
Tuhdin majoneesin sijaan varhaisperuna ottaa kesäheilakseen raikkaat yrtit, jogurtin tai tomaatin.
Tilli, voi, silli ja kevätsipuli. Siinä varhaisperunan parhaat ja ehkä tutuimmat seuralaiset.
Eikä hieno raaka-aine toki ihmeempiä kommervenkkejä kaipaakaan. Monesti perunan oma maku pääsee parhaiten esille, kun pinnalle ripsauttaa vain hieman suolaa.
Jossain vaiheessa moni alkaa kuitenkin kaivata varhaisperunoihinkin lisää twistiä. Siinä kohtaa on aika panna perunat kylpyyn!
Homman jujuna on keittää 1 kilo varhaisperunoita. Jos ne ovat isoja, voit lohkoa niitä keittämisen jälkeen haarukalla vähän pienemmäksi.
Saksi keitettyjen perunoiden sekaan muutama kevätsipuli ja valmista jokin kolmesta kastikevaihtoehdosta. Yrttinen rucolakastike maistuu etenkin peston ystäville, jogurttikastike on ihanan raikas, kun taas tomaattikastike passaa tuhdimpia makuja arvostaville.
Sitten vain kastike perunoiden päälle ja potut hetkeksi "kylpyyn".
Kesän helpoin varhaisperunasalaatti on valmis!
Jogurttikastike
Ainekset
Työvaiheet
- Hienonna valkosipulit tai inkivääri, silppua ruohosipuli ja rouhi korianterinsiemenet. Sekoita ne hunajan ja suolan kanssa jogurttiin.