
Tomaattipohjainen keitto hemmottelee makunystyröitä. Soppa viimeistellään mozzarellalla.
Keitto chorizosta ja kikherneistä
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja leikkaa porkkanat 4 mm x 4 mm:n kokoisiksi kuutioiksi.
- Puristele makkarat kuoristaan pieniksi paloiksi. Kuullota makkarapaloja öljyssä kattilassa, kunnes ne ovat kauniin värisiä, 1–2 min. Ota makkarat hetkeksi sivuun.
- Laita sipulit ja porkkanat kattilaan. Paista käännellen noin 1 min.
- Lisää kasvisliemi, paseerattu tomaatti ja sokeri. Anna seoksen kiehahtaa ja keitä hiljaisella lämmöllä noin 10 min, tai kunnes porkkanat ovat pehmeitä.
- Lisää makkarat ja kikherneet kattilaan. Jatka kypsentämistä, kunnes kikherneet ovat lämmenneet ja makkara on kypsää, noin 10 min.
- Annostele keitto lautasille, revi päälle mozzarellaa. Ripottele pinnalle vielä ruohosipulia ja rouhi päälle mustapippuria.