Burgerimies Euroopassa -sarjan ensimmäisessä jaksossa Akseli Herveli valmistaa järisyttävän herkullisen Alppiburgerin.
Alppiburgeri
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa vuoristojuustosta 12 tasakokoista burgerisämpylän levyistä tankoa. Levitä 3 kinkkuviipaletta limittäin vierekkäin juustotangon levyisesti. Kääri juustotanko kinkkuviipaleisiin tiukaksi pötköksi. Leivitä pötkö lopuksi vehnäjauhoissa, vatkatussa kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Tee sama lopuille kinkkurullille.
- Leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi ja marinoi etikan kanssa vähintään 5 minuuttia. Mausta etikkasipuli suolalla ja pippurilla sekä lopuksi hienonnetulla ruohosipulilla.
- Paista kinkkurullat voissa kullankeltaisiksi paistinpannulla ja siirrä syrjään.
- Mausta pihvit burgerisuola-maustesekoituksella ja paista kuumalla pannulla tai grillaa kuumassa grillissä noin 3 minuuttia per puoli. Kun olet kääntänyt pihvin, laita grillatun puolen päälle juustoviipale sulamaan.
- Paahda sämpylät grillillä, pannulla tai 180 asteessa uunissa noin 3 minuuttia tai kunnes sämpylät ovat hieman paahtuneet.
- Kokoa burgeri reseptin aineksista yllä olevan videon mukaan ja nauti!