Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2924 reseptiä.
Linkitetty 55 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3-4
Valmistusaika
10 min + maustuminen 3 t
Vaikeustaso
Helppo

Kiireisen kimchi

Ainekset

500
g
kiinankaalia
2
tl
suolaa
2
rkl
seesaminsiemeniä
1
valkosipulinkynsi
2
tl
hienonnettua inkivääriä
1
rkl
kalakastiketta
1
tl
riisiviinietikkaa
2
tl
sokeria
2
tl
kuivattua chiliä lastuina
1
dl
ruohosipulia

Työvaiheet

  1. Huuhtele ja suikaloi kiinankaali. Laita suikaleet siivilään, ripottele suola päälle ja sekoita. Anna maustua siivilässä noin 2 tuntia välillä sekoitellen.
  2. Paahda seesaminsiemeniä kuivassa pannussa pari minuuttia koko ajan sekoitellen. Kaada paahtuneet siemenet pois kuumasta pannusta, etteivät ne pala.
  3. Huuhtele kiinankaali huolellisesti. Puristele ylimääräinen vesi pois.
  4. Kuori ja hienonna valkosipuli ja inkivääri mahdollisimman pieneksi. Yhdistä ne kalakastikkeen, etikan ja sokerin kanssa. Lisää chili, ruohosipuli ja seesaminsiemenet joukkoon. Sekoita kaalin kanssa. Anna maustua vähintään 1 tunti.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 353 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Rapeaksi paistettu valkosipuli, seesaminsiemenet ja chilihiutaleet muodostavat koukuttavan herkullisen ja polttavan mausteöljyn, jota tekisi mieli ripotella aivan kaiken päälle.

Tulinen valkosipuli-seesaminsiemenöljy on kesäpöydän monikäyttöisin maustaja. Sitä voi pirskotella niin salaattiin, grillattuihin kasviksiin, katkarapuihin, broileriin kuin pastan joukkoon. Öljy maistuu erinomaiselta myös grillimaissin tai kesäkasviksilla rikastettujen nuudelien kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 dl
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Rapea chili-valkosipuli-seesamiöljy

Ainekset

1
pieni kokonainen valkosipuli
1
rkl
rypsiöljyä
2
rkl
kuorellisia seesaminsiemeniä
1/2
d
rpsiöljyä
3
rkl
seesamiöljyä
1
rkl
soijakastiketta
2
rkl
chilihiutaleita
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
1
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori valkosipulinkynnet ja viipaloi.
  2. Kuumenna ruokalusikallinen öljyä paistinpannulla. Lisää valkosipulinkynnet ja seesaminsiemenet. Paista sekoitellen, kunnes valkosipulit ovat kullanruskeita ja rapeita. Kaada seos heti kulhoon.
  3. Mittaa joukkoon rypsiöljy, seesaminsiemenöljy, soijakastike, chilihiutaleet, suola, sokeri ja mustapippuri.

Vinkki Chili-seesaminsiemenöljy säilyy jääkaapissa 4 viikkoa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 353 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Rub eli kuivamausteseos paistuu lihan pinnalle maustekuoreksi, ja liha pysyy kuoren sisällä kostean mehevänä. Kokeile porsaan kaslerille tai broilerin paistileikkeille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
maustaa n. 1 kg lihaa
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Cajun rub

Ainekset

4
rkl
paahdettua sipulirouhetta
4
rkl
ruoko-, kookos- tai fariinisokeria
1
rkl
kuivattua timjamia
1
rkl
kuivattua oreganoa
1
tl
tummaa kaakaojauhetta
1
tl
(savu)suolaa
1
tl
mustapippurirouhetta
1
tl
cayennepippuria

Työvaiheet

  1. Mittaa kaikki mausteseoksen ainekset isoon mortteliin ja painele sekaisin. Kaada seos lasipurkkiin.
  2. Hiero mausteseosta lihan pinnalle. Jätä maustumaan puoleksi tunniksi huoneenlämpöön ennen kypsentämistä.
  3. Kypsennä grillissä epäsuoralla lämmöllä tai öljytilkassa paistinpannulla.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 353 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Kia Arpia ja Petra Wettenranta KUVA Tuomas Kolehmainen

Kirpsakka kaprisvinegretti sopii loistavasti parsan kaveriksi. Kun vinegretin kaataa kuumien parsojen päälle, ne imevät itseensä eniten makua.

Parsaa paistetaan ensin hetken ajan kuumalla pannulla oliiviöljyn kanssa, sitten joukkoon lisätään pieni loraus vettä ja nokare voita ja laitetaan kansi hetkeksi päälle. Parsa höyrystyy kannen alla kypsäksi ja voin ansiosta siitä tulee kiiltävää ja herkullista. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsaa ja kaprisvinegretti

Ainekset

2
rkl
pieniä kapriksia
1
rkl
salottisipulia
1
rkl
lehtipersiljaa
½
rkl
ruohosipulia
½
rkl
kirveliä
1
rkl
valkoviinietikkaa
½
tl
dijoninsinappia
ripaus sokeria
1
dl
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Hienonna kapriksia veitsellä pienemmäksi. Hienonna myös sipuli ja yrtit.
  2. Sekoita kulhossa valkoviinietikka, dijoninsinappi ja ripaus sokeria. Vatkaa rivakasti oliiviöljy joukkoon ohuena nauhana.
  3. Lisää joukkoon kaprikset, sipuli ja yrtit ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 353 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
OHJE Kia Arpia ja Petra Wettenranta KUVA Tuomas Kolehmainen

Kreikkalaisesta jogurtista ja fetajuustosta syntyy yrteillä ryyditettynä kesän ihanin dippi tuoreille kasviksille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Feta-yrttidippi

Ainekset

200
g
fetajuustoa
dl
kreikkalaista jogurttia
1
rkl
oliiviöljyä
1
valkosipulinkynsi
½
sitruunan kuori
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
hunajaa
1
dl
yrttejä (esimerkiksi lehtipersiljaa, oreganoa, tilliä, ruohosipulia)
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Lisää yrttejä lukuun ottamatta kaikki raaka-aineet tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi.
  2. Hienonna yrtit ja sekoita joukkoon. Voit valmistaa dipin myös sauvasekoittimella tai käsivatkaimella. Murenna silloin fetajuusto ensin pieneksi. Tarjoa parsojen kanssa.

Kommentit (0)