klo 15:00 | 11.1.2019

Kirpeän makeassa siirapissa hautuneet karitsanpaistit viimeistellään tuoreilla granaattiomenansiemenillä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t + maustuminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo
Granaattiomenakaritsa ja lehtikaali-fetapaistos
Ainekset
4
karitsan paahtopaistia
1
sitruunan mehu
4
valkosipulinkynttä
2
rkl
tuoretta timjamia
2
dl
granaattiomenasiirappia (ks. ohje alhaalla)
1
rkl
tomaattipyreetä
2
tl
jauhettua korianteria
2
tl
fenkolinsiemeniä
1
tl
suolaa
Lehtikaali-fetapaistos
1
ps (200 g)
lehtikaalia
1
pkt (200 g)
fetaa
1
sitruunan kuori
1
dl
maapähkinöitä
2
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
1/2
granaattiomenan siemenet
Työvaiheet
- Poista paisteista kalvot. Purista sitruunan mehu kulhoon. Hienonna valkosipulit ja timjami, ja sekoita ne siirapin, tomaattipyreen ja mausteiden kanssa sitruunamehuun. Levitä seos paisteille. Anna maustua 30 minuuttia.
- Kuumenna uuni 150 asteeseen. Pyyhi lihan maustetahna talteen. Kuumenna öljy pannussa ja ruskista paisteja käännellen 3–5 minuuttia. Paina yhden paistin paksuimpaan kohtaan paistomittari ja laita lihat uunivuokaan. Kypsennä uunissa maustetahnalla välillä sivellen 15–20 minuuttia tai kunnes lihan lämpötila on 58 astetta. Anna lihan vetäytyä 15 minuuttia.
- Nosta uunin lämpö 180 asteeseen. Revi lehtikaali uunipellille. Valuta feta ja murenna se pellille. Leikkaa sitruunan keltainen kuoriosa suikaleiksi ja lisää ne pähkinöiden kanssa pellille. Sekoita öljy, suola ja pippuri joukkoon. Paahda uunissa 10–15 minuuttia.
- Irrota granaattiomenasta siemenet ja ripottele ne paisteille. Tarjoa karitsa lehtikaali-fetapaistoksen kanssa.
Granaattiomenasiirappi
Ainekset
1
l
granaattiomenamehua
1
dl
sokeria
2
rkl
sitruunamehua
Työvaiheet
- Mittaa ainekset kattilaan ja anna poreilla tunnin ajan.
- Säilytä siirappi jääkaapissa ja käytä Lähi-idän ruuissa tai lorauta jälkkäreihin.