Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1961 reseptiä.
Linkitetty 77 keittokirjaan.
OHJE Sara Karppinen KUVA Tuomas Kolehmainen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 3 litraa
Valmistusaika
15 min + 3 vrk
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunanraikas ginger beer

Ainekset

1
(luomu)sitruunan kuori
1 1/2–2 1/2
rkl
raastettua inkivääriä
1 1/2
dl
sitruunan mehua (2–3 sitruunaa)
2 1/2
dl
sokeria
3
rusinaa
2 1/2
l
vettä
10
g
tuorehiivaa tai 5 g kuivahiivaa

Työvaiheet

  1. Raasta sitruunankuori isoon kulhoon tai kattilaan. Kuori inkivääri ja raasta sitä maun mukaan joukkoon. Lisää sitruunoiden mehu, sokeri ja rusinat. Lisää 1 l kädenlämpöistä vettä ja sekoita, niin että sokeri alkaa sulaa. Lisää hiiva ja loppu vesi.
  2. Peitä astia tuorekelmulla ja jätä lämpimään paikkaan 4–6 tunniksi. Sekoita pari kertaa käymisen aikana.
  3. Kun rusinat ja sakka ovat nousseet pintaan, ginger beer on valmista siivilöitäväksi. Kaada juoma tiheän siivilän ja suppilon läpi puhtaisiin pulloihin. Jos et omista suppiloa, kaada juoma ensin kannuun, jossa on nokka. Täytä pullot niin, että nesteen ja korkin väliin jää ainakin 7 cm tilaa.
  4. Lisää jokaiseen pulloon yksi siivilöity rusina. Voit seurata hiilihapon muodostumista rusinoista: kun ne nousevat pintaan, juomassa on tarpeeksi happoja. Kierrä korkit tiukalle ja jätä huoneenlämpöön yöksi.
  5. Aamulla ruuvaa korkkeja auki, jotta ylimääräinen hiilihappo pääsee ulos. Siirrä pullot jääkaappiin. Inkiväärioluen maku tasaantuu ja hapokkuus korostuu kypsyessä. Juoma on parhaimmillaan muutaman päivän ikäisenä. Avaa pullo varoen, sillä juoma saattaa kuohua.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1961 reseptiä.
Linkitetty 55 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kuohuviini ja vesimeloni yhdistyvät helpoiksi mimosoiksi. Lisää limetinmehua tuomaan pientä terää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 lasillista
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Vesimelonimimosat

Ainekset

600
g
siemenetöntä vesimelonia kuorittuna
1
limetin mehu
(2
rkl
sokeria)
1
plo (75 cl)
kuohuviiniä

Työvaiheet

  1. Poista vesimelonista kuori. Paloittele meloni tehosekoittimen kulhoon. Soseuta limettimehun (ja sokerin) kanssa. Siivilöi.
  2. Jaa melonimehu laseihin ja kaada kuohuviini päälle.

Kommentit (1)

Jerry Puuvilla

Ihan huippu!

Me Naiset on lisännyt 949 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Trendikkäät mocktailit tehdään nyt vihannesmehuista. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä mocktail

Ainekset

1
ruukku
lehtikaalia
½
ruukkua
minttua
1
sitruuna
2
dl
sitruunalimonadia

Työvaiheet

  1. Irrota ensin lehtikaalista ja mintusta muutama lehti koristeiksi. Kuori pestystä sitruunasta kuori ohuelti lastuina.
  2. Irrota lehtikaalit varsineen ruukusta. Irrota myös minttu ruukusta varsineen. Huuhtele siivilässä ja nosta tehosekoittimen kulhoon. Purista joukkoon sitruunan mehu. Lisää puolet limusta. Soseuta tasaiseksi muutaman minuutin ajan.
  3. Nostele laseihin jääpaloja. Kaada mehu siivilän läpi laseihin. Viimeistele lopulla limonadilla ja koristele sitruunankuorella ja lehdillä.

Kommentit (1)

Vierailija

Hyi

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1961 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Ihana kesäjuoma tuo mieleen vapun. Se onkin oiva malja hilpeään juhlintaan!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 litraa
Valmistusaika
35 minuuttia + 3-5 vrk
Vaikeustaso
Helppo

Raparperisima

Ainekset

3
omenaa
350
g
raparperia
2
l
vettä
3 1/2
dl
fariinisokeria
2
tähtianista
1/2
sitruunan mehu
1/10
tl
tuorehiivaa (nuppineulan pään kokoinen pala)

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta omenat karkeaksi raasteeksi. Paloittele raparperin varret.
  2. Kuumenna 1 litra vettä ja lisää siihen omenaraaste, raparperinpalat ja tähtianis. Keitä hiljaisella lämmöllä 20 minuuttia. Lisää sokeri ja sekoita, kunnes se on liuennut. Lisää loput vedestä ja purista sitruunasta mehu joukkoon. Anna jäähtyä haaleaksi.
  3. Lisää hiiva ja jätä sima huoneenlämpöön vuorokaudeksi. Poista tähtianikset tai toinen niistä tässä vaiheessa, jos et halua voimakasta tähtianiksen makua. Pullota sima puhtaisiin pulloihin. Lisää pulloihin muutama rusina ja lusikallinen sokeria (1 tl/l) ja sulje pullot. Siirrä pullot viileään. Sima on valmista noin viikon kuluttua, kun rusinat nousevat pintaan.

 

Kommentit (1)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 604 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Malja keväälle! Ihanat seljankukkadrinkit maistuvat terästettyinä tai alkoholittomina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Seljankukkadrinkki

Ainekset

2
dl
seljankukkamehutiivistettä (Brunneby)
1
l
kivennäisvettä
1
dl
vodkaa
½
dl
sitruunamehua
Koristeeksi
1
luomusitruuna

Työvaiheet

  1. Viilennä mehutiiviste ja kivennäisvesi jääkaapissa.
  2. Mittaa juomat ja sitruunamehu kannuun ja sekoita.
  3. Jaa laseihin ohuet sitruunaviipaleet ja kaada juoma niiden päälle.

Vinkki! Jos haluat drinkistä alkoholittoman, se maistuu hyvin myös ilman vodkaa.

Kommentit (0)