Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Marja Samuli KUVA Sami Repo

Ranskalaiset krepit ovat sunnuntailettujen aatelisia. Kivennäisveden kuohkeuttama lettutaikina maustetaan valkosuklaalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta

Mustikka-valkosuklaakrepit

Ainekset

Kreppitaikina
3 ½
dl
kivennäisvettä (tai 1 ½ dl maitoa ja 2 dl kivennäisvettä)
1
kananmuna
50
g
valkosuklaata
1 ½
dl
vehnäjauhoja
½
dl
ohrajauhoa
2
rkl
sokeria
¼
tl
suolaa
Lisäksi
voita ja öljyä
2
dl
mustikoita
1/2
dl
mantelilastuja

Työvaiheet

  1. Tee kreppitaikina. Vatkaa kivennäisvesi (ja maito) ja kananmuna kulhossa. Raasta suklaa. Yhdistä suklaa ja kuiva-aineet ensin toisessa kulhossa ja sekoita sitten maidon joukkoon. Anna taikinan turvota 15–30 minuuttia.
  2. Valmista mustikkakastike ja sitruunavaahto taikinan turvotessa (ks. ohjeet alempaa). Paahda mantelilastut kuivassa paistinpannussa kevyesti.
  3. Kuumenna voin ja öljyn seosta suuressa paistinpannussa (Ø n. 26 cm). Kaada taikinaa pannuun ja ripottele muutamia mustikoita päälle. Näin ne eivät värjää taikinaa. Paista letut keskilämmöllä molemmin puolin kullanruskeiksi. Pidä letut lämpiminä vaikka folion alla.
  4. Valmista nektariinit juuri ennen tarjoamista (ks. ohje alempaa). Tarjoa letut nektariinien, mustikkakastikkeen ja sitruunavaahdon kanssa. Viimeistele annokset mantelilastuilla ja mustikoilla.

 

Tämä jälkiruoka kuuluu kesäpäivän parhaimmistoon, ja Kracher Beerenauslese Cuvée, 16,82 e/0,375 l, on kuin suunniteltu sille. Itävaltalaisen jälkiruokaviinin aprikoosinen hedelmäisyys maustaa hienostuneesti kreppejä. Beerenauslesen makea hunajaisuus tasapainottaa niin sitruunavaahtoa kuin nektariineja. (JUOMASUOSITUS Samuil Angelov)

 

 

Mustikkakastike

Ainekset

2
dl
vettä
2
dl
mustikoita
3
rkl
sitruunan mehua
½
dl
ruokosokeria
1 ½
rkl
maissitärkkelysjauhoja (esim. Maizena)
ripaus
kanelia

Työvaiheet

  1. Kiehauta kaikki ainekset kattilassa. Anna poreilla hiljalleen sekoitellen 2–3 minuuttia, kunnes seos saostuu.
  2. Nosta sivuun ja anna jäähtyä. Halutessasi voit tarjota kastikkeen myös lämpimänä.

 

Sitruuna-jogurttivaahto

Ainekset

2
dl
kuohukermaa
2
dl
kreikkalaistan tai turkkilaista jogurttia
2–2 ½
rkl
lemon curd -tahnaa
n. 2
rkl
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Vaahdota kerma. Sekoita jogurtti, sitruunatahna ja maun mukaan tomusokeria joukkoon. Nosta peitettynä viileään odottamaan.

 

Grillatut nektariinit

Ainekset

4
nektariinia
2–3
rkl
ruokosokeria
1
rkl
öljyä tai voita

Työvaiheet

  1. Halkaise nektariinit ja poista kivet. Laita sokeri pienelle lautaselle. Paina nektariinien leikkuupinta sokeriin.
  2. Öljyä ja kuumenna parila tai paistinpannu. Grillaa nektariinien sokeroitua pintaa pari minuuttia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Maustetut taatelit ovat iso hitti karkkiosastoilla, mutta niitä on helppo tehdä itsekin.
Maustetut taatelit ovat iso hitti karkkiosastoilla, mutta niitä on helppo tehdä itsekin.
Maustetut taatelit ovat iso hitti kauppojen karkkiosastoilla, mutta niitä on helppo tehdä itsekin. Nämä suklaasydämet valmistuvat vartissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
15 min

Taatelisydämet

Ainekset

24
kivetöntä, pehmeää taatelia
100
g
suklaata
rouhittua pistaasipähkinää
pakastekuivattua vadelmaa

Työvaiheet

  1. Tee pienellä terävällä veitsellä noin sentin viilto 12 taatelin toiselle pitkälle sivulle. Työnnä toiset 12 taatelia viiltoihin, jolloin taatelit muodostavat sydämen.  Laita sydämet leivinpaperin päälle.
  2. Paloittele ja sulata suklaa mikroaaltouunissa tai liedellä vesihauteessa. Kuorruta taatelisydämet levittämällä niille suklaata rennosti pikkulusikalla.
  3. Koristele rouhitulla pistaasipähkinällä tai kuivatulla vadelmalla. Anna kovettua hetki jääkaapissa.

Kuvan helppojen riisisuklaapatukoiden ohjeen löydät täältä.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Tummasta suklaasta, pähkinöistä ja riisimuroista tehdyt patukat käyvät herkkuvälipalasta.
Tummasta suklaasta, pähkinöistä ja riisimuroista tehdyt patukat käyvät herkkuvälipalasta.
Kaverille kanssa! Helpot ja nopeat suklaapatukat onnistuvat myös koululaisilta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 18 kpl
Valmistusaika
10 min + 1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Riisisuklaapatukat

Ainekset

150
g
tummaa suklaata
1
dl
sileää maapähkinävoita
4
dl
riisimuroja
Lisäksi
1
dl
suolapähkinöitä
50
g
tummaa suklaata

Työvaiheet

  1. Paloittele ja sulata suklaa joko mikroaaltouunissa tai liedellä vesihauteessa.
  2. Sekoita maapähkinävoi suklaan joukkoon. Lisää riisimurot ja kääntele tasaiseksi.
  3. Kaada suklaa-riisimuromassa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 25 x 20 cm). Tasoita pinta.
  4. Rouhi suolapähkinät veitsellä. Paloittele ja sulata koristelusuklaa. Painele suolapähkinärouhe riisisuklaan pinnalle. Levitä päälle suklaaraitoja pikkulusikalla.
  5. Anna kovettua jääkaapissa reilu tunti. Leikkaa tai murra riisisuklaalevystä patukoita tai ruutuja. Levy leikkaantuu siististi, kun veitsen kastaa välillä kuumaan veteen.

Kuvan taatelisydänten ohjeen löydät täältä.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Pehmeiksi paahtuvien luumujen ja hasselpähkinöiden hurmaava tuoksu nostattaa veden kielelle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15 palaa
Valmistusaika
55 min
Vaikeustaso
Helppo

Pähkinäinen luumupaistos

Ainekset

8–9
luumua
1
appelsiini
100
g
huoneenlämpöistä voita
dl
fariinisokeria
2
munaa
2
dl
vehnäjauhoja
dl
hasselpähkinäjauhetta
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
Pinnalle
½
dl
hasselpähkinärouhetta

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (22 cm x 30 cm) leivinpaperilla. Voit paistaa kakun myös pyöreässä irtopohjavuoassa (Ø 22 cm).
  2. Leikkaa luumut puoliksi ja poista kivet. Raasta appelsiinista kuori ja purista ½ dl mehua.
  3. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan voimakkaasti vatkaten.
  4. Sekoita jauhot, hasselpähkinäjauhe, leivinjauhe ja vanilja keskenään toisesssa kulhossa. Kääntele jauhoseos voivaahdon sekaan. Lisää lopuksi appelsiinin mehu.
  5. Kaavi taikina vuokaan. Laita luumut taikinan pinnalle, mutta älä paina niitä syvälle. Ripottele päälle pähkinärouhetta.
  6. Paista uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes taikina on keskeltä tikulla kokeiltaessa kypsä.

Vinkki! Purista lopusta appelsiinista mehua salaatinkastikkeeseen tai kalan tai lihan marinadiin.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Näinkin tyylikkäältä voi näyttää perinteinen puolukkapuuro.
Näinkin tyylikkäältä voi näyttää perinteinen puolukkapuuro.
Pilvenpehmeä puolukkapuuro taipuu syksyiseksi trendiherkuksi, mutta maistuu myös perinteisesti maidon ja sokerin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Vispipuuro

Ainekset

1
l
vettä
1
dl
sokeria
½
tl
suolaa
4
dl
tuoreita puolukoita
tai 1
pussi (200 g)
pakastepuolukoita
dl
mannasuurimoita
Lisäksi
1
prk
vaniljarahkaa
puolukkahilloa

Työvaiheet

  1. Kaada kattilaan vesi. Lisää sokeri ja suola.
  2. Kun vesi kiehuu, lisää puolukat. Keitä hiljalleen 8 minuuttia.
  3. Vispilöi joukkoon mannasuurimot. Hauduta puuroa 5 minuuttia välillä sekoittaen.
  4. Jäähdytä puuro. Vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella.
  5. Lusikoi annoksiin vaniljarahkaa ja puolukkahilloa.

Vinkki! Puuron voi tehdä samalla ohjeella herukoista. Puuro sopii vegaanille, jos käytät lisukkeena rahkan sijasta vaniljalta maistuvaa soijajugurttia.