Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3394 reseptiä.
Linkitetty 36 keittokirjaan.
Ohje Adam Price Kuva Panu Pälviä

Adam Pricen ja hänen veljensä Jamesin ohjeella valmistettu joulujäätelö maistuu neilikoilta, vaniljalta ja appelsiinilta. Tämän ohjeen vuoksi kannattaa melkein harkita jäätelökoneen hankkimista, vaikka toki jäätelö syntyy ilman konettakin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 8-10 annosta
Valmistusaika
20 min + jäähdytys 3 t + pakastu
Vaikeustaso
Helppo

Jouluinen appelsiinijäätelö

Ainekset

1
vaniljatanko
5
dl
täysmaitoa
5
dl
vispikermaa
12
neilikkaa
10
kananmunankeltuaista
dl
sokeria
1-2
(luomu)appelsiinin raastettu kuori

Työvaiheet

  1. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet talteen. Kiehauta maito, kerma, tynja vaniljatanko ja neilikat kattilassa. Nesta kattila liedelta ja anna vetäytyä noin 30 minuuttia.
  2. Vaahdota keltuaiset, sokeri ja vaniljansiemenet sähkövatkaimella kuohkeaksi. Raasta appelsiininkuori mahdollisimman hienoksi; jos appelsiinit ovat pieniä, käytä kahdet kuoret.
  3. Kuumenna maito-kermaseos taas kiehuvaksi ja siivilöi se keltuais-sokerivaahtoon koko ajan vispaten. Lisää appelsiininkuori. Kaada jäätelömassa takaisin kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen lähelle kiehumispistetta. Kaada massa takaisin kulhoon. Jäähdytä jääkaapissa kylmäksi, vähintään 2 tuntia.
  4. Valmista massa jäätelöksi jäätelökoneella. Jos et omista jäätelökonetta, pakasta massaa pyöreäpohjaisessa, foliolla peitetyssä kulhossa vähintään 7 tuntia, mieluiten yön yli. Vatkaa massa vähintään muutama kerta pakastuksen aikana; mitä useammin sekoitat, sitä parempi rakenteesta tulee.

Vinkki Voit lisätä jäätelömassaan myös tummaa, murustettua suklaata tai saksanpähkinöita. Voit käyttää valkuaiset vaikka pavlovaan tai Lady Baltimore -kakkuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 307 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Affogato al caffe, suomeksi ”kahviin hukkunut”, on yksinkertainen mutta herkullinen italialainen jälkiruokaklassikko.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Jäätelökahvi ”Affogato”

Ainekset

JÄÄTELÖ
2
kananmunaa
1
vaniljatanko
3
dl
kevytvispikermaa (esim. Flora Vispi 20%)
2
rkl
vaaleaa siirappia
LISÄKSI
n. 8
dl
voimakasaromista, kofeiinitonta kahvia
VANILJA-MANTELISIIRAPPI
1
dl
sokeria
1
dl
vettä
2–3
tippaa karvasmanteliaromia (Dr Oetker)

Työvaiheet

  1. Vatkaa munat kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.

  2. Kaavi vaniljatangosta siemenet kulhoon ja lisää kerma. Säästä vaniljatanko. Vatkaa kerma vaahdoksi.

  3. Yhdistä vaahdot ja makeuta siirapilla. Kaada jäätelömassa pakastuksen kestävään rasiaan ja jäädytä vähintään 5 tuntia.

  4. Laita kaavittu vaniljatanko, sokeri ja vesi pieneen kattilaan ja keitä keskilämmöllä noin 20 minuuttia tai kunnes seos muuttuu siirappimaiseksi. Siirrä kattila syrjään liedeltä. Nappaa vaniljatanko pois ja mausta siirappi muutamalla tipalla karvasmanteliaromia. Siirrä makusiirappi kattilasta tarjoilukannuun.

  5. Ota jäätelö noin 15 minuuttia ennen tarjoamista pakastimesta huoneenlämpöön. Valmista kofeiiniton kahvijuoma. Pyöritä jäätelöpallot kuumaa kestäviin laseihin tai kahvikuppeihin. Kaada kuuma kahvi annoksille. Nosta vanilja-mantelisiirappi pöytään jokaisen itse annosteltavaksi.

Vinkki! Jäätelömassasta riittää noin 8 hengelle, mutta kauniita palloja siitä pyörittää 5–6 kpl.

Hyvä terveys on lisännyt 307 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Vuosien takainen jäätelöhitti Frozen yogurt eli jogurttijäätelö on suussasulavaa herukoilla maustettuna.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Herukka-jogurttijäätelö ja lakkakastike

Ainekset

dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
3
dl
kreikkalaista jogurttia, rasvaa 6%
½
dl
tomusokeria
½
sitruunan raastettu kuori
200
g
herukoita
3
rkl
hunajaa
LAKKAKASTIKE
100
g
lakkaa
3
rkl
sitruunanmehua
3
rkl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Sekoita joukkoon jogurtti, tomusokeri ja sitruunankuoriraaste. Murskaa herukat haarukalla ja sekoita joukkoon hunaja. Sekoittele marjamurska muiden ainesten joukkoon. Kaada seos pakastuksen kestävään rasiaan. Pakasta vähintään 8 tuntia.

  2. Sekoita lakat, sitruunanmehu ja hunaja keskenään.

  3. Tarjoile jäätelön kanssa lakkakastiketta.

Vinkki! Jäätelö kannattaa ottaa vähintään varttia ennen tarjoilua huoneenlämpöön – hieman sulaneena se maistuu kaikkein parhaimmalta.

ET-lehti on lisännyt 323 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Mustikka-talkkunapöperö hyppäsi jäätelöön sitruunan seuraksi. Jätski ei kaipaa lainkaan sokeria, sillä kondensoitu maito on makeaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 dl
Valmistusaika
20 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Mustikka-pöperöjätski

Ainekset

3
dl
mustikoita
1
tlk (397 g)
kondensoitua maitoa
2
dl
kermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
¾
dl
talkkunaa
1
dl
lemon curd -sitruunatahnaa
1
rkl
sitruunan kuoriraastetta

Työvaiheet

  1. Soseuta mustikat haarukalla. Vatkaa kerma ja kondensoitu maito vaahdoksi. Sekoita joukkoon jugurtti ja vaniljasokeri.

  2. Jaa massa kahteen kulhoon. Sekoita toiseen kulhoon mustikkasose, talkkuna ja kaneli. Lisää toiseen puolikkaaseen lemon curd -tahna sekä sitruunankuoriraaste.

  3. Vuoraa leipävuoka kelmulla. Lusikoi pohjalle mustikkainen massa. Kaada päälle sitruunainen massa. Pyörittele haarukalla pohjalta ylöspäin pari kertaa niin, että massat sekoittuvat. Peitä vuoka foliolla ja nosta pakastimeen yön yli.

VINKKI! Käytä paahdetusta kaurasta valmistettua vatsaystävällistä talkkunajauhoa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1170 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Heleä Campari-mansikkahillo nautitaan auringonpaisteessa vaniljajätskin kanssa. Appelsiinilta maistuva mansikkahillo on niin hyvää, että sitä tekee mieli popsia lusikalla purkista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 litra
Valmistusaika
20 minuutia
Vaikeustaso
Helppo

Campari-mansikkahillo

Ainekset

1
l (noin 500 g)
mansikoita
1
rkl
appelsiinin kuorta raastettuna
1
dl
appelsiinin mehua
3
dl
hillo-marmeladisokeria
dl
Camparia

Työvaiheet

  1. Puhdista mansikat ja poista kannat. Laita marjat kattilaan.
  2. Pese ja kuivaa appelsiini. Raasta appelsiinin kuoren pinnasta 1 rkl kuoriraastetta. Halkaise hedelmä ja purista puolikkaasta noin 1 dl mehua kattilaan marjojen joukkoon. Kuori ja pilko toinen puolikas, laita hedelmäpalat kattilaan.
  3. Lämmitä kattilaa liedellä, kunnes marjat pehmenevät. Lisää hillo-marmeladisokeri, kiehauta ja laske lämpöä. Anna hillon poreilla hiljalleen 5 minuuttia.
  4. Ota kattila liedeltä ja lisää Campari.
  5. Purkita hillo kuumentamalla puhdistettuihin tölkkeihin, sulje kannet ja anna jäähtyä pöydällä. Säilytä viileässä.

Vinkki! Pilko valmiin kuuman hillon joukkoon tuoreita mansikoita sattumiksi. Camparia muistuttavaa aperitiivia saa alkoholittomana Crodino-nimellä.