Kun maustat pähkinäisen kvinoan ja lempeän kesäporkkanan juustokuminalla ja chilillä, on vegepihvin maku mitä mainioin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo
Porkkana-kvinoapihvit
Ainekset
1/2
dl
kypsentämätöntä kvinoaa
1
kg
porkkanoita
2
kevätsipulinvartta
2
kananmunaa
1
dl
vehnäjauhoja
1
tl
juustokuminaa
1/4
tl
chilihiutaleita
1
rkl
lehtipersiljaa
1 1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
2
rkl
öljyä paistamiseen
Lisäksi
4
pitaleipää
1/2
ruukkua
jääsalaattia
2
avokadoa
8-12
kurkkuviipaletta
1
prk
ranskankermaa
tulista chilikastiketta
Työvaiheet
- Huuhtele kvinoa huolellisesti kylmän veden alla. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan.
- Pese, kuori ja kuutioi porkkanat. Keitä porkkanakuutiot pehmeiksi, koosta riippuen noin 10-20 minuuttia. Soseuta porkkanat sauvasekoittimella.
- Hienonna kevätsipulinvarret. Lisää ne sipulit, keitetty kvinoa, kananmunat, jauhot, juustokumina, chilihiutaleet ja lehtipersilja porkkanasoseeseen. Sekoita tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
- Kuumenna öljy paistinpannussa. Nosta 2-3 rkl taikinaa pannuun ja muotoile lusikalla pihviksi. Paista miedolla lämmöllä molemmin puolin kullanruskeiksi.
- Lämmitä pitaleivät pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja viipaloi avokado. Viipaloi kurkku. Laita halkaistun pitan väliin salaattia, 2-3 pihviä, avokado- ja kurkkuviipaleita, ranskankermaa ja pari tippaa chilikastiketta.