Kreikkalainen kasvispaistos briami saa makuparin libanonilaisesta labneh-juustosta.
Briami ja yrtti-labneh
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista labneh jo edellisenä päivänä. Voit tarjota ruoan myös kotijuuston tai ranskankerman kanssa.
- Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Pese ja esikäsittele kasvikset. Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat suupaloiksi. Puolita ja viipaloi kesäkurpitsa. Halkaise paprikat, poista kanta, siemenet ja valkeat osat. Paloittele paprikanpuolikkaat. Kuori ja lohko sipuli. Kuori valkosipulit ja jätä kokonaisiksi. Lohko tomaatit 4–6 osaan. Riivi yrtit.
- Voitele uunivuoka öljyllä. Kumoa kaikki kasvikset kesäkurpitsoja lukuun ottamatta vuokaan. Lisää päälle yrtit ja laakerinlehdet, suola sekä mustapippuri. Sekoita kaikki sekaisin ja lisää vuokaan vielä 1/2 dl vettä. Kypsennä kasviksia uunissa ensin 1/2 t.
- Ota vuoka uunista, sekoita ja lisää joukkoon kesäkurpitsat sekä sitruunan mehu. Jatka kypsennystä vielä toiset 1/2 t. Tarjoa yrttilabnehin kanssa (ohje alempana).
Yrttilabneh eli jogurttijuusto
Ainekset
Työvaiheet
- Aloita labnehin teko edellisenä päivänä. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna mintunlehdet. Sekoita jogurtin joukkoon suola ja valkosipuli sekä yrtit.
- Kaada seos siiviläkankaalla vuorattuun lävikköön ja nosta lävikkö kulhon päälle jääkaappiin valumaan. Labneh-juusto on valmista seuraavana päivänä, mutta sen voi antaa valua kaksikin päivää, jolloin massasta tulee tiiviimpi.