Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2294 reseptiä.
Linkitetty 85 keittokirjaan.
Ohje: Sanna Kekäläinen Kuva: Reetta Pasanen

Granaattiomena ja vadelmat saavat margaritan punastumaan ja maistumaan niin hyvältä, että juoma kelpaa vaikka jälkiruoaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Hileinen vadelma-granaattiomenamargarita

Ainekset

2 ½
dl
kylmää tequilaa
1 ½
dl
vastapuristettua limetin mehua
250
g
kotimaisia pakastevadelmia
4
rkl
granaattiomenasiirappia
Lisäksi
1
limettilohko
½
dl
sokeria

Työvaiheet

  1. Mittaa tequila, limettimehu, vadelmat ja siirappi tehosekoittimeen. Surauta tasaiseksi juomaksi.

  2. Pyyhkäise limetinlohkolla lasien reunat. Kaada sokeri pienelle lautaselle ja kasta lasien reunat sokeriin.

  3. Kaada juoma laseihin ja tarjoa heti.

    Vinkki: Jos et halua juomaan vadelman siemeniä, puserra seos tiheän siivilän läpi

Granaattiomenasiirappi

Ainekset

5
dl
granaattiomenamehua
4
dl
sokeria

Työvaiheet

  1. Mittaa granaattiomenamehu ja sokeri kattilaan. Anna seoksen kiehahtaa. Vähennä lämpöä ja anna seoksen porista, kunnes siitä on jäljellä reilu puolet ja se on sakeutunut. Tähän menee noin 20 minuuttia. Siirappi paksuuntuu jäähtyessään.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2294 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Daniel Woodward KUVA Tuomas Kolehmainen

Pimenevän vuodenajan vähäeleisin cocktail tulee tässä. Kahden aineksen vermuttitonic maistuu raikkaan mausteiselta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
2 min
Vaikeustaso
Helppo

Vermuttitonic

Ainekset

½
dl
punaista vermuttia
dl
(1 pieni pullo) tonic-vettä
LISÄKSI
jäitä
appelsiiniviipale tai pala appelsiininkuorta

Työvaiheet

  1. Täytä viini- tai grogilasi jäillä.

  2. Kaada vermutti ja tonic lasiin. Sekoita hellästi esimerkiksi ruokalusikalla.

  3. Lisää appelsiiniviipale tai pala appelsiininkuorta. Appelsiini tuo juomaan raikkautta ja korostaa vermutin mausteisuutta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2294 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Kerkkäjauheen ryydittämä latte on kuin japanilainen jauhetusta vihreästä teestä tehty matcha. Virkistävä mukillinen höyryää niin makua kuin ravintoaineita.

Nuuhkaisu kuusenkerkkäjauhepurkkiin ja tunnet olevasi havumetsässä! Pihkantuoksuisessa vihreässä kuusenkerkkäjauheessa on myös intensiivinen metsäinen maku. Pakastekuivattu kerkkäjauhe sopii latteen, mutta sillä voi maustaa myös jogurtin tai vihersmoothien. Kokeile myös riistapadan tai ...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Kuusenkerkkälatte

Ainekset

2
dl
kaurajuomaa tai maitoa
2
tl
hunajaa tai fariinisokeria
1
tl
kerkkäjauhetta

Työvaiheet

  1. Kuumenna kaurajuoma kattilassa juotavan kuumaksi. Kiehuvassa nesteessä kerkkäjauheen C-vitamiini häviää.

  2. Sekoita hunaja tai sokeri ja kerkkäjauhe joukkoon. Vatkaa juoma kuohkeaksi sauvasekoittimella.

  3. Ripottele pintaan hyppysellinen kerkkäjauhetta.

Vinkki! Kuohkein kauralatte syntyy barista-kaurajuomasta. Kuusenkerkkälatteen sopii myös mantelimaito.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1203 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Kaipaatko unettavaa iltajuomaa? Kirsikoissa ja banaanissa on tryptofaania, siemenissä unettavaa inositolia ja jogurtissa levottomuutta vähentävää kalsiumia. Höyhensaaret, täältä tullaan!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Kirsikka-banaanismoothie

Ainekset

1
banaani
1
dl
omenatäysmehua
2
dl
kivettömiä pakastekirsikoita (esim. Pirkka)
3
dl
maustamatonta (vähärasvaista) jugurttia
¼
dl
kaurahiutaleita
¼
dl
auringonkukansiemeniä
2
rkl
juoksevaa hunajaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele banaani tehosekoittimen kulhoon. Lisää loput ainekset ja aja sileäksi.

  2. Kaada kahteen korkeaan lasiin. Nauti kylmänä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2294 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Panu Pälviä

Kippis kombutsalla! Sekoita alkujuoma vadelmista, vodkasta ja trendikkäästä kombutsasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-kombutsacocktail

Ainekset

200
g (n. 4 dl)
kotimaisia vadelmia
2
rkl
sitruunamehua
dl
vodkaa
6
dl
kombutsaa (maustamaton tai marja)
jäitä

Työvaiheet

  1. Jaa vadelmat neljään lasiin. Lisää jokaiseen lasiin noin 1½ tl sitruunamehua. Painele marjat kevyesti lusikalla rikki.

  2. Täytä lasit jäillä. Kaada kuhunkin lasiin 4 cl vodkaa ja 1½ dl kombutsaa. Sekoita ja tarjoa heti.

Kommentit (0)