Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2290 reseptiä.
Linkitetty 82 keittokirjaan.
OHJE Sara Karppinen KUVA Tuomas Kolehmainen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 3 litraa
Valmistusaika
15 min + 3 vrk
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunanraikas ginger beer

Ainekset

1
(luomu)sitruunan kuori
1 1/2–2 1/2
rkl
raastettua inkivääriä
1 1/2
dl
sitruunan mehua (2–3 sitruunaa)
2 1/2
dl
sokeria
3
rusinaa
2 1/2
l
vettä
10
g
tuorehiivaa tai 5 g kuivahiivaa

Työvaiheet

  1. Raasta sitruunankuori isoon kulhoon tai kattilaan. Kuori inkivääri ja raasta sitä maun mukaan joukkoon. Lisää sitruunoiden mehu, sokeri ja rusinat. Lisää 1 l kädenlämpöistä vettä ja sekoita, niin että sokeri alkaa sulaa. Lisää hiiva ja loppu vesi.
  2. Peitä astia tuorekelmulla ja jätä lämpimään paikkaan 4–6 tunniksi. Sekoita pari kertaa käymisen aikana.
  3. Kun rusinat ja sakka ovat nousseet pintaan, ginger beer on valmista siivilöitäväksi. Kaada juoma tiheän siivilän ja suppilon läpi puhtaisiin pulloihin. Jos et omista suppiloa, kaada juoma ensin kannuun, jossa on nokka. Täytä pullot niin, että nesteen ja korkin väliin jää ainakin 7 cm tilaa.
  4. Lisää jokaiseen pulloon yksi siivilöity rusina. Voit seurata hiilihapon muodostumista rusinoista: kun ne nousevat pintaan, juomassa on tarpeeksi happoja. Kierrä korkit tiukalle ja jätä huoneenlämpöön yöksi.
  5. Aamulla ruuvaa korkkeja auki, jotta ylimääräinen hiilihappo pääsee ulos. Siirrä pullot jääkaappiin. Inkiväärioluen maku tasaantuu ja hapokkuus korostuu kypsyessä. Juoma on parhaimmillaan muutaman päivän ikäisenä. Avaa pullo varoen, sillä juoma saattaa kuohua.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2290 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Kerkkäjauheen ryydittämä latte on kuin japanilainen jauhetusta vihreästä teestä tehty matcha. Virkistävä mukillinen höyryää niin makua kuin ravintoaineita.

Nuuhkaisu kuusenkerkkäjauhepurkkiin ja tunnet olevasi havumetsässä! Pihkantuoksuisessa vihreässä kuusenkerkkäjauheessa on myös intensiivinen metsäinen maku. Pakastekuivattu kerkkäjauhe sopii latteen, mutta sillä voi maustaa myös jogurtin tai vihersmoothien. Kokeile myös riistapadan tai ...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Kuusenkerkkälatte

Ainekset

2
dl
kaurajuomaa tai maitoa
2
tl
hunajaa tai fariinisokeria
1
tl
kerkkäjauhetta

Työvaiheet

  1. Kuumenna kaurajuoma kattilassa juotavan kuumaksi. Kiehuvassa nesteessä kerkkäjauheen C-vitamiini häviää.

  2. Sekoita hunaja tai sokeri ja kerkkäjauhe joukkoon. Vatkaa juoma kuohkeaksi sauvasekoittimella.

  3. Ripottele pintaan hyppysellinen kerkkäjauhetta.

Vinkki! Kuohkein kauralatte syntyy barista-kaurajuomasta. Kuusenkerkkälatteen sopii myös mantelimaito.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1202 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Kaipaatko unettavaa iltajuomaa? Kirsikoissa ja banaanissa on tryptofaania, siemenissä unettavaa inositolia ja jogurtissa levottomuutta vähentävää kalsiumia. Höyhensaaret, täältä tullaan!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Kirsikka-banaanismoothie

Ainekset

1
banaani
1
dl
omenatäysmehua
2
dl
kivettömiä pakastekirsikoita (esim. Pirkka)
3
dl
maustamatonta (vähärasvaista) jugurttia
¼
dl
kaurahiutaleita
¼
dl
auringonkukansiemeniä
2
rkl
juoksevaa hunajaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele banaani tehosekoittimen kulhoon. Lisää loput ainekset ja aja sileäksi.

  2. Kaada kahteen korkeaan lasiin. Nauti kylmänä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2290 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Panu Pälviä

Kippis kombutsalla! Sekoita alkujuoma vadelmista, vodkasta ja trendikkäästä kombutsasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-kombutsacocktail

Ainekset

200
g (n. 4 dl)
kotimaisia vadelmia
2
rkl
sitruunamehua
dl
vodkaa
6
dl
kombutsaa (maustamaton tai marja)
jäitä

Työvaiheet

  1. Jaa vadelmat neljään lasiin. Lisää jokaiseen lasiin noin 1½ tl sitruunamehua. Painele marjat kevyesti lusikalla rikki.

  2. Täytä lasit jäillä. Kaada kuhunkin lasiin 4 cl vodkaa ja 1½ dl kombutsaa. Sekoita ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1202 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Kirsikka-suklaapirtelö on iki-ihana klassikko, joka ei tuunausta kaipaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kirsikka-suklaapirtelö

Ainekset

250
g
kirsikoita
½
l
suklaajäätelöä
ripaus
vaniljasokeria
noin 4
dl
maitoa
PÄÄLLE
kermavaahtoa
kaupan suklaakastiketta

Työvaiheet

  1. Poista kirsikoista kivet. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi.

  2. Kaada laseihin ja tarjoa heti kermavaahdon ja suklaakastikkeen kanssa.

Kommentit (0)