Kaupallinen yhteistyö
Burgerimies Euroopassa on lisännyt 10 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
Burgerimies Euroopassa
Katso videolta vinkit Alppiburgerin valmistamiseen.

Burgerimies Euroopassa -sarjan ensimmäisessä jaksossa Akseli Herveli valmistaa järisyttävän herkullisen Alppiburgerin.

Annoksia
4

Alppiburgeri

Ainekset

4
kpl
Vaasan The BRGR -sämpylöitä
4
kpl
Tamminen Naughty naudan BRGRpihviä
4
kpl
Valio Naughty BRGR Cheddarjuustoviipaleita
36
kpl
HK Ohuen ohut keittokinkku-viipaleita (noin ½ pakettia)
200
g
Valio Alppikreivijuustoa
1
dl
vehnäjauhoja
2
kananmunaa
1
dl
korppujauhoja
50
g
Valio voita
4
rkl
Naughty Burger Chutneytä
2
dl
Naughty BRGR Mayo -kastiketta
1
iso punasipuli, kuorittuna
2
rkl
ruohosipulia, hienonnettuna
4
rkl
omenaviinietikkaa
4
rkl
Sweet & Spicy Tabascoa
4
tl
Naughty BRGR suola -maustesekoitusta
Maldon suolaa ja mustapippuria

Työvaiheet

  1. Leikkaa vuoristojuustosta 12 tasakokoista burgerisämpylän levyistä tankoa. Levitä 3 kinkkuviipaletta limittäin vierekkäin juustotangon levyisesti. Kääri juustotanko kinkkuviipaleisiin tiukaksi pötköksi. Leivitä pötkö lopuksi vehnäjauhoissa, vatkatussa kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Tee sama lopuille kinkkurullille.
  2. Leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi ja marinoi etikan kanssa vähintään 5 minuuttia. Mausta etikkasipuli suolalla ja pippurilla sekä lopuksi hienonnetulla ruohosipulilla.
  3. Paista kinkkurullat voissa kullankeltaisiksi paistinpannulla ja siirrä syrjään.
  4. Mausta pihvit burgerisuola-maustesekoituksella ja paista kuumalla pannulla tai grillaa kuumassa grillissä noin 3 minuuttia per puoli. Kun olet kääntänyt pihvin, laita grillatun puolen päälle juustoviipale sulamaan.
  5. Paahda sämpylät grillillä, pannulla tai 180 asteessa uunissa noin 3 minuuttia tai kunnes sämpylät ovat hieman paahtuneet.
  6. Kokoa burgeri reseptin aineksista yllä olevan videon mukaan ja nauti!

 

 

Jaana tuulee on lisännyt 37 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
Herkullisen muhevat enchilladat täyttävät päiväsi juhlan
Herkullisen muhevat enchilladat täyttävät päiväsi juhlan

Erittäin kuohkeaa ja maistuvan pehmeää tortillaan käärittyä salaisuutta on vaikea olla vastustamatta.

tortilloja, tomaattia, avocadoa, tuoretta korianteri yrttiä, mustapapuja, sipulia, punainen paprika, tomaatti ja paprika-pestoa, mietoa chilikastiketta, currytahnaa, öljyä, vettä, mozzarella-juustoraastetta, créme fraiche

Annoksia
4
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Mustapapu-enchilladat

Ainekset

1
ps
tortilloja
1
punainen paprika
tomaatti ja paprika pestoa
1/2
rkl
öljyä
1/2
dl
vettä
50
g
mozzarella juustoraastetta
3/4
dl
kiehuvaa vettä
1
prk
tomaattisosetta
punaista curry tahnaa tai mietoa chilikastiketta
1
tlk
mustapapuja
1
ruukku
tuoretta korianteria
avocadoja
2
sipulia
tomaatin paloja
Kastike
1
prk
créme fraiche ranskankermaa
1
rkl
vettä

Työvaiheet

Kuori sipuli ja hienonna. Paloittele paprika. Kuullota pannulla öljyssä sipuli, lisää joukkoon paprikapalat, tomaatti-paprika- pestoa(haluamasi määrä), (chilikastiketta), ja curry tahnaa. Laita mukaan vettä 1/2- 1dl sekä mustapavut jotka olet valuttanut ja huuhdellut siivilässä veden alla. Hauduta kunnes neste saostuu tai paksuuntuu. Laita uuni 200 asteeseen. Sekoita Tzaziki -dippi ranskankerman kanssa(créme fraiche)ja lisää vettä joukkoon 1rkl. Kuori avocadot ja halkaise kahtia ja koverra ruokalusikalla kuoren reunaa myöten hedelmä ulos. Paloittele avocadot. Laita kattilaan vettä 3/4dl vettä ja kiehauta sekoittaen joukkoon tomaattisose. Sekoita tomaattisose hyvin. Jaa mustapapuseosta tortillojen päälle leivinpaperilla kaikkiin haluamasi määrä ja riippuen syöjien määrästä. Rullaa tortillat kiinni ja laita hammastikuilla kiinni ja levitä tomaattisosetta tortillarullien päälle. Ripottele siihen mozzarella juustoraastetta. Paista uunin keskitasolla 7 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut. Poista hammastikut rullista ennen syömistä. Laita tortillojen päälle ranskankermaa, juustoraastetta, avocadon paloja ja tomaatin paloja, sekä vielä tuoretta korianter yrttiä kruunaaman koko ateria nauttien täysin siemauksin.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1202 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Suu sopivasti tulessa! Hoisin-hodarit syntyvät vartissa ja ilahduttavat tulisen ystävää.

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kiinalaiset kuumat koirat

Ainekset

2
rkl
chilitahnaa (esim. srirachaa)
2
rkl
majoneesia
4
mausteista nakkia
2
rkl + 2 rkl
hoisin- kastiketta
4
hotdogsämpylää
2
kevätsipulin vartta
pieni pala
kurkkua
2
rkl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Sekoita sriracha ja majoneesi keskenään.

  2. Grillaa nakit ja valele niihin grillauksen aikana 2 rkl hoisinkastiketta. Lämmitä myös sämpylät grillissä.

  3. Hienonna kevätsipuli ja viipaloi kurkku.

  4. Täytä sämpylät chilimajoneesilla, nakeilla, kevätsipulilla ja kurkulla. Kaada päälle lisää hoisinkastiketta ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1202 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Grilli tuoksuu intialaiselle keittiölle! Valmis tandooritahna ja ripaus juustokuminaa riittävät karitsanjauhelihan maustajaksi.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tandoorilammashampurilaiset ja punajuuritsatsiki

Ainekset

400
g
karitsanjauhelihaa
2
rkl
tandooritahnaa
1
tl
jeeraa
PUNAJUURITSATSIKI
1
vakuumiin (ei etikkaliemeen) pakattu kypsä punajuuri
1
pkt (noin 200 g)
kaupan valmista tsatsikia
2
rkl
hienonnettua minttua
LISÄKSI
4
hampurilaissämpylää
½
punasipuli
4
rkl
mangochutneytä
4
salaatinlehteä

Työvaiheet

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen grillaamista.

  2. Tee ensin punajuuri-tsatsiki. Raasta punajuuri hienoksi ja anna ylimääräisen nesteen valua siivilässä, kun teet purilaisten muut työvaiheet.

  3. Sekoita jauheliha, tandooritahna ja jeera keskenään. Muotoile neljäksi hieman sämpylää suuremmaksi litteäksi pihviksi. Paina sen jälkeen pihvien keskelle kuoppa niin, että pihvi on selvästi ohuempi keskeltä kuin reunoilta. Tällä tavalla pihvistä tulee litteämpi, sillä grillatessa pihvi pullistuu keskeltä ja pienenee halkaisijaltaan.

  4. Sekoita valutettu punajuuri tsatsikin kanssa. Hienonna minttu joukkoon.

  5. Grillaa pihvit kuumassa grillissä ja pidä grillin kansi kiinni. Käännä pihvit lastalla, kun niiden pinta pisaroi reilusti. Jauhelihapihvi on valmis, kun pinta pisaroi jälleen reilusti (noin 3 minuuttia per puoli). Pihvin voi antaa vetäytyä hetken folion alla.

  6. Grillaa myös sämpylänpuolikkaat. Kuori ja leikkaa punasipuli renkaiksi. Täytä hampurilaiset niin, että laitat pohjalle mango-chutneytä, salaattia ja sipulia ja pihvin päälle punajuuritsatsikia.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1202 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ihana rouskuva lisä! Nachot sopivat huippuhyvin hampurilaisen väliin. Muut texmex -täytteet kruunaavat kokonaisuuden: burgerin välistä löytyy muun muassa guacamolea ja hedelmäsalsaa.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Nachoburgerit

Ainekset

400
g
naudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
PÄÄLLE
4
viipaletta
cheddarjuustoa
LISÄKSI
4
hampurilaissämpylää
1
avokado
4
rkl
guacamolea
4
rkl
majoneesia
4
rkl
hedelmäsalsaa (esim. Tropical)
1
dl
murskattuja maissilastuja
tuoretta korianteria

Työvaiheet

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen grillaamista. Sekoita jauheliha ja mausteet keskenään. Muotoile neljäksi hieman sämpylää suuremmaksi litteäksi pihviksi. Paina sen jälkeen pihvien keskelle kuoppa niin, että pihvi on selvästi ohuempi keskeltä kuin reunoilta. Tällä tavalla pihvistä tulee litteämpi, sillä grillatessa pihvi pullistuu keskeltä ja pienenee halkaisijaltaan.

  2. Grillaa pihvejä kuumassa grillissä noin 3 minuuttia per puoli tai kunnes ne ovat kypsyneet roseeksi. Lisää juustoviipaleet pihvien päälle, kun käännät pihvit, ja anna sulaa. Grillaa myös sämpylänpuolikkaat.

  3. Kuori ja viipaloi avokado. Täytä hampurilaiset niin, että laitat guacamolea ja majoneesia sämpylän pohjalle. Nosta pihvi ja avokadoviipaleita päälle. Lusikoi päälle hedelmäsal- saa ja maissilastuja. Laita ”kansi” päälle.

Kommentit (0)