Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1991 reseptiä.
Linkitetty 39 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Sami Repo

Kakun kerroksissa maistuvat pehmeä kookos ja raikas, omatekoinen sitrusmarmeladi. Kuvan kakku on leivottu kaksinkertaistamalla annos; silloin siitä riittää pala jopa 20:lle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10 palaa
Valmistusaika
2 t + 8 t
Vaikeustaso
Vaikea

Sitrus-kookoskakku

Ainekset

4
kananmunaa
1 ½
dl
sokeria
1 ¼
dl
vehnäjauhoja
¾
dl
kookosjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
Sitrusmarmeladi
2
appelsiinia
1
sitruuna
1 ½
dl
Hillo-marmeladisokeria
Kookosmousse
2
dl
kookoskermaa
1
dl
vettä
2
rkl
maissitärkkelystä
3
rkl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
dl
vispikermaa
Kostutusliemi
½
dl
sitruunamehua
½
dl
vettä
1
rkl
sokeria
Kuorrutus
2
rkl
voita
2
dl
pensasmustikoita
4
dl
kookoslastuja
3
dl
vispikermaa
3
rkl
tomusokeria
pastaväriä (Wilton, sävyt sitruunan- ja kullankeltainen)

Työvaiheet

  1. Voitele irtopohjainen kakkuvuoka (ø 18 cm). Laita uuni kuumenemaan 175-asteeseen.
  2. Valmista taikina. Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Sekoita jauhot ja siivilöi ne vaahdon joukkoon kuohkeasti käännellen. Älä vatkaa taikinaa jauhoja lisätessäsi, sillä se tekee taikinasta tiiviin, eikä kakku nouse kunnolla. Kaavi taikina kakkuvuokaan.
  3. Paista kakkupohja uunin alatasossa noin 30 min. Anna kakun jäähtyä muutama minuutti ja kumoa ritilälle.
  4. Valmista marmeladi. Pese sitrukset huolellisesti kuumalla vedellä. Raasta yhden appelsiinin ja sitruunan kuori. Varo, ettei joukkoon tule valkoista kuorta. Lohko sitrukset, poista kalvot ja paloittele sitrusliha suoraan kattilaan. Lisää joukkoon kuoriraaste ja sokeri. Keitä hiljalleen 10–15 minuuttia. Marmeladi kiinteytyy jäähtyessään.
  5. Valmista kookosmousse. Lisää kookoskerma, vesi, maissitärkkelys ja sokerit kattilaan. Sekoita tasaiseksi. Hauduta 10 minuuttia samalla sekoittaen. Anna jäähtyä. Vatkaa vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää jäähtyneen kiisselin joukkoon.
  6. Purista kostutusta varten sitruunamehu ja lisää vesi ja sokeri joukkoon. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta kakkukerrokset sitruunavedellä.
  7. Nosta pohjakerros irtopohjavuokaan. Levitä päälle 1 ½ dl marmeladia, 1 dl pensasmustikoita ja 1 ½ dl kookosmoussea. Ripottele päälle ½ dl kookoslastuja. Nosta keskikerros pohjan päälle ja lisää täytteet kuten edellä. Säästä loppu mousse koristeluun.
  8. Nosta kakun kansi paikoilleen. Kiinnitä irtopohjavuoan reuna, ja peitä vuoka tuorekelmulla. Anna kakun vetäytyä viileässä yön yli.
  9. Tee kuorrutus. Vatkaa vispikerma jämäkäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tomusokeri ja loput kookosmoussesta. Ota 1/3 vaahdosta sivuun koristelua varten. Levitä kermavaahto lastalla tasaisesti kakun pintaan.
  10. Jaa koristelua varten vaahto kolmeen osaan. Lisää kahteen osaan muutama tippa keltaista pastaväriä. Sekoita väri tasaisesti kermaan. Pursota koristepallot kakun reunaan ja viimeistele pinta kookoslastuilla.

Vinkki! Pastaväriä voi ostaa nettikaupasta esim. www.confetti.fi

 

Juomasuositus: Kokeile makupariksi alkuperämaan kahvia Keniasta. Hedelmäinen kahvi sopii raikkaan kakun sävyihin täydellisesti.

 

Kuvan kakku leivottiin komeasti kaksinkertaisena annoksena. Siitä riittää pala 20 juhlijalle.

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 974 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ei kesää ilman mustikkapiirakkaa! Tämä, kaiken iloksi vielä gluteeniton piirakka, saa vasttustamattoman makunsa teestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
45
Vaikeustaso
Helppo

Mustikka-earl grey -piirakka

Ainekset

175
g
voita
1/2
tl
leivinjauhetta
3
dl
gluteenittomia kaurajauhoja
3/4
dl
sokeria
1/4
dl
ruokosokeria
2
tl
kardemummaa
PÄÄLLE
300
g
mustikoita
2
rkl
hillosokeria
1
earl grey teepussi

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata voi kasarissa keskilämmöllä ja sekoita välillä, jotta voi ei pala. Jatka muutama minuutti, kunnes voi vaahtoaa, tummuu hieman ja tuoksuu pähkinälle. Anna ruskistetun voin jäähtyä hetki.
  2. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Sekoita kaikki ainekset nopeasti keskenään. Levitä löysä taikina (halkaisijaltaan 28 cm:n) piirakkavuokaan. Levitä mustikat päälle.
  3. Aja tehosekoittimessa keskenään sokeri ja teepussin sisältö. Kaada mustikoiden päälle. Kypsennä 30 minuuttia.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 974 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Mehukas vegaaninen mustikkapiirakka muistuttaa rakenteeltaan hieman enemmän pannaria kuin piirakkaa. Täyte on uskomattoman syvän mustikkainen.

Tomusokerikuorrutus on vapaaehtoinen lisä makean ystäville, ei välttämätön.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
25 palaa
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen mustikkapeltipiirakka

Ainekset

4 1/2
dl
vehnäjauhoja
1/2
dl
kookoshiutaleita
1 1/2
dl
sokeria
3
rkl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
1/2
tl
suolaa
1 1/2
dl
rypsiöljyä
3
dl
(kookospohjaista) kasvimaitoa
TÄYTE
1
l
mustikoita
1/2
dl
sokeria
1/4
dl
vehnäjauhoja
1
sitruunan mehu ja kuoriraaste
1
rkl
vegaanista margariinia
1
rkl
chiansiemeniä
PÄÄLLE
2
dl
mantelilastuja
KUORRUTUS
1 1/2
dl
tomusokeria
4
tl
(kookospohjaista) kasvimaitoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita pohjan kuivat ainekset yhteen. Sekoita öljy ja kasvimaito keskenään ja kääntele kuiviin aineksiin nopeasti. Vuoraa iso uunivuoka (28 x 28 cm) leivinpaperilla ja kaada taikina päälle. Laita uuniin 5 minuutiksi.
  2. Mittaa kaikki täytteen ainekset kattilaan ja keitä noin 8 minuuttia, koko ajan sekoitellen ja marjoja samalla murskaksi painellen. Levitä marjat esipaistetun pohjan päälle ja ripottele mantelilastut päälle. Kypsennä noin 3 0 minuuttia. Anna jäähtyä.
  3. Sekoita päällyksen ainekset keskenään ja kaada raidoiksi piirakan päälle. Leikkaa neliöiksi.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 974 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Jo pelkästään vohveleiden ihaileminen saa veden kielelle! Suolainen ja makea yhdistyvät ihanasti näissä taivaallisissa maapähkinävohveleissa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
25 minuuttia + taikinan turpoaminen
Vaikeustaso
Helppo

Maapähkinävohvelit

Ainekset

3
kananmunaa
4 1/2
dl
(kaura)maitoa
1
dl
kivennäisvettä
4
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1/2
tl
suolaa
3
rkl
sokeria
2
rkl
öljyä
2
rkl
sileää maapähkinävoita
MAAPÄHKINÄVAAHTO
1
tlk
kauravispiä
2
rkl
sileää maapähkinävoita
2
rkl
sokeria
1
tl
kanelia
LISÄKSI
kirsikoita, (paahdettuja) seesaminsiemeniä, suolapähkinöitä, suklaakastiketta

Työvaiheet

  1. Sekoita kaikki ainekset ja anna taikinan turvota 30 minuuttia. Paista vohvelit raudalla.
  2. Vaahdota kauravispi. Sekoita loput ainekset joukkoon.
  3. Tarjoa vohvelit maapähkinävaahdon, kirsikoiden ja paahdettujen seesaminsiementen kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 974 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Jogurtilla kuorrutettu mustikkapiirakka on syötävän suloinen näky! Meidän onneksi, piirakka on myös yhtä maukas, kuin miltä näyttää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
25 min + 2 tuntia jääkaapissa
Vaikeustaso
Helppo

Mustikka-lime-jogurttipiirakka

Ainekset

1
(400g)
pakastemurotaikina
MUSTIKKAVAAHTO
2
dl
mustikkahilloa
3
keltuaista
50
g
voita
JOGURTTITÄYTE
2
liivatetta
2
dl
vispikermaa
3/4
dl
sokeria
3
dl
turkkilaista jogurttia
3
rkl
limetin mehua
PÄÄLLE
Tuoreita mustikoita, karhunvatukoita, marenkeja, pähkinöitä, tomusokeria, syötäviä kukkia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata taikina ja jaa kahteen (10 x 30 cm) kapeaan piirakkavuokaan. Painele taikina pohjalle ja reunoille. (Voit myös käyttää yhtä isompaa vuokaa.) Paista noin 10 minuuttia, kunnes taikina saa hieman väriä. Jäähdytä.
  2. Mittaa kattilaan mustikkahillo ja keltuaiset. Kuumenna, kunnes seos pulpahtaa. Alenna lämpötilaa ja keitä pari minuuttia. Jäähdytä vesihauteessa. Vatkaa voi nokareina joukkoon.
  3. Laita liivatteet kylmään veteen 5 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi, kääntele joukkoon jogurtti ja sokeri. Puristele liivatelehdet kuivaksi. Kuumenna limemehu ja liuota liivatteet mehuun. Anna hetken jäähtyä ja kääntele jogurttivaahtoon.
  4. Jaa pohjien päälle ensiksi mustikkatahna ja sitten jogurttitäyte. Siirrä jääkaappiin kahdeksi tunniksi. Koristele.

Kommentit (0)