Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1965 reseptiä.
Linkitetty 42 keittokirjaan.
OHJE Taina Vuohelainen KUVA Arto Vuohelainen

Karamellisoitujen fenkolien, aniksen ja yrttien maustama ohuenohut piiras on herkullinen sellaisenaan, mutta kokeile sitä myös lakritsalla maustetun kirsikkahillokkeen kanssa. Keitä hilloke jo edellisenä päivänä, niin maut ehtivät tasaantua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 piirasta
Valmistusaika
20 min + 3,5 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Välimeren fenkolipiiraat

Ainekset

Pohja
2
dl
vettä
25
g
hiivaa
4 ½
dl
gluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai)
3/4
tl
suolaa
1
tl
aniksensiemeniä
2
rkl
oliiviöljyä
Täyte
2
fenkolia
3
rkl
voita
3
rkl
hunajaa
2
rkl
oliiviöljyä
1
dl
ranskankermaa
½
tl
suolaa
ripaus
mustapippuria myllystä
50
g
vuohenjuustoa
6
kirsikkatomaattia
ripaus
roseepippuria
½
sitruunan raastettu kuori
4
rkl
pecorinojuustolastuja
Lisäksi
2
tl
tuoretta rosmariinia
½
tl
kuivattua oreganoa

Työvaiheet

  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva veteen. Sekoita jauhot, suola ja anis joukkoon. Lisää öljy ja alusta taikina sileäksi. Pyöritä se sitten palloksi, peitä liinalla ja kohota lämpimässä paikassa 20 minuuttia.
  2. Tee täyte taikinan kohotessa. Leikkaa fenkolit pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Sulata voi paistinpannussa, sekoita hunaja voin joukkoon. Kun hunaja on sulanut, karamellisoi fenkolit pannussa tarvittaessa muutamassa erässä, noin 10–12 minuuttia/erä.
  3. Jaa taikina 2 osaan. Kauli kumpikin taikina ohueksi levyksi omalle leivinpaperilleen. Siirrä leivinpaperit taikinoineen uunipelleille.
  4. Levitä 1 rkl öljyä kummallekin piirakkapohjalle. Mausta ranskankerma suolalla ja pippurilla, ja jaa se piirakkapohjille.
  5. Viipaloi vuohenjuusto ja puolita tomaatit; asettele ne piirakoille. Sovittele fenkoli muiden täytteiden lomaan. Ripota pinnalle roseepippuria, raastettua sitruunankuorta ja pecorinolastut.
  6. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paista piiraita 15–20 minuuttia, kunnes ne saavat väriä. Mausta valmis piiras yrteillä.

 

Vinkki! Kirpeänmakea hillo sopii loistavasti fenkolipiiraiden makuun. Kokeile piiraita kirsikkahillokkeen kanssa (ks. ohje).

Kirsikka-lakritsihilloke

Ainekset

noin 2 dl
250
g
(3 dl) kirsikoita
3
dl
sokeria
¼
tl
lakritsijauhetta (Urtekram)
3/4
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Huuhdo kirsikat ja poista kivet.
  2. Mittaa sokeri, lakritsijauhe ja vesi kattilaan ja keitä siirapiksi, noin 10 mi-nuuttia. Lisää kirsikat siirappiin, keitä miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Kuori vaahto reikäkauhalla pinnalta pois.
  3. Ravistele kattilaa ja kaada hillo puhtaaseen, kuumaan lasipurkkiin. Sulje kansi ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Siirrä hilloke jääkaappiin ja anna tekeytyä yön yli. Huom. Kirsikkahilloke on löysää, sillä siinä käytetään tavallista sokeria hillosokerin sijaan.

     

    Vinkki! Kokeile hilloketta vaniljavaahtojen, -jätskien ja -vanukkaiden kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 950 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Yksinkertainen salaatti maistuu erityishyvältä, kun suolaat tomaatit ensin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + 30 min suolaus

Tomaattipiparjuurisalaatti

Ainekset

5
tomaattia
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
4
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
punaviinietikkaa
1
valkosipulinkynsi
2
tl
raastettua piparjuurta
1
dl
hienonnettua lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Pese ja leikkaa tomaatit viipaleiksi. Ripottele päälle runsaasti suolaa ja jätä lävikköön valumaan 30 minuutiksi. Laita tomaatit suureen kulhoon ja lisää öljy, etikka ja pippuri. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi ja piparjuuri joukkoon. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
  2. Asettele laakealle vadille ja hienonna persilja päälle. Tarjoa grilliruokien kanssa.

Kommentit (0)

Raparperi-kauramurupiirakka, pellillinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
Uunipellilinen/30palaa
Valmistusaika
1,5h
Vaikeustaso
Helppo

Raparperi-kauramurupiirakka

Ainekset

175
g
Voita sulatettuna
6
dl
Vehnäjauhoja
2
dl
Sokeria
1
rkl
Vaniljasokeria
2
tl
Leivinjauhe
3
dl
Turkkilaista jugurttia
2
Kpl
Kananmunaa
Täyte:
10
dl
Raparperia pieniksi paloiteltuna
1,5
dl
Sokeria
2
tl
Sitruunankuorta raastettuna (tai tilkka sitr.mehua)
400
g
Valion sitruunarahkaa (2prk)
Muruseos:
75
g
Voita (hieman pehmitettynä)
2
dl
Kaurahiutaleita
1,5
dl
Fariinisokeria
1
dl
Vehnäjauhoja
1
tl
Kardemummaa tai vaihtoehtosesti vaniljasokeria
1/4
tl
Suolaa hyppysellinen

Työvaiheet

Yhdistä pohjan kuivat aineet ja lisää niihin sulatettu voi. Yhdistä pohjaseokseen turkkilainen jugurtti ja kanamunat.
Levitä seos leivinpaperin ja uunipellin päälle. Käytä taikinan levittämisessä esim.vehnäjauhoisia käsiä.

Tee täyte:
Sekoita sokeri, sitr.kuori ja rahkat keskenään ja levitä seos taikinapohjan päälle.
Lisää sitten paloitellut raparperinpalat tasaisesti taikinapohjan ja rahkaseoksen päälle.

Tee muruseos:
Sekoita keskenään pehmennyt voi, kaurahiutaleet, fariinisokeri, vehnäjauho ja muruseoksen mausteet.
Lisää muruseos tasaisesti pellille taikinarahkaraparperien päälle.

Paista kiertoilmauunissa 175C / n.30min. (Tai ns.normiuunissa 200C /n.40min.) tarkkaile, kypsyys riippuu omasta uunistasi..

Tarjoa vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.

Kommentit (1)

Tupajumi
Seuraa 
Liittynyt6.3.2016

Minun makuun paras raparperipiirakka jota olen tähän mennessä maistanut! Sitruunarahkan ja raparperien maku sopi täydellisesti keskenään, ihanan kirpakkaan keväistä! Sekä murukauraseos on naminami.. ja yllättävän helppo oli tehdäkin.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1965 reseptiä.
Linkitetty 70 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Kesäinen pasta tehdään varhaiskaalista. Yksinkertaiset makuyhdistelmät osuvat juuri kohdilleen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesäpasta

Ainekset

300
g
(pappardelle)pastaa
1
varhaiskaali
1
nippu (120 g)
kevätsipulia
2
rkl
voita
1
rkl
sokeria
1
tl
kuminansiemeniä
1
rkl
omenaviinietikkaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1
ruukku kirveliä

Työvaiheet

  1. Keitä pastaa suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/2 l vettä) 8–10 minuuttia tai pakkauksen ohjeen mukaan. Ota noin 1 dl keitinvettä talteen ja valuta pasta.
  2. Halkaise kaali ja leikkaa se noin 2–3 cm:n viipaleiksi. Viipaloi kevätsipulit.
  3. Kuumenna 1 rkl voita pannussa ja paista siinä kevätsipuleita 2 minuuttia. Siirrä sipulit pois pannusta. Lisää 1 rkl voita pannuun. Sekoita sokeri voihin ja ruskista keskilämmöllä 3–5 minuuttia. Lisää kuminansiemenet ja kaali ja paista 3–5 minuuttia. Sekoita etikka, suola ja pippuri kaalipaistokseen.
  4. Lisää pasta ja tilkka keitinvettä kaalien joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Hienonna kirveli viimeistelyksi.

Kommentit (1)

Aina paino reseptiin

Koska kaali ei ole aina saman kokoinen, voisi resepteihin kirjoittaa grammat!

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1965 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Pehmeän kermaisa burrata on varsinainen mielihyväjuusto. Se kruunaa kauniin vihreän kesäsalaatin

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsa-burratasalaatti

Ainekset

1
nippu (250 g)
parsaa
1
nippu (150 g)
retiisiä
2
ruukkua
vesikrassia
2
ruukkua
herneenversoja
½
ps (100 g)
pakasteherneitä
2
rkl
seesaminsiemeniä
1
pkt (100 g)
burratajuustoa tai (120 g) mozzarella di bufalaa
Hernekastike
½
ps (100 g)
pakasteherneitä
1
sitruunan mehu
1
dl
ranskankermaa
½
dl
oliiviöljyä
2
rkl
hunajaa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin kastike. Sulata herneet mikrossa tai siivilässä kuuman veden alla ja laita sauva- tai tehosekoittimen kulhoon. Lisää sitruunan mehu ja ranskankerma ja soseuta. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan soseuttaen. Mausta hunajalla ja suolalla.
  2. Katkaise parsojen kova tyvi pois. Suikaloi parsat kuorimaveitsellä. Leikkaa retiisit ohuiksi viipaleiksi. Hienonna krassi ja paloittele herneenversot. Sulata herneet. Yhdistä kasvikset ja yrtit kulhossa. Sekoita kolmannes kastikkeesta joukkoon.
  3. Laita salaatti tarjoiluastiaan, ripottele siemenet pinnalle. Valuta juusto ja lisää se salaattiin. Viimeistele lopulla kastikkeella.

Kommentit (0)