja pieniksi kuutioidut oliivit.

  2. Hienonna pinaatit. Kuullota ne pannulla öljyssä muutamassa erässä. Laita kulhoon. Lisää kermat, parmesaani, sitruunamehu ja -kuori. Mausta suolalla ja pippurilla.

  3. Laita puolet tomaattikastikkeesta cannellonien korkuiseen uunivuokaan. Jos sinulla ei ole tarpeeksi korkeaa vuokaa, laita leivinpaperisuikale vuoan sisään siten, että se on hieman cannelloneja korkeampi. Työnnä cannellonit tiiviisti pystyyn vuokaan.

  4. Laita loppu tomaattikastike ja pinaattikastike kertakäyttöisiin pursotinpusseihin. Pursota cannelloneihin pinaattikastiketta noin puoleenväliin. Pursota loppu kastike väleihin. Pursota cannelloneihin pinaattikastikkeen päälle tomaattikastike. Murusta feta cannelloneihin.

  5. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Raasta kuuman paistoksen päälle parmesaania. Peitä foliolla ja keittiöpyyhkeellä. Anna vetäytyä noin 15 minuuttia. Tarjoa salaatin tai paahdettujen kasvisten kanssa.

Kommentit (0)