Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Kohtalainen
Vihreät vohvelit ja grillattu halloumi
Ainekset
2 l/140
g
lamopinaattia (tai 200 g pakastettua)
1
kananmuna
1 ½
dl
maitoa
2
dl
spelttiydinvehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
jeeraa eli juustokuminaa
½
tl
suolaa
50
g
sulatettua voita (tai ½ dl pullomargariinia)
½
vihreää chiliä
2
kevätsipulia
1
kananmunanvalkuainen
Lisäksi
25
g
voita (tai pullomargariinia)
200
g
halloumijuustoa
salaattisekoitusta
1
limetti
2
rkl
oliiviöljyä
Työvaiheet
- Huuhtele tuoreet pinaatinlehdet ja ryöppää ne kiehauttamalla väljässä vedessä. Valuta ja nosta leikkuulaudalle. Puserra pinaatit nyytiksi ja leikkaa suikaleiksi. Jos käytät pakastepinaattia, sulata se ja valuta kuivaksi.
- Vatkaa muna maidon joukkoon. Yhdistä spelttijauhot, leivinjauhe, jeera ja suola. Sekoita kuiva-aineet maito-munaseokseen. Sekoita sulatettu voi tai margariini joukkoon. Lisää pinaatti varovasti käännellen.
- Poista chilistä siemenet ja sisäkalvot ja hienonna se. Viipaloi kevätsipulit. Lisää chili ja sipuli vohvelitaikinaan.
- Vatkaa valkuainen kiinteäksi vaahdoksi ja kääntele vaahto taikinaan.
- Kuumenna vohvelipannu ja voitele pinnat. Paista 4 vohvelia.
- Viipaloi ja paista halloumi parilapannussa. Mausta salaatti limetinmehulla ja oliiviöljyllä. Tarjoa vohvelit halloumin ja salaatin kanssa.