
Sara La Fountainin yhden pellin pikaruoka valmistuu broilerin rintafileestä ja paahdetusta parsa- ja ruusukaalista. Ruoka viimeistellään herkullisella punasipulivinegretillä.
Vinkki! Kun kaalit paahtaa keittämisen sijaan, mausta tulee parempi ja vitamiinit säilyvät.
Sara La Fountainin broileri-kaalipannu
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Poista ruusukaaleista kannat ja tarvittaessa uloimmat lehdet. Halkaise kaalit. Paloittele parsakaali. Laita kaalit uunivuokaan.
- Kuori ja hienonna valkosipuli. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja lisää se valkosipulin ja suolan kanssa öljyyn. Kaada öljyseos kaaleille. Kypsennä uunissa 10 minuuttia.
- Mausta broilerit suolalla ja pippurilla. Ruskista fileet paistinpannussa öljyssä. Ota kaalit uunista ja kääntele. Nosta broilerit kaalien päälle ja jatka paistamista 10–15 minuuttia, kunnes broileri on kypsää.
- Tee punasipulivinegretti (ks. ohje alempana) ja pirskota se lopuksi ruuan päälle.
Punasipulivinegretti
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja hienonna sipuli. Viipaloi chili siemenineen. Kuullota sipuli paistinpannussa öljyssä pehmeäksi. Lisää chili ja paista 1 minuutti.
- Yhdistä kaikki ainekset öljyä lukuun ottamatta kulhossa. Valuta öljy joukkoon koko ajan sekoittaen.