
Pastan rakastaja korvaa basilikan japanilaisella tuoksuvalla shisolla. Simppeli pasta tehdään kirsikkatomaateista.
Shisoa tomaattipastaan
Ainekset
Työvaiheet
- Puolita tomaatit kulhoon. Lisää 3 rkl öljyä, 3/4 tl suolaa ja 1/4 tl pippuria ja kääntele sekaisin. Levitä tomaatit leivinpaperilla vuoratulle uunipelille ja kypsennä 250-asteisessa uunissa, kunnes tomaattien neste kiehuu. Voit myös grillata tomaatit.
- Kiehauta suuri kattilallinen vettä. Lisää 1 rkl suolaa ja keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan al denteksi.
- Hienonna pastan kiehuessa sipulit. Kuumenna paistinpannu miedolla lämmöllä ja kuullota valkosipulia ja tomaattipyreetä öljyssä hiljalleen. Lisää keltasipulit. Jatka kuullottamista keskilämmöllä, kunnes sipuli on kullankeltaista.
- Kaada valkoviini joukkoon ja lisää lämpöä hetkeksi. Nostele kypsät tomaatit pannuun ja sekoita kevyesti.
- Valuta pasta ja sekoita kastikkeen joukkoon. Rouhi 1/4 tl pippuria päälle ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.
- Leikkaa shisonlehdet ohuiksi suikaleiksi ja ripottele pasta-annosten päälle juuri ennen tarjoamista.