
Trifle on kuin "pappilan hätävara", jonka kokoaminen käy nopeasti - kunhan on tehnyt esivalmistelut edellisenä päivänä. Voit tehdä kuivakakun itse tai ostaa sen valmiina.
Joulun trifle tulvii Lähi-idän makuja, granaattiomenaa ja joulumausteita.
Punaviinipäärynät ja granaattiomenasiirappi
Ainekset
Työvaiheet
- Halkaise granaattiomenat ja irrota siemenet kattilaan. Mittaa loput liemen ainekset kattilaan ja kiehauta liemi niin, että sokeri liukenee. Kuori päärynät joukkoon. Keitä päärynöitä hiljaa hautuen 15-20 minuuttia.
- Nosta kattila pois liedeltä ja anna päärynöiden maustua liemessä vähintään 2 tuntia.
- Nosta päärynät varovasti liemestä. Lisää sokeri liemeen; jos päärynät ovat hyvin makeita, 2 dl riittää. Keitä ilman kantta 30-40 minuuttia, kunnes liemestä tulee siirappimaista. Siivilöi liemi lopuksi. Jos haluat siirapista paksumpaa, voit jatkaa vielä keittämistä.
- Siirappi säilyy jääkaapissa muutaman viikon.