Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2192 reseptiä.
Linkitetty 54 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3-4
Valmistusaika
10 min + maustuminen 3 t
Vaikeustaso
Helppo

Kiireisen kimchi

Ainekset

500
g
kiinankaalia
2
tl
suolaa
2
rkl
seesaminsiemeniä
1
valkosipulinkynsi
2
tl
hienonnettua inkivääriä
1
rkl
kalakastiketta
1
tl
riisiviinietikkaa
2
tl
sokeria
2
tl
kuivattua chiliä lastuina
1
dl
ruohosipulia

Työvaiheet

  1. Huuhtele ja suikaloi kiinankaali. Laita suikaleet siivilään, ripottele suola päälle ja sekoita. Anna maustua siivilässä noin 2 tuntia välillä sekoitellen.
  2. Paahda seesaminsiemeniä kuivassa pannussa pari minuuttia koko ajan sekoitellen. Kaada paahtuneet siemenet pois kuumasta pannusta, etteivät ne pala.
  3. Huuhtele kiinankaali huolellisesti. Puristele ylimääräinen vesi pois.
  4. Kuori ja hienonna valkosipuli ja inkivääri mahdollisimman pieneksi. Yhdistä ne kalakastikkeen, etikan ja sokerin kanssa. Lisää chili, ruohosipuli ja seesaminsiemenet joukkoon. Sekoita kaalin kanssa. Anna maustua vähintään 1 tunti.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 104 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Katja Bäcksbacka KUVA Elvi Rista

Näissä kasviksissa riittää makua ja rapsakkaa purutuntumaa kaikkien grilliruokien kylkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
30 min + marinoituminen 4 h
Vaikeustaso
Helppo

Rapeat marinoidut kasvikset

Ainekset

1
pieni kesäkurpitsa
2
porkkanaa
15
sokeriherneenpalkoa
1
pienehkö suippopaprika
½
parsakaalia
½
kukkakaalia
MARINOINTILIEMI
1
dl
valkoviinietikkaa
1
dl
oliiviöljyä
1
tl
Provencen yrtit -seosta
1 ½
tl
suolaa
1
pieni valkosipulinkynsi
1
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Mittaa marinointiliemen ainekset pieneen kattilaan ja kiehauta. Sekoittele, kunnes sokeri ja suola ovat sulaneet. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  2. Pese kesäkurpitsa, herneenpalot, suippopaprika, parsakaali ja kukkakaali huolellisesti ja poista vaurioituneet osat veitsellä. Kuivaa kasviksia hieman keittiöpyyhkeellä.
  3. Kuori porkkanat. Leikkaa herneet vinottain kahteen palaan. Pilko parsa- ja kukkakaalit pieniksi nupuiksi. Leikkaa kesäkurpitsa suikaleiksi ja porkkanat sekä suippopaprika vinoviipaleiksi.
  4. Laita kasvikset kulhoon, kaada päälle jäähtynyt marinointiliemi. Sekoita varovasti isolla lusikalla, älä hajota kasviksia.
  5. Laita kelmu tiiviisti kulhon päälle ja nosta kulho jääkaappiin. Anna maistua yön ylitse tai vähintään 4 tuntia. Sekoita kasvikset hyvin ennen tarjoamista.

Kommentit (0)

Jennyfer1980 on lisännyt 19 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Hedelmäbroileri
Hedelmäbroileri

Tämä ruoka on aika erikoinen, sillä en muista, että olisin ainakaan itse valmistanut koskaan mitään vastaavaa. Olen perinyt tämän reseptin äidiltäni. En osaa laskea tätä arkiruuaksi, vaan hienon makunsa vuoksi sopii ennemmin viikonloppuun, kuten sunnuntaiksi.

Hedelmäbroilerin maku on hedelmäinen ja sehän sopii broilerin kaveriksi erinomaisesti. Kastike maistuu niin riisin kuin keitetyn perunankin kanssa. Minulle tässä ruuassa on jotain hienoa, vähän niin kuin juhlan tuntua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h broilerien kypsennys + 15 muu valmistus
Vaikeustaso
Helppo

Hedelmäbroileri

Ainekset

3
kpl
broilerin koipia
1
prk
persikoita
15
kpl
kivettömiä luumuja
2
dl
kermaa
currya
maun mukaan

Työvaiheet

1. Kypsennä ja putsaa broilerin koivet
2. Laita kattilaan 2 dl vettä, persikat, luumut ja curry. Keitä kypsiksi.
3. Ota kattila sivuun ja soseuta hedelmät sauvasekottimella
4. Lisää kerma ja broilerit
5. Kuumenna

Tarjoa riisi tai keitettyjen perunoiden kera.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1109 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Tee aikamatka moderniin mummolaan: keitä perunat ja hauduta sillä aikaa kasvisnakkikastike! Kun maustat kastikkeen piparjuurella, klassikosta tulee entistä herkullisempi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegenakkikastike

Ainekset

1
sipuli
300
g
soijanakkeja (esim. Hälsan Kök)
2
rkl
öljyä
2
tl
tomaattipyreetä
2
tl
(kokojyväista) dijoninsinappia
2
dl
kaurakermaa
½
dl
vettä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1 ½
tl
piparjuuritahnaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Paloittele nakit. Jos käytät pakastettuja, sulata ne keittämällä tai pakkauksen ohjeen mukaan.

  2. Kuumenna öljy paistinpannulla. Paista nakkeja ja sipulia muutama minuutti. Pyöräytä tomaattipyree ja sinappi joukkoon. Lisää kaurakerma ja vesi ja hauduta noin 10 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla ja piparjuuritahnalla.

  3. Tarjoa keitinperunoiden kanssa.

Kommentit (4)

Vierailija

En suosittele ostamaan Hälsans Kökin soijanakkeja. Ennen olivat oikein hyviä, mutta sen jälkeen kun soijanakki (joskus 2020 vuoden alusta) muutettiin kokonaan vegaaniseksi niistä tuli syömäkelvottomia. Mennyt kyllä tuotekehitysosastolla pahasti pieleen näiden uusien soijanakkien kanssa..

Vähiten kamalia kasvisnakkeja ovat tähän mennessä olleet Quornin nakit ja BonVeganin nakit. Onko muilla lukijoilla jotain hyviä suosituksia, mitä testata? Olen tähän mennessä kokeillut lähes kaikki Cittareista ja Prismoista löytyvät vegenakit...

Vegemama

Poutun Muu-grillimakkara oli ainakin grillattuna hyvää. Vois kokeilla tätä reseptiä niillä.

Sepe

Soijanakki???
2 kertaa maistanut ja mieleen tuli koulu ja pyyhekumin maku ei syötävää.

Semivege

Toden totta, hälsans kökin nakit ovat syömäkelvottomia. Eivät käy mitenkään keittoihin, eikä kastikkeisiin. Entinen koostumus takaisin!!

Jennyfer1980 on lisännyt 19 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.

Ihan älyttömän hyvä ja helppo (kylmä) jogurttiakstike, jota voi tarjoilla niin salaatin kuin lihankin kanssa.

Tämä jogurttikastike on todella helppo ja nopea valmistaa. En itse oikein ole kastikkeiden ystävä, mutta tällainen kylmä jogurttipohjainen kastike on kyllä tullut ruokapöytääni jäädäkseen. Tätä voi käyttää niin salaatinkastikkeena, kun kastikkeena esim. kanallekin. Makua voi muutella helposti...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
5 min valmistus + 15 min maustuminen
Vaikeustaso
Helppo

Jogurttikastike

Ainekset

150
g
Luonnonjogurttia
1
rkl
sinappia
1/2
kpl
sitruunan mehu
hyppysellinen
suolaa
hyppysellinen
sokeria

Työvaiheet

1. Sekoita kaikki ainekset keskenään
2. Nosta jääkaappiin maustumaan vähintään 15 minuutiksi ennen tarjoilua
3. Tarjoile kastikkeena salaatille tai lihalle

Kommentit (0)