Bisketit ovat piimällä leivottuja muhketa teeleivän ja skonssin sukulaisia. Parhaimmillaan ne ovat vastapaistettuina. Seuraavana päivänä ne piristyvät leivänpaahtimessa. Halkaise ja täytä biskitit kuten hampurilaiset. Kokeile täytteiksi paistettua munaa ja pekonia tai kylmäsavulohta ja tuorejuustoa.
Piimä-bisketit
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi. Lisää voisula ja piimä kuiviin aineisiin ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
- Kaada taikina jauhotetulle työtasolle. Painele siitä jauhotetuin käsin noin 2 cm paksu levy. Ota levystä pyöreällä muotilla (Ø 7 cm) tai juomalasilla paloja ja nosta ne leivinpaperin päälle uunipellille.
- Paista leivonnaisia uunin keskitasolla noin 12 minuuttia, kunnes ne saavat hieman ruskeaa väriä.