
Selleripizzat täydentävät gluteenittomien "pizzojen" perhettä.
Juuriselleri-viikunapizzat
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
- Pese selleri hyvin. Leikkaa juurinen pääty pois. Viipaloi juures kuorineen kuudeksi 1–2 cm:n paksuiseksi kiekoksi. Siirrä kiekot leivinpaperin päälle uunipellille. Valuta päälle öljyä ja ripottele suolaa. Paahda sellerikiekkoja uunissa 20–25 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä ja ruskistuneet hieman.
- Huuhdo ja valuta pinaatti. Mausta pinaatti öljyllä, sitruunamehulla ja suolalla.
- Viipaloi viikunat ja juusto. Rouhi pähkinät.
- Kokoa kypsien juurisellerikiekkojen päälle pinaattisalaattia, viikuna- ja juustosiivu sekä pähkinärouhetta. Valuta päälle hunajaa. Tarjoa heti.