Kaupallinen yhteistyö
Burgerimies Euroopassa on lisännyt 10 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Burgerimies Euroopassa
Video: Näin Burgerimies Akseli Herveli valmistaa Normandiaburgerin.
Normandiaburgeri
Normandiaburgeri

Normandiaburgeri saa mehukkuutta omena-päärynähillokkeesta. Maistuu mainiolta myös vegenä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4

Normandiaburgeri

Ainekset

4
kpl
Vaasan The BRGR -sämpylöitä
4
kpl
Tamminen Naughty naudan BRGRpihviä
1
kpl
Camembert-juustokiekko
1
kpl
omena, pestynä
1
kpl
päärynä, pestynä
2
kpl
shalottisipulia, kuorittuna ja hienonnettuna
1
rkl
Valio voita
1
dl
ranskalaista aitoa siideriä (Strongbow-siideri toimii myös)
1/2
dl
Calvadosta
1/2
dl
omenaviinietikkaa
1
tl
Jalapeno-Tabascoa
1
dl
sokeria
2
dl
Naughty Base Aioli -kastiketta
1
rkl
tryffeliöljyä
1/2
tl
rouhittua Maldon-mustapippuria
1/2
pnt
tuoretta lehtipersiljaa, karkeasti hienonnettuna
4
tl
Naughty BRGR suola -maustesekoitusta
1/2
tl
Maldon-savusuola

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa Base aioli, tryffeliöljy sekä rouhittu Maldon-mustapippuri. Jätä jääkaappiin maustumaan vähintään 15 minuutiksi.

  2. Leikkaa puolet omenasta ja päärynästä erikseen ja kuori ne. Leikkaa kuoritut hedelmienpuolikkaat veitsellä pieniksi kuutioiksi. Lisää ne paistinpannulle hienonnetun shalottisipulin, siiderin, calvadoksen, sokerin ja jalapeno-tabascon kanssa. Keitä keskilämmöllä 5-10 minuuttia kunnes seos on hiukan pehmentynyt ja neste haihtunut. Maista ja mausta tarvittaessa Maldon-suolalla ja pippurilla.

  3. Leikkaa camembert-juusto neljään yhtä suureen viipaleeseen.

  4. Leikkaa lopusta omenasta ja päärynästä siemenkota pois ja viipaloi veitsellä ohuiksi viipaleiksi. Paista hedelmäviipaleet paistinpannulla voissa ja mausta Maldon-savusuolalla ja pippurilla

  5. Mausta pihvit kauttaaltaan burgerisuolalla ja paista kuumalla pannulla tai grillaa kuumassa grillissä 3 minuuttia per puoli. Laita juustoviipale pihvin päälle, kun olet kääntänyt pihvin.

  6. Paahda sämpylä pannulla tai uunissa 180 asteessa 4 minuuttia tai kunnes sämpylä on kevyesti paahtunut.

  7. Kokoa burgeri reseptin aineksista yllä olevan videon mukaan ja nauti!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Jaana tuulee on lisännyt 37 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
Herkullisen muhevat enchilladat täyttävät päiväsi juhlan
Herkullisen muhevat enchilladat täyttävät päiväsi juhlan

Erittäin kuohkeaa ja maistuvan pehmeää tortillaan käärittyä salaisuutta on vaikea olla vastustamatta.

tortilloja, tomaattia, avocadoa, tuoretta korianteri yrttiä, mustapapuja, sipulia, punainen paprika, tomaatti ja paprika-pestoa, mietoa chilikastiketta, currytahnaa, öljyä, vettä, mozzarella-juustoraastetta, créme fraiche

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Mustapapu-enchilladat

Ainekset

1
ps
tortilloja
1
punainen paprika
tomaatti ja paprika pestoa
1/2
rkl
öljyä
1/2
dl
vettä
50
g
mozzarella juustoraastetta
3/4
dl
kiehuvaa vettä
1
prk
tomaattisosetta
punaista curry tahnaa tai mietoa chilikastiketta
1
tlk
mustapapuja
1
ruukku
tuoretta korianteria
avocadoja
2
sipulia
tomaatin paloja
Kastike
1
prk
créme fraiche ranskankermaa
1
rkl
vettä

Työvaiheet

Kuori sipuli ja hienonna. Paloittele paprika. Kuullota pannulla öljyssä sipuli, lisää joukkoon paprikapalat, tomaatti-paprika- pestoa(haluamasi määrä), (chilikastiketta), ja curry tahnaa. Laita mukaan vettä 1/2- 1dl sekä mustapavut jotka olet valuttanut ja huuhdellut siivilässä veden alla. Hauduta kunnes neste saostuu tai paksuuntuu. Laita uuni 200 asteeseen. Sekoita Tzaziki -dippi ranskankerman kanssa(créme fraiche)ja lisää vettä joukkoon 1rkl. Kuori avocadot ja halkaise kahtia ja koverra ruokalusikalla kuoren reunaa myöten hedelmä ulos. Paloittele avocadot. Laita kattilaan vettä 3/4dl vettä ja kiehauta sekoittaen joukkoon tomaattisose. Sekoita tomaattisose hyvin. Jaa mustapapuseosta tortillojen päälle leivinpaperilla kaikkiin haluamasi määrä ja riippuen syöjien määrästä. Rullaa tortillat kiinni ja laita hammastikuilla kiinni ja levitä tomaattisosetta tortillarullien päälle. Ripottele siihen mozzarella juustoraastetta. Paista uunin keskitasolla 7 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut. Poista hammastikut rullista ennen syömistä. Laita tortillojen päälle ranskankermaa, juustoraastetta, avocadon paloja ja tomaatin paloja, sekä vielä tuoretta korianter yrttiä kruunaaman koko ateria nauttien täysin siemauksin.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1205 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Suu sopivasti tulessa! Hoisin-hodarit syntyvät vartissa ja ilahduttavat tulisen ystävää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kiinalaiset kuumat koirat

Ainekset

2
rkl
chilitahnaa (esim. srirachaa)
2
rkl
majoneesia
4
mausteista nakkia
2
rkl + 2 rkl
hoisin- kastiketta
4
hotdogsämpylää
2
kevätsipulin vartta
pieni pala
kurkkua
2
rkl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Sekoita sriracha ja majoneesi keskenään.

  2. Grillaa nakit ja valele niihin grillauksen aikana 2 rkl hoisinkastiketta. Lämmitä myös sämpylät grillissä.

  3. Hienonna kevätsipuli ja viipaloi kurkku.

  4. Täytä sämpylät chilimajoneesilla, nakeilla, kevätsipulilla ja kurkulla. Kaada päälle lisää hoisinkastiketta ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1205 reseptiä.
Linkitetty 36 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Grilli tuoksuu intialaiselle keittiölle! Valmis tandooritahna ja ripaus juustokuminaa riittävät karitsanjauhelihan maustajaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tandoorilammashampurilaiset ja punajuuritsatsiki

Ainekset

400
g
karitsanjauhelihaa
2
rkl
tandooritahnaa
1
tl
jeeraa
PUNAJUURITSATSIKI
1
vakuumiin (ei etikkaliemeen) pakattu kypsä punajuuri
1
pkt (noin 200 g)
kaupan valmista tsatsikia
2
rkl
hienonnettua minttua
LISÄKSI
4
hampurilaissämpylää
½
punasipuli
4
rkl
mangochutneytä
4
salaatinlehteä

Työvaiheet

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen grillaamista.

  2. Tee ensin punajuuri-tsatsiki. Raasta punajuuri hienoksi ja anna ylimääräisen nesteen valua siivilässä, kun teet purilaisten muut työvaiheet.

  3. Sekoita jauheliha, tandooritahna ja jeera keskenään. Muotoile neljäksi hieman sämpylää suuremmaksi litteäksi pihviksi. Paina sen jälkeen pihvien keskelle kuoppa niin, että pihvi on selvästi ohuempi keskeltä kuin reunoilta. Tällä tavalla pihvistä tulee litteämpi, sillä grillatessa pihvi pullistuu keskeltä ja pienenee halkaisijaltaan.

  4. Sekoita valutettu punajuuri tsatsikin kanssa. Hienonna minttu joukkoon.

  5. Grillaa pihvit kuumassa grillissä ja pidä grillin kansi kiinni. Käännä pihvit lastalla, kun niiden pinta pisaroi reilusti. Jauhelihapihvi on valmis, kun pinta pisaroi jälleen reilusti (noin 3 minuuttia per puoli). Pihvin voi antaa vetäytyä hetken folion alla.

  6. Grillaa myös sämpylänpuolikkaat. Kuori ja leikkaa punasipuli renkaiksi. Täytä hampurilaiset niin, että laitat pohjalle mango-chutneytä, salaattia ja sipulia ja pihvin päälle punajuuritsatsikia.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1205 reseptiä.
Linkitetty 36 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ihana rouskuva lisä! Nachot sopivat huippuhyvin hampurilaisen väliin. Muut texmex -täytteet kruunaavat kokonaisuuden: burgerin välistä löytyy muun muassa guacamolea ja hedelmäsalsaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Nachoburgerit

Ainekset

400
g
naudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
PÄÄLLE
4
viipaletta
cheddarjuustoa
LISÄKSI
4
hampurilaissämpylää
1
avokado
4
rkl
guacamolea
4
rkl
majoneesia
4
rkl
hedelmäsalsaa (esim. Tropical)
1
dl
murskattuja maissilastuja
tuoretta korianteria

Työvaiheet

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen grillaamista. Sekoita jauheliha ja mausteet keskenään. Muotoile neljäksi hieman sämpylää suuremmaksi litteäksi pihviksi. Paina sen jälkeen pihvien keskelle kuoppa niin, että pihvi on selvästi ohuempi keskeltä kuin reunoilta. Tällä tavalla pihvistä tulee litteämpi, sillä grillatessa pihvi pullistuu keskeltä ja pienenee halkaisijaltaan.

  2. Grillaa pihvejä kuumassa grillissä noin 3 minuuttia per puoli tai kunnes ne ovat kypsyneet roseeksi. Lisää juustoviipaleet pihvien päälle, kun käännät pihvit, ja anna sulaa. Grillaa myös sämpylänpuolikkaat.

  3. Kuori ja viipaloi avokado. Täytä hampurilaiset niin, että laitat guacamolea ja majoneesia sämpylän pohjalle. Nosta pihvi ja avokadoviipaleita päälle. Lusikoi päälle hedelmäsal- saa ja maissilastuja. Laita ”kansi” päälle.

Kommentit (0)