Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2025 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
OHJE Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
1 tunti 20 min
Vaikeustaso
Vaikea

Tiristetty nieriä

Ainekset

2
kokonaista nieriää
n. 2
tl
suolaa
1/2
tl
valkopippuria myllystä
1/2
sitruunan mehu
2
dl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Valmista porkkanariisi ja salsa.
  2. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Halkaise nieriät pitkittäin keskeltä kahtia päineen kaikkineen. Poista selkäranka ja nypi vatsa- ja selkäruodot kalapinseteillä. Voit pyytää myös kalakauppistasi tekemään tämän. Mausta kalan lihapuoli suolalla ja pippurilla. Purista sitruunan mehu päälle.
  3. Kuumenna mahdollisimman suuri paistinpannu täydellä teholla. Lisää öljy ja laita kalanpuolikkaat varovasti pannuun nahkapuoli alaspäin. Varo kuumaa, roiskuvaa öljyä. Voit tarvittaessa paistaa kalat kahdessa erässä, riippuen pannun koosta. Voit myös leikata kalat pienemmiksi paloiksi, jos ne eivät mahdu pannuun. Tiristä kalaa noin 5 minuuttia, kunnes se on melkein kypsä ja nahka hiiltynyt ja rapea. Nosta kalat uunipellille. Kypsennä uunissa noin 2 minuuttia.
  4. Nosta nieriät tarjoiluvadille ja porkkanariisi ja salsa tarjolle kulhoihin, niin että jokainen ruokailija voi koota oman annoksensa.

Nieriän ja muiden rasvaisten lohikalojen seuraan sopii viini, jossa on raikkautta. Hapokas ja mausteinen veriappelsiinisalsa kaipaa niin ikään lasiin viiniä, jossa on ryhdikästä hapokkuutta ja suoraviivaista mineraalisuutta. Kokeile esimerkiksi Cono Sur Visión Single Vineyard Rieslingiä, 12,99 e. Sen jasmiininkukkainen, hieman yrttinen maku tukee sekä nieriän että salsan makuja. Myös kevyt ja yrttinen pinot noir, kuten Cave de Lugny Pinot Noir, 10,50 e, on mainio valinta hedelmäisen salsan ja nieriän pariksi, etenkin kun viilennät viinin ennen tarjoamista. (JUOMASUOSITUS Samuil Angelov)

 

 

Porkkanariisi

Ainekset

3
porkkanaa
40
g
voita
2
dl
pitkäjyväistä riisiä
5
dl
porkkanamehua (esim. Biotta)
2
cm:n
pala inkivääriä
½
limetin mehu
n. 2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna porkkanat pieneksi "murskaksi". Kuumenna voi laakeassa kattilassa keskilämmöllä. Kuullota porkkanaa voissa pari minuuttia. Lisää riisi ja porkkanamehu. Hauduta riisi kypsäksi, noin 10 minuuttia, ja niin, että kaikki neste on imeytynyt.
  2. Kuori ja raasta inkivääri riisiin. Purista limetin mehu joukkoon. Mausta suolalla.

Veriappelsiinisalsa

Ainekset

4
veriappelsiinia
2
tomaattia
2
rkl
mirin-riisiviiniä (tai sokeria)
1
punasipuli
½
valkosipulinkynttä
1
punainen chili
3
cm:n
pala inkivääriä
1
ruukku
korianteria
2
rkl
kalakastiketta (esim. Spice Up)
½
limetin mehu

Työvaiheet

  1. Kuori appelsiinit veitsellä, myös valkoiset osat. Leikkaa hedelmälohkot kalvottomiksi ja puolita ne. Purista jäljelle jääneistä kalvoista mehut pieneen kattilaan.
  2. Kiehauta kattilallinen vettä ja keitä tomaatteja noin 20 sekuntia. Vedä tomaateista kuori irti ja leikkaa tomaatinliha kuutioiksi. Laita siemenet kattilaan appelsiinimehun joukkoon. Lisää mirin ja keitä seosta noin 10 minuuttia, kunnes sitä on jäljellä noin 3 rkl.
  3. Seoksen kiehuessa kuori ja hienonna puna- ja valkosipuli. Halkaise chili ja poista siemenet ja valkoiset osat. Hienonna chili.
  4. Sekoita sipulit, chili ja appelsiinin- ja tomaatinpalat kulhossa. Siivilöi kasaan keitetty mehuseos joukkoon. Kuori inkivääri ja raasta se joukkoon. Hienonna korianteri ja sekoita se salsaan. Mausta kalakastikkeella ja limetin mehulla. Laita salsa jääkaappiin odottamaan tarjoamista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 626 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Sokerisuolaus graavaa kalan pehmeäksi ja miellyttävän makuiseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
15 min + 1-2 vrk
Vaikeustaso
Helppo

Sokerisuolattu lohi

Ainekset

800
g
lohifileetä
3
dl
vettä
1
dl
sokeria
1/2
dl
hienoa merisuolaa
1
oksa rosmariinia
1/2
dl
tilliä

Työvaiheet

  1. Poista lohifileestä ruodot ja nahka. Leikkaa lohi 2–4 tasakokoiseen palaan. '
  2. Kiehauta kattilassa vesi, sokeri ja suola. Lisää rosmariinin oksa ja anna liemen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  3. Laita lohifilee suljettavaan muovipussiin. Kaada jäähtynyt liemi joukkoon. Sulje pussi, paina ilma pois ja laita jääkaappiin maustumaan 1–2 vuorokaudeksi.
  4. Ota lohi liemestä, pyyhi kuivaksi ja hienonna päälle tuoretta tilliä ennen tarjoilua. Leikkaa paloiksi tai ohuiksi siivuiksi

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1003 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Tässä ohje rapeaakin rapeampiin ranskiksiin. Nämä kultakimpaleita muistuttava sormisyötävät viedään heti käsistä!

Vinkki! Ota paistoöljy talteen ja käytä sitä vielä toisenkin kerran.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Rapeat ranskikset

Ainekset

10
isoa perunaa
1
l
öljyä
2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Pese perunat. Kuori, jos haluat. Täytä iso kulho kylmällä vedellä. Leikkaa perunat tikuiksi, jotka ovat halkaisijaltaan noin sentin. Nosta ne veteen sitä mukaa kuin leikkaat. Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
  2. Levitä pellille leivinpaperi. Valuta perunoista vesi, huuhdo ja kuivaa ne. Levitä uunipellille ja kypsennä 7 minuuttia.
  3. Kaada öljy paksupohjaiseen kattilaan. Varaa viereen kulho , jonka päälle on viritetty siivilä , kattilan kansi ja reikäkauha. Kuumenna öljy. Jos käytät lämpömittaria, kuumenna öljy 180-asteiseksi. Ilman lämpömittaria öljy on sopivan lämpöistä, kun leipäpala ruskistuu noin minuutissa.
  4. Uppopaista ensiksi puolet ranskiksista. Anna niiden ruskistua noin 4 minuuttia. Nosta reikäkauhalla siivilään. Nosta loput perunoista ruskistumaan. Valuta myös ne. Suolaa perunat ja tarjoile heti. 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2025 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Misotahnalla marinoitu, grillissä meheväksi paahdettu munakoiso vie jalat alta. Viimeistele herkku pistaaseilla ja rucolanversoilla, muuta ei tarvita!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2-4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Japanilaiset misomunakoisot

Ainekset

2
munakoisoa
1+ 2
rkl
ruokaöljyä
2
valkosipulinkynttä
½
sitruunan mehu
3
rkl
misotahnaa (esim. Yutaka)
1
rkl
sokeria
½
tl
suolaa
½
dl
pistaaseja kuorittuna
rucolan versoja

Työvaiheet

  1. Laita grilli kuumenemaan.
  2. Halkaise munakoisot pitkittäin. Viillä leikkuupintaan veitsen kärjellä kevyet ristiviillot. Sivele ristikkopinta öljyllä.
  3. Hienonna valkosipuli ja purista sitruunasta mehu. Sekoita misotahna, sitruunamehu, valkosipuli, sokeri ja suola kulhossa.
  4. Pane munakoisot leikkuupinta alaspäin grilliin paahtumaan noin 5 minuutiksi tai kunnes pinta on kullanruskea. Käännä munakoisot ja sivele leikkuupinnat misoseoksella.
  5. Siirrä munakoisot grillissä matalamman lämmön alueelle. Jatka kypsennystä grillikuvun alla 5–7 minuuttia eli kunnes munakoisot ovat läpikypsiä.
  6. Rouhi pistaasit. Viimeistele munakoisot pistaaseilla ja rucolanversoilla.

Kommentit (3)

Vierailija

Miksi sitruunan raastettu kuori? Alkup. Ohjeessa ei ole. Miksi pitää tehdä yksinkertaisesta aina pikkuisen vaivaalloisempaa?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Hmm, onkohan kommenttisi tullut vahingossa väärään reseptiin?

JooJoo

Miten onnistuisi uunissa valmistus?

Me Naiset on lisännyt 1003 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Kuka ei rakastaisi kermaperunoita? Tässä vielä ohjeista parhain, joka sisältää muun muassa lorauksen valkoviiniä, kermaa ja voita. Herkkua!

Upota perunat kylmään veteen: näin turha tärkkelys huuhtoutuu pois ja pinnasta tulee ihanan rapea.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
40 minuuttia + paisto 30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Parhaat kermaperunat

Ainekset

1
kg
kiinteitä perunoita
25
g
voita
4
dl
kermaa
1
dl
valkoviiniä
2
timjamin oksaa
1
tl
mustapippureita
2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori perunat. Täytä kulho kylmällä vedellä. Siivuta perunat ohuiksi siivuiksi. Nosta siivut kylmään veteen sitä mukaa kun leikkaat niitä.
  2. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Voitele vuoka voilla. Valuta perunat ja lado ne vuokaan. Kypsennä 20 minuuttia.
  3. Sillä välin mittaa kattilaan kerma, valkoviini, timjami ja mustapippurit. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta juuri ja juuri kiehuen, kunnes perunat ovat olleet uunissa 20 minuuttia.
  4. Siivilöi mausteet pois kerman joukosta ja lisää suola. Kaada perunoiden joukkoon. Alenna uunin lämpötila 150 asteeseen ja kypsennä vielä 30 min.

Kommentit (0)