Uusimaaburgeri pitää sisällään mehevän haukipihvin.
Uusimaaburgeri
Ainekset
Työvaiheet
- Ruskista pannulla 100 g voita kunnes se on vaaleanruskeaa ja tuoksuu hieman kinuskille. Ota pois liedeltä ja anna sen jäähtyä kädenlämpöiseksi. Varo, ettei voi pala! Jos se palaa, haistat sen kyllä. Tällöin voi on ruskittettava uudestaan.
- Sekoita kulhossa väkiviinaetikka, vesi, sokeri ja Maldon-savusuola. Lisää joukkoon kurkkuviipaleet ja punasipulisuikaleet ja anna maustua vähintään 15 minuuttia.
- Sekoita kulhossa Base Aioli, ruskistettu voi, sitruunanmehu, kaprikset, katkaravut, sinappi, Jalopeno-Tabasco, hienonnettu tilli ja ruohosipuli. Maista ja mausta massa Maldon-suolalla ja pippurilla tarvittaessa.
- Leikkaa haukifile sentin kokoisiksi kuutioiksi. Laita hauenpalat kutteriin tai monitoimikoneeseen, ja mausta Maldon-suolalla, pippurilla ja raastetulla sitruunankuorella. Laita kone päälle ja anna sen jauhaa kala ihan hienoksi. Kaada kylmää kermaa ohuena nauhana kalamassan joukkoon koneen pyöriessä täydellä teholla. Lisää kermaa aina, kun edellinen satsi on sekoittunut huolellisesti massan joukkoon.
- Kun massa on tehty, kastele käsiä hanan alla ja muotoile kalamassasta 4 tasakokoista kalapullaa. Pyörittele kalapullat varovasti ensin vehnäjauhoissa, sitten vatkatussa kananmunassa ja lopuksi pankojauhoissa. Kun kalapulla on pankojauhon päällä, taputtele se pihviksi varovasti ja nosta syrjään.
- Paista paneroidut haukipihvit pannulla reilussa voissa kullanruskeiksi ja kypsiksi. Tähän menee n. 10 minuuttia.
- Paahda sämpylät pannulla tai uunissa 180 asteessa 3-4 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita.
- Kokoa burgeri reseptin aineksista yllä olevan videon mukaan ja nauti!