
Suolainen pannari, onko ihanampaa! Amerikkalainen versio tästä herkusta on "popover" eli muffinivuoassa paistettu pikkupannari. Popoverit täytetään oman maun mukaisilla täytteillä ja nautitaan uunilämpiminä.
Pannaritaikinasta tehty muffini eli "popover" on syy hankkia muffinipelti, sillä popover on helppoa ja hauskaa brunssiruokaa, sohvasyötävää tai saunapurtavaa. Tässä reseptissä täytteenä on paahtopaistia, avokadoa ja kipakalla piparjuurella maustettua majoneesia. Mutta jos olet kalan ystävä, savu- tai graavikala toimivat nekin loistavasti avokadon ja piparjuurimajoneesin kanssa. Vegeversioon voi valita vaikkapa avokadoa tai paahdettuja, marinoituja paprikoita sekä minttua ja hummusta.
Makean pannarimuffinin täytteeksi sopivat ihan samat tilpehöörit kuin meikäläiseen pannariinkin: kermavaahdon ja hillon kanssa ei mene koskaan pieleen.
Amerikkalaiset popoverit eli täytetyt pannarimuffinit
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Lämmitä maito kattilassa höyryäväksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan koko ajan vispilällä sekoittaen. Lisää jauhot ja suola, sekoita hyvin. Anna taikinan turvota vähintään 15 minuuttia.
- Voitele ja korppujauhota muffinipellin kolot. Kaada taikina koloihin niin, että se täyttää 2/3 vuoista.
- Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes popoverit pullistuvat ja niiden pinta on kullanruskea. Käännä lämpö pois uunista ja anna popoverien olla kuumassa uunissa vielä noin 5 minuuttia. Avaa uuninluukku varovasti, jotta popoverit eivät lässähdä. Anna jäähtyä hieman.
- Valmistele täytteet. Raasta piparjuuri. Sekoita se smetanan tai majoneesin kanssa. Viipaloi avokadot ja paahtopaisti.
- Irrota popoverit varovasti, halkaise ja täytä ne majoneesilla / smetanalla, avokadolla ja paahtopaistilla. Halutessasi hienonna pinnalle vielä hieman lehtipersiljaa.
Kuvan leivonnaiset on ilmeisesti paistettu paperivuokia käyttäen, joten miksi ohjeessa neuvotaan "voitelemaan ja jauhottamaan kolot", kun helpompi ja varmempikin tapa on siis olemassa?
Kokeilin reseptiä ja saivat hyvän vastaanoton kaveri-brunssilla :)
Pitääkö muffinssivuokaan laittaa lisäksi paperiset. Ei mitään järkeä. Eihän siihen muffini vuokaan tartu. Teflon pinta!
Jahas, kuvituskuva...
Ja taas uuni ensin lämpiämään.... Säästäkää sähköä/kaasua. Tehdään taikina ja turvotetaan, puoli tuntia noin uuni turhaan päällä. Tuon uunin voi laittaa päälle 5 min ennen paistamista. Tämä on minua aina ärsyttänyt, opetelkaa ohjeissanne uusi normaali!! En ikinä tee mitään näillä ohjeilla jos uuni neuvotaan laittamaan ensin lämpenemään. Huono on muisti jos ei tekemisen lomassa tuota muista tehdä.
Viime aikojen ruokakuvat ovat entistäkin kauniimpia, mutta ohjeet ovat yhä useammin ristiriidassa niiden kanssa. Ilmeisesti tämänkin popoverin muokannut/näpytellyt KK, nimetön valmistaja/paistaja ?? ja kuvaaja TK eivät halua/ehdi/viitsi kommunikoida keskenään.
Rahat pois ja mitä väliä, eikun kohti seuraavaa keikkaa!
Tässä ohjeessa toki arvostan erityisesti valmistajan/kuvaajan assistenttia, joka on varsin siististi halkaissut myös ne ohjeessa olemattomat paperivuoat.
Miksi maitoa neuvotaan lämmittämään🤔
Useamman vuoden Amerikassa asuneena olen useinkin syönyt popovereita. Noilla kuvan tekeleillä ei ole mitään tekemistä popoverin kanssa. Popoveria ei IKINÄ paisteta paperivuoassa. Popoveria varten on ihan oma vuokansa, mutta muffinvuokakin käy hätätapauksessa. Ja se tärkein osa popoverin reseptissä: kun uuni on laitettu lämpiämään, niin popovervuoka laitetaan myös uuniin alimmalle ritilälle kuumenemaan siksi aikaa kun taikina valmistetaan. Sitten kun taikina on valmis, kuuma vuoka otetaan uunista, se sprayataan öljyllä ja kaadetaan taikina koloihin. Vain tulikuumassa vuoassa popoverit paistuvat sellaisiksi kuin pitääkin. Googlatkaa oikeita amerikkalalaisia popover reseptejä tällaisten feikkireseptien sijasta.