Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2417 reseptiä.
Linkitetty 124 keittokirjaan.
Ohje: Kaisa Nieminen Kuva: Anna Huovinen

Kun maustat pähkinäisen kvinoan ja lempeän kesäporkkanan juustokuminalla ja chilillä, on vegepihvin maku mitä mainioin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Porkkana-kvinoapihvit

Ainekset

1/2
dl
kypsentämätöntä kvinoaa
1
kg
porkkanoita
2
kevätsipulinvartta
2
kananmunaa
1
dl
vehnäjauhoja
1
tl
juustokuminaa
1/4
tl
chilihiutaleita
1
rkl
lehtipersiljaa
1 1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
2
rkl
öljyä paistamiseen
Lisäksi
4
pitaleipää
1/2
ruukkua
jääsalaattia
2
avokadoa
8-12
kurkkuviipaletta
1
prk
ranskankermaa
tulista chilikastiketta

Työvaiheet

  1. Huuhtele kvinoa huolellisesti kylmän veden alla. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Pese, kuori ja kuutioi porkkanat. Keitä porkkanakuutiot pehmeiksi, koosta riippuen noin 10-20 minuuttia. Soseuta porkkanat sauvasekoittimella.
  3. Hienonna kevätsipulinvarret. Lisää ne sipulit, keitetty kvinoa, kananmunat, jauhot, juustokumina, chilihiutaleet ja lehtipersilja porkkanasoseeseen. Sekoita tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
  4. Kuumenna öljy paistinpannussa. Nosta 2-3 rkl taikinaa pannuun ja muotoile lusikalla pihviksi. Paista miedolla lämmöllä molemmin puolin kullanruskeiksi.
  5. Lämmitä pitaleivät pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja viipaloi avokado. Viipaloi kurkku. Laita halkaistun pitan väliin salaattia, 2-3 pihviä, avokado- ja kurkkuviipaleita, ranskankermaa ja pari tippaa chilikastiketta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1263 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Herkullisen umaminen, misolla maustettu sienitartar on hyvä vaihtoehto klassiselle tartarille. Tästä ei alkuruoka parane!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Misolla maustettu sienitartar

Ainekset

300
g (yhteensä)
kuningasosterivinokkaita ja shimei-sieniä (tai enokisieniä, siitakesieniä tai herkkusieniä)
75
g
voita
tl
soijakastiketta
tl
tummaa misotahnaa
Päälle
2
keltuaista
1
rkl
raastettua parmesaania
(rouhittua mustapippuria)

Työvaiheet

  1. Viipaloi osterivinokkaat ohuiksi ja irrota shimei-sienet erilleen.

  2. Sulata voi pannulla. Sekoita soijakastike ja miso keskenään ja lisää voin joukkoon. Lisää sienet ja paista kovalla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes sienet ruskistuvat.

  3. Jaa lautasille ja riko keskelle kananmunan keltuainen. Raasta annosten päälle parmesaania.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1263 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Paahdetuilla kikherneillä, hummuskastikkeella ja kasviksilla täytetty rieska on herkullinen ja ruokaisa paketti. Iso rullarieska taipuu helposti wrapiksi, mutta myös pitaleivät tai pienet rieskat käyvät.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Kikherneillä täytetyt herkkurieskat

Ainekset

2
isoa rullarieskaa
1
tlk
kypsiä kikherneitä
Mausteöljy
1
rkl
öljyä
1
tl
juustokuminaa
1
tl
valkosipulijauhetta
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
½
tl
jauhettua (savu)paprikaa
¼
tl
jauhettua korianteria
¼
tl
jauhettua kanelia
Sitruunainen hummuskastike
2
valkosipulinkynttä
¾
dl
valmista hummusta
4
tl
sitruunamehua
1
tl
kuivattua tilliä
noin 2
rkl
vettä
Lisäksi
tomaattia, punasipulia, salaattia, korianteria/lehtipersiljaa (ja srirachaa)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Huuhdo ja valuta kikherneet ja kuivaa kevyesti. Sekoita mausteöljyn ainekset ja kääntele kikherneisiin kulhossa. Kippaa kikherneet leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda 25 minuuttia.

  3. Tee sillä aikaa kastike. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja lisää sen verran vettä, että saat sopivan juoksevaa kastiketta.

  4. Täytä rullarieskat kikherneillä, tomaatilla, punasipulilla, salaatilla, yrteillä ja sitruunaisella hummuskastikkeella (ja halutessasi srirachalla).

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2417 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen JUOMASUOSITUS Terhi Oksanen-Alén

Vihreää vihreällä! Tämän tofu-kasviscurryn maun salaisuus on pökerryttävän hyvä itse tehty currytahna.

Juomavinkki! Vihreän kasviscurryn seuraan sopii mitä parhaiten kevyt vihreä tee, joka ei ole maultaan liian kitkerää tai vahvaa. Valitse esimerkiksi japanilainen vihreä teelaatu, gyokuru. Varjossa kasvaneista teelehdistä tehdyn teen maussa on umamisuutta, joka istuu hienosti curryn...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Curry vihreistä kasviksista

Ainekset

1
salottisipuli
1
valkosipulinkynsi
500
g
tofua
2
rkl
rypsiöljyä
4
rkl
vihreää currytahnaa (ohje alla)
1
dl
kasvislientä
1
prk (400 ml)
kookosmaitoa (ei kevyt)
200
g
broccolinia tai parsakaalia
200
g
vihreitä papuja tai parsaa
150
g
litteitä herneenpalkoja
1
rkl
palmu- tai ruokokidesokeria
Lisäksi
jasmiiniriisiä, thaibasilikaa, korianterinlehtiä ja limettilohkoja

Työvaiheet

  1. Tee ensin currytahna (ohje alla).

  2. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipuli. Kuivaa ja kuutioi tofu. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä pannussa 5 minuuttia. Lisää tofu ja paista rapeaksi. Sekoita currytahna joukkoon. Ota tofut pois pannusta.

  3. Tee kasvisliemi pienessä kattilassa ja lisää se kookosmaidon kanssa pannuun, kiehauta. Lisää broccolinit ja pavut, keitä 4 minuuttia. Lisää herneet ja keitä vielä minuutti.

  4. Mausta curry sokerilla ja lisää tofupalat liemeen. Tarjoa keitetyn riisin, thaibasilikan, korianterin ja limetin kanssa.

Vihreä currytahna

Ainekset

2
mietoa vihreää chiliä
2
sitruunaruohoa
3
cm
inkivääriä
3
valkosipulinkynttä
3
kevätsipulia
1
limetti
3
kaffirlimetin lehteä
1
ruukku korianteria
1
tl
korianterinsiemeniä
2
rkl
soijakastiketta
1
rkl
palmu- tai ruokokidesokeria
½
tl
suolaa
suolaa
tl
valkopippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Poista chileistä kannat ja siemenet. Poista sitruunaruohoista kovat lehdet ja leikkaa pehmeät osat ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja raasta inkivääri. Viipaloi kevätsipulit. Laita kaikki tehosekoittimen kulhoon.

  2. Pese limetti, raasta kuoren vihreä osa ja purista mehu muiden aineiden joukkoon.

  3. Nypi korianterin lehdet ja säästä ne ruoan koristeluun. Lisää korianterin varret, korianterinsiemenet, soija, sokeri, suola ja valkopippuri tehosekoittimeen. Soseuta tahnaksi.

Vinkki Itse tehty currytahna säilyy jääkaapissa noin 4 päivää.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 720 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Täyteläinen soijarouhekiusaus saa makunsa pestosta. Voit tuunata ohjeen helposti myös vegaaniseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Soijarouhekiusaus

Ainekset

1
ps (1 kg)
peruna-sipulisekoitusta
100
g
lehtipinaattia pakasteena
1
solovalkosipuli
1
rkl
öljyä
2
dl
tummaa soijarouhetta
4
dl
vettä
1
prk (250 ml)
pippurilla maustettua kaurakermaa
¾
dl
punaista pestoa
1
tl
kuivattua basilikaa
1
tl
suolaa
dl
juustoraastetta

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  2. Sekoita peruna-sipuliseos ja pinaatti uunivuoassa.
  3. Kuori ja silppua valkosipuli. Kuumenna öljy pannussa. Lisää valkosipuli ja soijarouhe muutamaksi minuutiksi paistumaan. Lisää joukkoon vesi, kaurakerma, pesto, basilika ja suola. Hauduta kastiketta 10 minuuttia välillä sekoitellen.
  4. Kääntele kastike uunivuokaan. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
  5. Paista kiusausta uunin alatasolla noin tunti.

Vinkki! Tee kiusauksesta vegaaninen vaihtamalla pesto vegaaniseen versioon ja juustoraaste vuustoraasteeseen.

Kommentit (0)