Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2607 reseptiä.
Linkitetty 71 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Japanilainen possunkylki on grillijuhlien hitti. Esivalmistelussa tarvitaan malttia, sillä kylkeä keitetään kaksi tuntia mausteliemessä ennen grillaamista. Pikapaistetut kasvikset maistuvat wasabilta ja inkivääriltä, ja soijavaahto tuo annokseen sopivan suolan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
1 t 30 min + 2 t
Vaikeustaso
Vaikea

Grillattu teriyaki-possu

Ainekset

600–800
g
luutonta possunkylkeä
2–3
l
vettä
3
valkosipulinkynttä
3
cm:n
pala inkivääriä
1
chili
2
rkl
suolaa
2
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Laita possunkylki laakeaan kattilaan. Kaada vettä kattilaan sen verran, että liha peittyy kunnolla. Kuori ja paloittele valkosipulinkynnet ja inkivääri. Paloittele chili ja poista siemenet. Lisää kaikki mausteet kattilaan. Keitä kylkeä 2 tuntia miedolla lämmöllä kannen alla. Varmista, että liha on veden peitossa koko ajan.
  2. Anna kyljen vetäytyä liemessään vähintään 20 minuuttia. Voit keittää kyljen jo edellisenä päivänä ja säilyttää sen jääkaapissa liemessään.
  3. Tee teriyaki-kastike ja kesävihannekset.
  4. Nosta liha liemestä ja leikkaa reiluiksi viipaleiksi. Sivele viipaleet teriyaki-kastikkeella. Grillaa ne kuumassa grillissä rapeiksi, noin 5 minuuttia molemmin puolin.
  5. Tee halutessasi soijavaahto juuri ennen tarjoamista. Tarjoa possu kesävihannesten ja soijavaahdon kanssa.

 

Juomasuositus: Annoksen runsaat aasialaiset maut täyttävät suun. Täyteläinen, voimakkaasti humaloitu olut on osuva valinta. Kokeile yhdysvaltalaista Red Seal Alea, 3,81 e/0,355 l, tai Anchor Liberty Ale, 3,79 e/0,355 l. Hyvä kotimainen vaihtoehto on Malmgård Belge, 5,28 e/0,5 l. Viinin ystävän kannattaa välttää liian tanniinisia viinejä. Ranskalainen, Gamay-rypäleestä tehty Joseph Drouhin Moulin-à-Vent, 14,99 e, raikastaa possun makua. Myös uusiseelantilaisenWaipara Hills Central Otago Pinot Noirin, 12,88 e, raikas happorakenne on omiaan annokselle. (Samuil Angelov)

 

 

Teriyaki-kastike

Ainekset

2
cm:n
pala inkivääriä
1
sitruunaruoho
2
suikaletta (luomu)sitruunankuorta
1
dl
soijakastiketta
1
dl
miriniä eli makeaa riisiviiniä (esim. Blue Dragon)

Työvaiheet

  1. Kuori inkivääri. Leikkaa sitruunaruoho paloiksi. Pese sitruuna ja vuole noin 1/4 kuoresta kahdeksi suikaletta.
  2. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä kasaan noin 10 minuuttia, kunnes kastiketta on jäljellä noin 1,5 dl. Siivilöi kastike.

Vinkki! Voit käyttää valmista hyvälaatuista teriyaki-kastiketta, mutta keitä myös sitä kasaan.

Japanilaiset kesäkasvikset

Ainekset

12
retiisiä
1
l
herneenpalkoja
1
kukkakaali
4
nippuporkkanaa
100
g
babypinaattia
4
kevätsipulia
100
g
voita
4
cm:n
pala inkivääriä
1
tl
wasabia
2
tl
suolaa
1
rkl
riisi- tai valkoviinietikkaa

Työvaiheet

  1. Laita iso kattilallinen vettä kiehumaan. Esikäsittele vihannekset. Pese retiisit. Kuori herneet paloistaan. Paloittele kukkakaali nupuiksi. Kuori porkkanat. Huuhtele pinaatti. Pese ja halkaise sipulit. Leikkaa vihreät varret reiluiksi paloiksi.
  2. Keitä kukkakaalinnuppuja ja porkkanoita noin 2 minuuttia. Jäähdytä ne jääkylmässä vedessä, jotta väri pysyy kirkkaana.
  3. Sulata voi laakeassa kattilassa keskilämmöllä. Kuori ja raasta inkivääri joukkoon voin sulaessa. Lisää wasabi ja sekoita hyvin.
  4. Lisää sipulin valkoiset osat ja kuullota hetki. Lisää porkkanat, kukkakaalit, herneet, retiisit ja sipulin vihreät varret. Pyörittele vihanneksia kattilassa pari minuuttia; ne saavat jäädä napakoiksi. Lisää lopuksi pinaatti ja mausta suolalla ja etikalla.

Soijavaahto

Ainekset

1
dl
soijakastiketta
1
dl
miriniä eli makeaa riisiviiniä
1
kananmuna
dl
dashi-lientä)

Työvaiheet

  1. Sekoita kaikki ainekset sauvasekoittimella kattilassa. Voit halutessasi lisätä dashilientä joukkoon.
  2. Lämmitä seos varovasti noin 60-asteiseksi ja vaahdota samalla sauvasekoittimella. Tarjoa heti, ettei vaahto laskeudu.

Vinkki! Dashi on japanilainen kalaliemitiiviste, jota myyvät osa etnisistä ruokakaupoista, esimerkiksi tokyokan.fi. Sekoita ripaus dashi-hiutaleita kuumaan veteen, niin saat dashi-lientä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2607 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Daniel Woodward KUVA Tuomas Kolehmainen

Laatikkoviinin pohjista ja kivennäisvedestä syntyy sitruunan, kurkun ja vadelman avustuksella loppukesän raikkain vähäalkoholinen cocktail.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Valkoviini-cobbler

Ainekset

1
dl
valkoviiniä
1
cl
sitruunamehua
1
tl
sokeria
3
tuoretta vadelmaa
2
viipaletta
kurkkua
4
cl
kivennäisvettä
Lisäksi
jäitä

Työvaiheet

  1. Laita valkoviini, sitruunamehu ja sokeri viinilasiin ja sekoita, kunnes sokeri liukenee.

  2. Lisää vadelmat ja painele niitä hellästi lasin pohjaa vasten.

  3. Lisää kurkkuviipaleet, kivennäisvesi ja jäitä, ja sekoita varoen.

Vinkki Voit käyttää juomaan juhlista yli jääneet valkoviinit.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2607 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Daniel Woodward KUVA Mikko Hannula

Näin valmistuu kesäinen klassikkococktail! Siemaus ananaksen, rommin ja kookok­sen yhdistelmää saa lämpimän rantahiekan kutittelemaan jalka­pohjissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Piña Colada

Ainekset

5
cl
kookosmaitoa tai -kermaa
5
cl
rommia
5
cl
ananasmehua tai kourallinen tuoretta ananasta
Lisäksi
jäitä
ananaslohko koristeeksi

Työvaiheet

  1. Laita juoman aineet tehosekoit­timeen, lisää kourallinen jäitä ja sekoita, kunnes juoman koostumus on mieleinen. Älä sekoita liian kauan, jotta jäät eivät sula.
  2. Kaada juoma hurrikaani- tai highball-lasiin ja koristele ananaslohkolla.

Vinkki! Tee juomasta alkoholiton vaihtamalla rommi maustei­seen jääteehen ja lisäämällä mausteeksi kanelia.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1316 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Suklaa-kinuskikakun raikastaa itse tehty vadelmatahna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16
Valmistusaika
2 h 15 min + jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Suklainen vadelma-kinuskikakku

Ainekset

Pohja
2
kananmunaa
2
dl
luonnonjogurttia
1
dl
rypsiöljyä
2
dl
kiehuvaa vettä
4
dl
sokeria
dl
vehnäjauhoja
dl
kaakaojauhetta
tl
ruokasoodaa
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
suolaa
1
tl
vaniljasokeria
Vadelmacurd
250
g
vadelmia
2
dl
hillosokeria
1
tl
jauhettua kardemummaa
100
g
voita
2
keltuaista
Kuorrutus
2
prk
vaahtoutuvaa kinuskikermaa
1
rs (250 g)
mascarponea
Päälle
vadelmia ja syötäviä kukkia

Työvaiheet

  1. Tee ensin vadelmacurd. Mittaa vadelmat, hillosokeri ja kardemumma kattilaan. Keitä ilman kantta 10 minuuttia. Painele vadelmia liiskaksi keittämisen aikana.

  2. Siivilöi siemenet pois lusikalla tiheään siivilään painellen. Koeta saada mahdollisimman paljon siemenetöntä hilloa. Kaada se takaisin kattilaan. Sulata joukkoon voi. Lisää keltuaiset joukkoon koko ajan sekoittaen ja keitä ensimmäisiin kupliin asti.

  3. Poista kattila levyltä. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Siirrä sitten jääkaappiin kiinteytymään.

  4. Laita uuni kuumenemaan 160 asteeseen. Vuoraa kaksi irtopohjavuokaa (halkaisijaltaan noin 26 cm) leivinpaperilla.

  5. Sekoita kulhossa kananmunat, jogurtti ja öljy. Lisää kiehuva vesi joukkoon hitaasti sekoittaen.

  6. Yhdistä kuivat aineet isossa kulhossa. Sekoita jogurttiseos varovasti joukkoon.

  7. Jaa taikina kahteen vuokaan ja paista yksi kakkupohja kerrallaan, noin 30 minuuttia. Irrota pohjat vuoista ja anna jäähtyä.

  8. Vatkaa kinuskikermat vaahdoksi, lisää lopuksi mascarpone ja vatkaa tasaiseksi vaahdoksi.

  9. Levitä vadelmacurd toiselle kakkulevylle ja ¼ kuorrutuksesta päälle. Laita toinen kakkulevy päälle ja levitä päälle ja sivuille loput kuorrutteesta.

  10. Koristele vadelmilla ja syötävillä kukilla.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 238 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Helppojen grillissä paistettavien kaalikääryleiden sisältä löytyy raakamakkaraa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta / 8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut kesäkaalikääryleet

Ainekset

1
varhaiskaali
1
pkt (280 g)
raakamakkaraa, esimerkiksi chorizoa tai bratvurstia
Marinadi
25
g
sulatettua voita
3
rkl
ketjap manis -soijakastiketta
2
rkl
siirappia tai hunajaa
Pinnalle
1
dl
korianteria, minttua tai lehtipersiljaa hienonnettua

Työvaiheet

  1. Poista varhaiskaalista mahdolliset huonot lehdet. Koverra kaalista kanta pois. Irrottele kaalista isoimpia lehtiä noin 8 kappaletta. Keitä lehtiä suolalla maustetussa vedessä noin 3 minuuttia, kunnes ne hieman pehmenevät. Nosta keittiöpyyhkeen päälle valumaan.

  2. Leikkaa raakamakkarat tarvittaessa puoliksi niin, että makkarat sopivat kaalin lehtien sisälle. Aseta jokaiselle kaalinlehdelle makkara ja taittele lehti makkaran ympärille. Kiinnitä cocktailtikulla.

  3. Sekoita marinadin ainekset keskenään.

  4. Nosta kaalikääryleet parilapannun päälle kuumaan grilliin. Voitele kääryleitä grillaamisen aikana marinadilla. Kypsennä noin 10 minuuttia. Viimeistele yrteillä.

Kommentit (0)