Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3246 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Vaikeustaso
Kohtalainen

Espressovanukas

Ainekset

1
dl
kylmää espressoa
1
dl
sokeria
6
(luomu)kananmunaa
Karamelliseos
4
rkl
sokeria
2
tl
vastapuristettua sitruunan mehua
4
rkl
vettä
Lisäksi
2
dl
kuohukermaa
1
tl
raastettua (luomu)sitruunankuorta
2
rkl
tomusokeria(raastettua tummaa suklaata)

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Tee ensin karamelliseos. Mittaa sokeri, sitruunan mehu ja vesi kattilaan. Keitä keskilämmöllä, kunnes seos muuttuu vaaleanruskeaksi. Kaada seos nopeasti kuuteen pikkuvuokaan (vetoisuus noin 2 dl). Kallistele seosta, niin että se leviää myös osittain vuokien reunoille. Ei haittaa, jos seos jähmettyy, sillä se muuttuu uunissa jälleen juoksevaksi.
  2. Yhdistä kahvi ja sokeri. Sekoita munat joukkoon yksitellen koko ajan vatkaten. Kaada seos pikkuvuokiin tai kahvikuppeihin. Nosta vuoat syvään uunivuokaan. Kaada vuokaan sen verran kuumaa vettä, että se ulottuu pikkuvuokia noin 2/3 korkeudelle. Paista uunissa noin 40 min, tai kunnes vanukkaat ovat hyytyneet. Peitä foliolla, jos vanukkaiden pinta tummuu liikaa.
  3. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Peitä kelmulla ja nosta yöksi vetäytymääni jääkaappiin. Irrota vuoat kastamalla niiden pohja noin 10 s ajaksi kiehuvan kuumaan veteen. Irrota vanukkaat vuoan reunasta terävän veitsen avulla ja kumoa ne lautasille. Tarjoa sitruunankuorella ja tomu-sokerilla maustetun kermavaahdon kanssa. Voit raastaa kerman joukkoon myös tummaa suklaata.

 

Espresson maustama vanukas on vahvan makuinen jälkiruoka. Sille sopii vin santo, jossa on runsautta mutta joka raikastaa aterian loppuvaihetta. Sangallo Vinsanto di Montepulciano, 18,61 e, (0,375 l), on nimensä mukaan pyhä viini. Viinin kypsä, hieman eksoottisiin hedelmiin viittaava runsaan makea maku hyväilee suuta. Jos kaapista löytyy sattumalta limoncelloa, sekin on hieman viilennettynä raikastava ja tyylikäs valinta vanukkaalle. (JUOMASUOSITUS Sanna Maskulin)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1588 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Raparperihilloke ja omenamehu antavat tiramisuun kesän makua. Viileä herkku sopii erinomaisesti alkukesän juhliin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
55 min + tekeytyminen vähintään 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Raparperitiramisu

Ainekset

RAPARPERIHILLOKE
300
g
raparperia
2
rkl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
½
luomusitruunan kuori ja mehu
LISÄKSI
200
g
savoiardikeksejä
KOSTUTUS
1
dl
omenamehua
½
dl
mantelilikööriä (esim. amarettoa)
TÄYTE
2
valkuaista
4
keltuaista
1
dl
sokeria
500
g
mascarponejuustoa
PÄÄLLE
kaakaojauhetta

Työvaiheet

  1. Paloittele raparperin varret kattilaan. Lisää sokerit ja sitruunan mehu ja kuoriraaste. Keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Siirrä levyltä ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

  2. Lado puolet kekseistä korkeareunaiseen vuokaan (25x15 cm). Sekoita omenamehu ja manteli- likööri keskenään ja kaada puolet seoksesta keksien päälle. Levitä jäähtynyt raparperihilloke päälle.

  3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri toisessa kulhossa vaahdoksi. Notkista mascarpone ja sekoita keltuaisvaahtoon. Kääntele lopuksi varovasti valkuaisvaahto sekaan. Levitä puolet mascarponevaahdosta vuokaan. Lado päälle loput keksit, kaada loppu likööriseos ja lusikoi loput mascarponevaahdosta päällimmäiseksi.

  4. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia.

  5. Siivilöi kaakaojauhetta tiramisun pinnalle.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 447 reseptiä.
Linkitetty 99 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Leipäjuusto saa rapean, sokerisen pinnan. Makea kirsikkahillo ja kirpeät puolukat ovat oiva makupari täyteläiselle leipäjuustolle.

Leipäjuusto tarjoillaan usein perinteiseen tapaan lakkahillon kanssa, mutta miedon makunsa ansioista se soveltuu loistavasti myös muiden hillojen ja marjojen kylkeen. Tässä reseptissä makeutta ja happoa tuovat puolukat ja kirsikkahillo.

Leipäjuustokiekot asetellaan uuninkestäviin vuokiin...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Rapeaksi kuorrutettua leipäjuustoa ja puolukkaa

Ainekset

4
pientä kiekkoa (à 60 g)
leipäjuustoa
1
dl
kuohukermaa
1
tl
vaniljasokeria
½
tl
jauhettua kardemummaa
4
rkl
hienoa sokeria
4
rkl
kirsikkahilloa
1
dl
puolukoita
1
rkl
hienonnettua tuoretta timjamia

Työvaiheet

  1. Aseta leipäjuustokiekot pieniin uuninkestäviin annosvuokiin. Mausta kuohukerma vaniljasokerilla ja kardemummalla.
  2. Kaada kermaa vuokiin sen verran, että leipäjuuston pinta jää paljaaksi. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
  3. Ripottele leipäjuuston pinnalle sokeria. Paahda pinta rapeaksi kaasupolttimella tai grillivastuksen alla uunissa.
  4. Viimeistele kirsikkahillolla, puolukoilla ja tuoreella timjamilla.

Kommentit (1)

Vierailija

Tosi vanha resepti lapissa.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3246 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Espressogranita yhdistää jälkiruoan, kahvin ja digestiivin. Kun massaa sekoitetaan jäätymisen aikana säännöllisesti, saadaan aikaan hileinen koostumus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 pikkuannosta
Valmistusaika
10 min + 3 t
Vaikeustaso
Helppo

Espressogranita

Ainekset

5
dl
espressoa
¾
dl
fariinisokeria
½
dl
vodkaa
2
rkl
kahvilikööriä
dl
kuohukermaa
(kahvipapuja tai kahvipavun muotoisia suklaakarkkeja)

Työvaiheet

  1. Valmista vahva kahvi. Lisää fariinisokeri ja anna sen liueta kahviin. Lisää vodka ja likööri. Kaada seos pieneen, laakeaan vuokaan. Peitä kelmulla ja nosta pakastimeen.

  2. Anna jäätyä 1 tunti. Sekoita jäätyvää kahviseosta haarukalla raaputtaen ja laita takaisin pakastimeen. Toista sama 30 minuutin välein, kunnes seos on jäätynyt hileiseksi (n. 2 tuntia.)

  3. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.

  4. Kokoa annokset. Nosta laseihin espressohilettä ja päälle kermavaahtoa. Viimeis- tele halutessasi kahvipavuilla.

Vinkki Jos tarjoat granitan illalla, valmista se halutessasi kofeiinittomaan kahviin.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1588 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Blinit voivat olla myös jälkkäri! Vegaaniset suklaablinit maistuvat blinibileiden päätöksenä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 pientä bliniä
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaniset suklaablinit

Ainekset

1
dl
kasvimaitoa
75
g
tummaa vegaanista suklaata
2
rkl
kaurafraichea
1
dl
aquafabaa eli kikhernetölkin lientä
3
rkl
tomusokeria
2
dl
vehnäjauhoja
1
dl
tattarijauhoja
1
tl
leivinjauhetta
2
rkl + 2 rkl
kookosöljyä
TARJOILUUN
vegaanista suklaajäätelöä ja suklaakastiketta

Työvaiheet

  1. Paloittele suklaa lämmönkestävään kulhoon. Kuumenna kasvimaito lähes kiehuvaksi ja kaada suklaan päälle. Anna olla koskematta 5 minuutin ajan. Sekoita tasaiseksi ja anna hieman jäähtyä. Sekoita kaurafraiche joukkoon.

  2. Vatkaa kikhernetölkin liemi sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi tomusokerin kanssa. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Sulata 2 ruokalusikallista kookosöljyä. Kääntele kaikki ainekset varovasti keskenään. Älä ylivaivaa taikinaa.

  3. Paista taikinasta lettupannulla kookosöljyssä keskilämmöllä pieniä lettuja. Älä käännä lettuja ennen kuin ne ovat kunnolla paistuneet toiselta puolelta – muuten ne hajoavat. Anna jäähtyä ja rapeutua hieman. Tarjoa suklaajäätelön ja -kastikkeen kanssa.

Kommentit (0)