Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2024 reseptiä.
Linkitetty 51 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3-4
Valmistusaika
10 min + maustuminen 3 t
Vaikeustaso
Helppo

Kiireisen kimchi

Ainekset

500
g
kiinankaalia
2
tl
suolaa
2
rkl
seesaminsiemeniä
1
valkosipulinkynsi
2
tl
hienonnettua inkivääriä
1
rkl
kalakastiketta
1
tl
riisiviinietikkaa
2
tl
sokeria
2
tl
kuivattua chiliä lastuina
1
dl
ruohosipulia

Työvaiheet

  1. Huuhtele ja suikaloi kiinankaali. Laita suikaleet siivilään, ripottele suola päälle ja sekoita. Anna maustua siivilässä noin 2 tuntia välillä sekoitellen.
  2. Paahda seesaminsiemeniä kuivassa pannussa pari minuuttia koko ajan sekoitellen. Kaada paahtuneet siemenet pois kuumasta pannusta, etteivät ne pala.
  3. Huuhtele kiinankaali huolellisesti. Puristele ylimääräinen vesi pois.
  4. Kuori ja hienonna valkosipuli ja inkivääri mahdollisimman pieneksi. Yhdistä ne kalakastikkeen, etikan ja sokerin kanssa. Lisää chili, ruohosipuli ja seesaminsiemenet joukkoon. Sekoita kaalin kanssa. Anna maustua vähintään 1 tunti.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 624 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Satu Kemppainen

Lempeän tulinen mango-jugurttikastike valmistuu viidessä minuutissa ja on älyttömän helppo herkkudippi!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3 dl
Valmistusaika
5 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Mango-jogurttikastike

Ainekset

2
dl
maustamatonta jogurttia
1
dl
mangochutneyta
1
limetin mehu
1/2
ruukku
korianteria
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Yhdistä kulhossa jogurtti ja chutney. Purista joukkoon limetin mehu ja lisää hienonnetut korianterit. Sekoita ja lisää suolaa maun mukaan.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1003 reseptiä.
Linkitetty 34 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Guacamole goes Kreikka! Kokeile klassikkodipin kreikkalaistettua versiota ja ihastu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Kreikkalainen guacamole

Ainekset

2
kypsää avokadoa
2
rkl
sitruunanmehua
1 1/2
rkl
aurinkokuivattuja tomaattikuutioita
2
rkl
tuoretta persiljaa
2
rkl
kalamata-oliiveja
100
g
kirsikkatomaatteja
1/2
punasipuli
1
tl
kuivattua oreganoa
ripaus suolaa
1/2
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja murskaa avokadot haarukalla. Pirskota päälle sitruunamehua.
  2. Valuta aurinkokuivatut tomaa ttikuutiot ja lisää joukkoon. Hienonna persilja ja kuutioi oliivit ja kirsikkatomaatit pieneksi. Kuori ja hienonna punasipuli.
  3. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 624 reseptiä.
Linkitetty 170 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Romesco-kastike saa makunsa paahdetuista paprikoista, tomaateista, maalaisleivästä ja manteleista. Tämä katalonialainen soosi on mahtavaa grillatun broilerin, possunlihan tai makkaroiden kanssa.

Kastikkeen makua ja paksuutta voit säädellä lisäämällä öljyä tai punaviinietikkaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Romesco-kastike

Ainekset

2
punaista paprikaa
3
tomaattia
1
valkosipulinkynsi
½
dl
oliiviöljyä
1
dl
kuorellisia manteleita
pala
maalaisleipää
½
dl
oliiviöljyä
½
dl
tomaattipyreetä
2
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
savupaprikajauhetta
½
tl
suolaa
½
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Halkaise paprikat, poista siemenet ja valkoiset kalvot. Nosta paprikat leivinpaperin päälle pellille kupera puoli ylöspäin. Puolita tomaatit paprikoiden viereen. Paloittele valkosipuli kasvisten lomaan. Sivele öljyllä. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  2. Lisää päälle kokonaiset mantelit ja murennettu leipäpala. Paahda vielä 5 minuuttia. Jäähdytä hetki.
  3. Kumoa paahdetut ainekset monitoimikoneen kulhoon tai tehosekoittimeen. Lisää öljy, punaviinietikka, tomaattipyree ja mausteet. Aja ainekset leikkuuterällä karkeaksi tai sileäksi makusi mukaan.
  4. Lisää lopuksi hienonnettu lehtipersilja.

Vinkki! Romesco säilyy pari päivää jääkaapissa, joten voit tehdä kerralla kunnon satsin.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 624 reseptiä.
Linkitetty 38 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Italialainen vihreä yrttikastike maustetaan anjoviksilla ja kapriksilla. Salsa verde sopii savukalalle mutta voit tarjota sitä myös grillilihan tai -kasvisten kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Salsa verde

Ainekset

3
valkosipulinkynttä
1
ruukku
lehtipersiljaa
1
ruukku
basilikaa
pari oksaa
tuoretta minttua
5
anjovisfileetä
1
dl
oliiviöljyä
2
rkl
kapriksia
2
tl
sokeria
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
dijoninsinappia
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele valkosipulinkynnet. Hienonna yrtit ja valutetut anjovikset.
  2. Sekoita ainekset teholeikkurissa tai sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Voit halutessasi myös silputa ainekset veitsellä, jolloin kastikkeesta tulee karkearakenteinen mutta aivan yhtä herkullinen.

Kommentit (0)