Kalkkuna-juuriselleriwaldorf
Ainekset
Työvaiheet
- Ota kalkkunanfileerulla huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen paistamista.
- Hiero suola, pippuri ja timjami kalkkunan pintaan. Kypsennä kalkkunaa 150-asteisen uunin keskitasossa noin 1 tunti 20 minuuttia tai, kunnes rullassa oleva paistomittari ponnahtaa ylös.
- Valmista juuriselleriwaldorf kalkkunan kypsyessä: Kuori juuriselleri ja leikkaa se tulitikunohuiksi suikaleiksi. Keitä suikaleita sitruunamehulla ja suolalla maustetussa vedessä muutama minuutti. Valuta vesi pois ja anna suikaleiden jäähtyä.
- Kuori ja leikkaa omenat samankokoisiksi suikaleiksi kuin selleri. Rouhi pähkinät.
- Sekoita majoneesi, sinappi ja mausteet suuressa kulhossa. Sekoita selleri- ja omenasuikaleet ja pähkinärouhe kastikkeeseen. Pane waldorfinsalaatti jääkaappiin odottamaan.
- Leikkaa jäähtynyt kalkkunarulla mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet tarjoiluvadille. Lusikoi waldorfinsalaatti päälle. Koristele halutessasi esimerkiksi punamangoldilla.
Vinkki! Voit halutessasi korvata kalkkunanfileerullan rintafileillä, mutta fileerullasta on helpompi leikata kauniita paloja. Voit keventää waldorfinsalaatti korvaamalla osan majoneesista kermaviilillä tai ranskankermalla.