ET-lehti on lisännyt 144 reseptiä.
Linkitetty 128 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ullamaija Hänninen

Jäätävän raikas kesäjuoma! Hukuta raparperisaalis kiehuvaan veteen, terästä makua inkiväärillä ja anna tekeytyä.

Annoksia
2 litraa
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raparperimehu

Ainekset

4
l
Raparperia paloina
2
l
vettä
5
cm
pala inkivääriä
3
dl
sokeria
2
rkl
viinihappoa

Työvaiheet

  1. Pilko raparperit kuorineen pieniksi paloiksi. Mittaa kattilaan vesi, raparperit ja pilkottu inkivääri. Hauduta mehua puolisen tuntia kannen alla.
  2. Siivilöi, lisää sokeri ja anna sokerin liueta. Lisää lopuksi viinihappo.
  3. Pullota mehu puhtaisiin pulloihin.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1690 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Kesäniitty lasissa! Uusi hittisangria syntyy roseeviinistä ja vadelmista.

Annoksia
8-10
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Roseesangria

Ainekset

2
nektariinia
1
dl
brandya
2
rkl
sokeria
1
plo (0,75 l) kuivaa roseeviiniä
1
l
sitruunalimonadia
1/2
l
valmista vadelmamehua
3
dl
vadelmia
jäitä

Työvaiheet

  1.  Viipaloi nektariinit isoon kannuun (vet. 2½–3 l).
  2.  Sekoita brandy ja sokeri joukkoon, ja anna maustua noin 15 minuuttia.
  3.  Lisää loput aineet, sekoita ja viimeistele jääpaloilla.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 165 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Annoksia
4 l
Vaikeustaso
Helppo

Inkivääri sima

Ainekset

4
l
vettä
250
g
sokeri
250
g
fariinisokeri
vähän alle 1
tl
kuivahiivaa
2
kpl
sitruuna
10
g
tuore inkivääri

Työvaiheet

Kiehauta puolet vedestä ja kuoritut ja lastuiksi leikatut inkiväärinpalat kattilassa. Kaada seos sokerien päälle. Lisää loput vedestä sekä hyvin pesty sitruuna viipaleina joukkoon. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva sekoita. Anna käydä huoneenlämmössä noin 1 vrk. Siivilöi ja pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria. Huoneenlämmössä sima on valmista 3 vrk, kylmässä sima on valmista vajaassa viikossa.
Muista! Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1690 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Tuomas Kolehmainen

Kippis! Nyt nautitaan ihanan täyteläinen viski sour – hyvällä omallatunnolla. Säilykekikherneiden liemi eli aquafaba nimittäin toimii cocktailissa kananmunanvalkuaisen tapaan.

Annoksia
1 lasillinen
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaanin Viski Sour

Ainekset

2
rkl
säilykekikherneiden lientä (suolatonta)
4
cl
viskiä
4
cl
vaahterasiirappia
rkl
limettimehua
jäämurskaa
ripaus kurkumaa

Työvaiheet

  1. Mittaa liemi cocktailravistimeen. Ravista vaahdoksi, noin 30 sekuntia.
  2. Lisää viski, siirappi ja limettimehu. Ravista vielä 30 sekuntia.
  3. Täytä lasi jäämurskalla ja kaada juoma lasiin. Koristele kurkumalla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1690 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Panu Pälviä

Apua, ginissäni on hilloa! Ja syystä, sillä vadelmahillo antaa cocktailiin hauskan maun.

Annoksia
4
Valmistusaika
5 min + siirappi 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Gin & jam

Ainekset

2
dl
giniä
1
dl
sitruunamehua
4
tl
vadelmahilloa
Siirappi
1/2
dl
vettä
1/2
dl
sokeria

Työvaiheet

  1. Tee siirappi. Mittaa vesi ja sokeri kattilaan. Kiehauta. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Halutessasi voit tehdä siirapin valmiiksi etukäteen ja säilyttää jääkaapissa.
  2. Täytä lasit jäillä.
  3. Laita gin, sitruunamehu ja siirappi ravistimeen tai kannuun. Sekoita hyvin. Kaada laseihin. Viimeistele drinkit lusikallisella hilloa. Sekoita hyvin.

Kommentit (0)