ET-lehti on lisännyt 147 reseptiä.
Linkitetty 206 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ullamaija Hänninen

Jäätävän raikas kesäjuoma! Hukuta raparperisaalis kiehuvaan veteen, terästä makua inkiväärillä ja anna tekeytyä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 litraa
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raparperimehu

Ainekset

4
l
Raparperia paloina
2
l
vettä
5
cm
pala inkivääriä
3
dl
sokeria
2
rkl
viinihappoa

Työvaiheet

  1. Pilko raparperit kuorineen pieniksi paloiksi. Mittaa kattilaan vesi, raparperit ja pilkottu inkivääri. Hauduta mehua puolisen tuntia kannen alla.
  2. Siivilöi, lisää sokeri ja anna sokerin liueta. Lisää lopuksi viinihappo.
  3. Pullota mehu puhtaisiin pulloihin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2924 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Kukapa voisi vastustaa raparperisiirapilla maustettua boolia? Siirapin teosta jäävän raparperimäskin voit käyttää jogurtin tai puuron päällisenä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Raparperibooli

Ainekset

Raparperisiirappi (n. 7½ dl valmista siirappia)
1
kg
raparperinvarsia
1
vaniljatanko
dl
vettä
dl
sokeria
1
rkl
sitruunamehua
Lisäksi
l
kuivaa kuohuviiniä tai kivennäisvettä
runsaasti jääpaloja
(sitruunamelissaa tai minttua)

Työvaiheet

  1. Huuhdo raparperit ja paloittele ne monitoimikoneen kulhoon. Käynnistä laita ja aja raparperit pieneksi hakkeeksi. Raparperia tulisi olla noin 1 litra.

  2. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet veitsen lappeella.

  3. Kuumenna vesi ja sokeri kiehuvaksi isossa kattilassa. Lisää kolmannes raparpereista sekä vaniljatanko ja siemenet. Keitä matalalla lämmöllä 5–6 minuuttia, kunnes raparperit ovat täysin pehmenneet liemeen.

  4. Ota kattila liedeltä ja lisää loput raparpereista kattilaan. Anna pehmentyä kannen alla 30 minuuttia.

  5. Siivilöi raparperisiirappi kulhoon. Purista sitruunamehu siirapin joukkoon. Jäähdytä jääkaapissa. Siirappi on koostumukseltaan ohutta.

  6. Valmista booli. Sekoita kylmä raparperi- siirappi ja kuohuviini isossa kannussa tai booliastiassa. Lisää jääpalat.

Vinkki Suomalaiset raparperit ovat usein väriltään enemmän vihertäviä kuin pinkkejä. Saat siirappiin lisää väriä, kun laitat kattilaan raparperien joukkoon muutaman vadelman.

Vinkki 2 Tee boolista alkoholiton vaihtamalla kuohuviini kivennäisveteen.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2924 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Sami Repo

Raparpereista syntyy virkistävän kesäinen juoma, jota kelpaa nauttia mökkilaiturilla lukemisen lomassa tai viilentävänä saunajuomana. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 2 l
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Raparperi-sitruunalimu

Ainekset

800
g
raparperia (5 vartta)
dl
sokeria
4
dl
vettä
2
sitruunaa
LISÄKSI
n. 1½
l
kivennäisvettä tai vichyä

Työvaiheet

  1. Huuhtele raparperit, poista kuivat päät ja paloittele varret.

  2. Laita sokeri ja vesi kattilaan. Pese sitruunat, vuole keltainen pintakerros kuorimaveitsellä kattilaan ja purista sitruunoiden mehut joukkoon. Kiehauta ja lisää raparperit, keitä 10 minuuttia välillä sekoitellen.

  3. Siivilöi mehutiiviste kulhoon ja painele raparperista ja sitruunakuorista puulusikalla kaikki mehu talteen. Pullota tiiviste ja säilytä se kylmässä. Mehutiiviste säilyy hyvänä noin viikon.

  4. Tee tiivisteestä limua sekoittamalla lasissa 1 osa mehutiivistettä ja 3 osaa hiilihapollista kivennäisvettä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2924 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
OHJE Daniel Woodward KUVA Mikko Hannula

Kuohkea ja keväisen raikas sitruunadrinkki on pika-apu ranskalaisen marenkipiirakan himoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunapiiras lasissa

Ainekset

2
kananmunanvalkuaista
4
cl
sitruunamehua
4
cl
limoncelloa
4
cl
vaniljalikööriä (esim. Galliano)
2
cl
sokerilientä (ks. ohje)
4
cl
kuohukermaa
jääpaloja
SOKERILIEMI
1
dl
vettä
dl
sokeria
VIIMEISTELYYN
2
ohutta sitruunankuorisuikaletta

Työvaiheet

  1. Valmista sokeriliemi. Kiehauta vesi ja sokeri. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Jäähdytä.

  2. Erottele valkuaiset. Purista sitruunamehu. Laita ainekset jääpaloja lukuun ottamatta cocktailravistimeen tai kannelliseen lasipurkkiin. Ravista kunnolla. Lisää jääpalat ja ravista 10 sekuntia. (Voit myös sekoittaa ainekset sauvasekoittimella ennen jäiden lisäämistä.)

  3. Annostele juoma teesiivilän läpi martini- tai coupette-laseihin. Koristele sitruunankuorella.

Vinkki Säilytä yli jäänyt sokeriliemi jääkaapissa myöhempää käyttää varten.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 287 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Sanna Maskulin ja Feri Ghashghaei KUVA Tuuli Kanerva

Lemonaden tuttu sitruuna yhdistyy tässä lähi-idästä tulevassa virkistävässä juomassa ruusuveteen, jota lorautetaan juomaan runsaasti. Nauti jääkylmänä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
10 min + jäähdytys 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Ruusu-lemonade

Ainekset

1
l
vettä
2
sitruunan mehu
2
dl
sokeria tai fariinisokeria
1/2
dl
ruusuvettä
Lisäksi
tuoretta minttua ja limettiviipaleita

Työvaiheet

  1. Kiehauta 5 dl vettä, lisää sokeri ja anna sen liueta. Lisää 5 dl kylmää vettä, kun sokeri on liuennut.
  2. Lisää joukkoon sitruunoista puristettu mehu sekä ruusuvesi. Maista ja lisää tarvittaessa sitruunan mehua tai vettä. Laita juoma jäakaappiin jäähtymään vähintään puoleksi tunniksi.
  3. Tarjoa juoma kylmänä jääpalojen, tuoreen mintun ja muutaman limetin viipaleen kanssa.

Vinkki! Saat juomasta kirkkaamman, jos käytät pelkkää valkoista sokeria.

Kommentit (1)

MillaXYZ

Hyvän makuinen juoma. Laitoin vähemmän sokeria. On tärkeää käyttää hyvänlaatuista ruusuvettä jotta mausta tulee onnistunut. Erinomaisia ohjeita Lähi-Idän alkoholittomiin juomiin löytyy ruotsiksi Zeinas kitchen ruokablogista Alkoholfria drinkar. Varsinkin juhliin ja kuumiksi kesäpäiviksi sopii juomaksi vaikkapa tämä yllä oleva..