
Osallistuin tällä reseptillä Vihreäkeijun smoothie-kilpailuun
helppo ja maukas smoothie
Lempeä vihersmoothie
Ainekset
Työvaiheet
Surauta blenderillä salaatti, banaani ja pähkinät soseeksi. Lisää neste ja pyöräytä tasaiseksi. Nauti :)
Osallistuin tällä reseptillä Vihreäkeijun smoothie-kilpailuun
helppo ja maukas smoothie
Surauta blenderillä salaatti, banaani ja pähkinät soseeksi. Lisää neste ja pyöräytä tasaiseksi. Nauti :)
Liuota hiiva veteen, lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin tunnin.
Kuori ja raasta valkosipulinkynsi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma, juustoraaste, yrtit ja mausteet.
Puhdista pienet, kiinteät sienet ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat. Valuta hapankaali ja oliivit.
Muotoile taikinasta yksi iso tai kaksi pientä pizzapohjaa. Levitä päälle kastiketta ja pinnalle sienet, perunat, hapankaali ja oliivit. Lorauta päälle öljyä.
Paista 250-asteissa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja reunat ovat hieman tummuneet.
VINKKI! Voit tehdä taikinan kylmään veteen edellisenä iltana ja kohottaa sen yön yli jääkaapissa.
Puhdista ja paloittele kantarellit. Kuori ja paloittele palsternakat, juuriselleri ja sipuli.
Paista kantarelleja kattilassa ilman rasvaa, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut. Ota muutama sieni viimeistelyä varten talteen. Lisää kattilaan öljy, tomaattipyree, kurkuma, juurekset ja sipulit. Kuullota pari minuuttia. Lisää kasvisliemi ja timjami. Kiehauta ja keitä keskilämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes juurekset tuntuvat pehmeiltä. Soseuta keitto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää kerma ja kuumenna.
Viimeistele keittoannokset siemenillä tai pähkinöillä, yrteillä ja paistetuilla kantarelleilla.
Vinkki! Keiton voi valmistaa mistä vain syötävistä metsäsienistä, ja maku muuttuu näin sienisesongin mukaan.
Jos rakastat ranskalaista sipulikeittoa, ihastut takuulla myös tähän pastaan! Spagetti kypsennetään samassa astiassa muiden ainesten kanssa, jolloin se imee mahtavasti makua itseensä. Umaminen lihaliemi sopii mainiosti sipulipastaan, mutta sen halutessaan korvata kasvisliemellä.
Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi. Hienonna valkosipulit. Paista sipuleita pari minuuttia voissa kannellisessa paistokasarissa.
Kiehauta liha- tai kasvisliemi kattilassa.
Lisää kasariin mausteet, viini, liemi ja pasta. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes pasta on napakan kypsää. Sekoita muutaman kerran kypsennyksen aikana. Lisää lientä tarvittaessa.
Raasta leipä ja juusto. Yhdistä ne. Ripottele muruseosta kuuman pastan päälle.
Ladataan...