Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 hengelle (alkuruokana)
Valmistusaika
15 minuuttia + 20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo
Kesäkurpitsainen crème Ninon
Ainekset
1
salottisipuli
600
g
kesäkurpitsaa
2
rkl
voita
n. 3
dl
vahvaa kasvislientä
(suolaa)
1/2
tl
valkopippuria myllystä
PÄÄLLE
1/2
dl
kuohuviiniä
2
rkl
oliiviöljyä
1
dl
melko löysäksi vatkattua kermavaahtoa
2
rkl
paahdettua, rouhittua pähkinää tai siemeniä
Työvaiheet
- Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi kesäkurpitsa. Kuullota sipulia muutama minuutti kattilassa voissa keskilämmöllä. Lisää kesäkurpitsat ja jatka paistamista noin 1 min.
- Kaada kattilaan kasvisliemi ja kerma. Anna kiehahtaa, vähennä lämpö keskilämmölle ja peitä kannella. Kypsennä noin 15 min, tai kunnes kesäkurpitsa on kypsää. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa kasvislientä tai kermaa, jos keitto tuntuu liian sakealta.
- Annostele lautasille. Kaada päälle hieman kuohuviiniä ja pirskottele muutama tippa öljyä. Viimeistele kermavaahtonokareella ja pähkinöillä.