ET-lehti on lisännyt 144 reseptiä.
Linkitetty 136 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ullamaija Hänninen

Jäätävän raikas kesäjuoma! Hukuta raparperisaalis kiehuvaan veteen, terästä makua inkiväärillä ja anna tekeytyä.

Annoksia
2 litraa
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raparperimehu

Ainekset

4
l
Raparperia paloina
2
l
vettä
5
cm
pala inkivääriä
3
dl
sokeria
2
rkl
viinihappoa

Työvaiheet

  1. Pilko raparperit kuorineen pieniksi paloiksi. Mittaa kattilaan vesi, raparperit ja pilkottu inkivääri. Hauduta mehua puolisen tuntia kannen alla.
  2. Siivilöi, lisää sokeri ja anna sokerin liueta. Lisää lopuksi viinihappo.
  3. Pullota mehu puhtaisiin pulloihin.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1752 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Kuuman kesän mojito yhdistää tymäkän tyrnin ja aromikkaan vadelman. Jäämurskalla täytetty lasi takaa, että juoma pysyy kylmänä pitkään.

Annoksia
1
Vaikeustaso
Helppo

Kesämojito

Ainekset

2
cl
giniä
2
cl
punaista vermuttia
2
cl
tyrnimehua
3
cl
vadelmapyyretä
jäämurskaa
Vadelmapyree
200
g
(pakaste)vadelmia
1/4
dl
sokeria
Koristeeksi
mintunlehtiä

Työvaiheet

  1. Täytä lasi jäämurskalla ja sekoita voimakkaasti, jotta lasi jäähtyy.
  2. Mittaa vadelmat ja sokeri kattilaan. Keitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia.
  3. Soseuta sauvasekoittimella. Painele seos tihetän siivilän läpi ja jäähdytä. Valmiista pyreestä riittää noin kolmeen drinkkiin.
  4. Lisää loput ainekset ja sekoita. Koristele juoma mintunlehdillä.


 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1752 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kirpeä ja hienostunut sitruunalimu virkistää ihanasti. Voit tarjota lemonaden myös terästettynä tequilalla tai kuohuviinin kanssa kir royalin tapaan.

Annoksia
8
Valmistusaika
10 min + 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Timjamilemonade

Ainekset

2
(luomu)sitruunaa
1
(luomuappelsiini)
3
oksaa timjamia
2
dl
vettä
1
dl
sokeria
Lisäksi
1
l
kivennäisvettä, jäitä

Työvaiheet

  1. Pese sitrukset huolellisesti. Kuori yhden sitruunan kuoren keltainen osa niin, ettei mukaan tule valkoista, sillä se kitkeröittää juomaa.
  2. Laita kuoret kattilaan. Lisää timjami, vesi ja sokeri. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Anna sokeriliemen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  3. Purista sitruunoista ja appelsiineistä mehu. Yhdistä mehu jäähtyneen sokeriliemen kanssa. Siivilöi juoma kannuun.
  4. Kaada juomaa lasiin. Täytä jäillä. Laimenna kivennäisvedellä. Halutessasi terästä juoma tequilalla tai vaalealla rommilla. Voit myös tarjota lemonaden kuohuviinin kanssa kir royalin tapaan.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1752 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kesän viilein juoma on frosé eli jäädytetty roseeviini. Se sopii täydellisesti aperetiiviksi ja virkistää kuumana päivänä.

Annoksia
6-8 lasillista
Valmistusaika
15 min + jäätyminen 6 t
Vaikeustaso
Helppo

Frosé-juoma

Ainekset

1
plo (0,75 l)
kuivaa roseeviiniä
500
g
mansikoita
1/2
dl
sokeria
1
rkl
sitruunamehua

Työvaiheet

  1. Jäähdytä roseeviini jääkaapissa kylmäksi. Kaada se jääpalamuotteihin tai -pusseihin ja siirrä pakastimeen jäätymään vähintään 6 tunniksi.
  2. Viipaloi mansikat ja ripottele sokeri niiden päälle. Anna maustua 15 minuuttia.
  3. Soseuta mansikat tehosekoittimessa. Jos haluat juomasta sileää, painele marjasose tiheän siivilän läpi. Laita sose takaisin tehosekoittimeen, lisää sitruunamehu ja jäätyneet roseeviinikuutiot. Soseuta ainekset tasaiseksi seokseksi. Annostele frosé-juoma laseihin ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1752 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Yhdistä kylmäuutettu kahvi ja italialainen katkero.

Kylmään veteen tehdyssä kahvissa korostuu hapokkuuden ja karvauden sijaan kahvin makeus.  Voit valmistaa kylmäuutetun kahvin yön yli uuttamalla. Toinen vaihtoehto on keittää kahvi tavallisesti kahvinkeittimellä. Korvaa kuitekin kolmasosa keitinvedestä jääpaloillaa, jotka sujautat pannuun. Anna...

Annoksia
1

Kylmäkahvi-aperol

Ainekset

2
cl
kylmäuutettua vaniljaespressoa (ohje alla)
2
cl
Aperolia
4
cl
tonic-vettä
Lisäksi
jäitä
appelsiinin kuorta koristeeksi

Työvaiheet

  1. Laita lasiin runsaasti jäitä. Kaada päälle kylmäuutettu espresso, Aperol ja tonic, sekoita. Koristele juoma viipaleella appelsiinin kuorta.

Vinkki Jos haluat juomaan enemmän katkeron makua, käytä Aperolin sijalla esimerkiksi Camparia.

Kylmäuutettu vaniljaespresso

Ainekset

5
dl
vettä
1
dl
espressojauhettua kahvia
1/2
vaniljatanko

Työvaiheet

  1. Sekoita kahvi ja vesi huolella kannellisessa lasipurkissa. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet mukaan. Anna seistä huoneenlämmössä 10 tuntia.
  2. Suodata kahvi harsokankaan tai suodatinpaperin läpi, pullota ja säilytä jääkaapissa. Kahvi säilyy hyvänä noin viikon.

Kommentit (0)