Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2140 reseptiä.
Linkitetty 75 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Sami Repo

Tomaattipohjainen keitto hemmottelee makunystyröitä. Soppa viimeistellään mozzarellalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Keitto chorizosta ja kikherneistä

Ainekset

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
porkkanaa
2–4
chorizoa tai muuta mausteista raakamakkaraa
2
rkl
rypsiöljyä
6
dl
kasvis- tai lihalientä
1
prk
(400–500 g) paseerattua tomaattia
1
tl
sokeria
3
dl
keitettyjä kikherneitä
1
pkt
(125 g) bufalamozzarellaa
2
rkl
hienonnettua, tuoretta ruohosipulia
1/2
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja leikkaa porkkanat 4 mm x 4 mm:n kokoisiksi kuutioiksi.
  2. Puristele makkarat kuoristaan pieniksi paloiksi. Kuullota makkarapaloja öljyssä kattilassa, kunnes ne ovat kauniin värisiä, 1–2 min. Ota makkarat hetkeksi sivuun.
  3. Laita sipulit ja porkkanat kattilaan. Paista käännellen noin 1 min.
  4. Lisää kasvisliemi, paseerattu tomaatti ja sokeri. Anna seoksen kiehahtaa ja keitä hiljaisella lämmöllä noin 10 min, tai kunnes porkkanat ovat pehmeitä.
  5. Lisää makkarat ja kikherneet kattilaan. Jatka kypsentämistä, kunnes kikherneet ovat lämmenneet ja makkara on kypsää, noin 10 min.
  6. Annostele keitto lautasille, revi päälle mozzarellaa. Ripottele pinnalle vielä ruohosipulia ja rouhi päälle mustapippuria.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Roosma on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Pannukaalilaatikko
Pannukaalilaatikko

Vanhan Stockmann herkun maukas pannukaalilaatikko resepti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20
Vaikeustaso
Helppo

Pannukaalilaatikko

Ainekset

1
sipuli
400g
jauhelihaa
1 rkl
siirappi
1.5 dl
vettä
1
lihaliemikuutio
600 g
valkokaalia
0.5 tl
kuivattua meiramia
öljyä paistamiseen
suolas
mustapippuria
puolukkahilloa

Työvaiheet

1. Silppua sipuli ja kuullota padassa tai isossa pannussa. Lisää jauheliha ja ruskista Kypsäksi.

2. Suikaloi valkokaali erittäin ohueksi. Voit sen jälkeen pilkkoa suikaleet vielä pienemmiksi paloiksi.

3. Lisää valkokaalisuikaleet, mustapippuri ja meirami. Kuullota hetki.

4. Kuumenna vesi esim. mikrossa. Sulata lihaliemi ja siirappi kuumaan veteen ja kaada kaalipaistoksen joukkoon. Hauduta kannen alla, kunnes kaali on pehmennyt.

5. Tarjoile puolukkahillon kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2140 reseptiä.
Linkitetty 46 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Palsternakkakeitto saa syvän maun, kun juurekset paahtaa ensin. Kauniin keltainen väri on peräisin kurkumasta. Tarjoa lempeä keitto paistettujen sienten kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Palsternakka-kurkumakeitto

Ainekset

3
(noin 400 g)
palsternakkaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
2
tl
kurkumajauhetta
1
l
kasvislientä
2
dl
kermaa
1–2
tl
suolaa
1
sitruuna
¼
tl
mustapippuria myllystä
Paistetut sienet
100
g
siitakesieniä
1
rkl
voita
1
rkl
öljyä
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Pese palsternakat hyvin, halkaise ne ja laita vuokaan. Pane vuoka uuniin 20 minuutiksi.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota niitä öljyssä kattilassa miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää kurkuma ja paista noin minuutti. Lisää kasviliemi, kerma ja suola ja kuumenna kiehuvaksi.
  3. Valmistele sienet. Puolita isoimmat sienet. Kuumenna öljy ja voi pannussa. Kun voi lakkaa kuohumasta, lisää sienet pannuun. Anna niiden tiristä rasvassa noin kolme minuuttia. Käännä ja paista vielä kaksi minuuttia. Mausta suolalla.
  4. Lisää palsternakat liemeen ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella. Purista sitruunan mehu erilliseen astiaan. Kiehauta keitto ja lisää puolet sitruunanmehusta. Maista ja lisää mehua tarvittaessa. Mausta keitto pippurilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1076 reseptiä.
Linkitetty 54 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Herkkumunakas maistuu aivan juustohampurilaiselta, mutta on terveellisempi vaihtoehto!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Juustohampurilaismunakas

Ainekset

1
pieni sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
tl + 4 tl
öljyä
300
g
jauhelihaa
3
rkl
ketsuppia
2
tl
sinappia
1
tl
worchesterkastiketta
½
tl + ½ tl
suolaa
¼
tl + ¼ tl
rouhittua mustapippuria
Munakas
6
kananmunaa
½
dl
vettä
Lisäksi
3
salaatinlehteä
2
pientä tomaattia viipaleina
1
dl
maustekurkkuja
1
dl
raastettua cheddaria (tai muuta juustoa)
Päälle
ketsuppia

Työvaiheet

  1. Kuori ja suikaloi sipuli, kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota muutama minuutti tilkassa öljyä. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Mausta ketsupilla, sinapilla, worchesterkastikkeella, ½ teelusikallisella suolaa ja pippurilla. Siirrä sivuun.
  2. Vatkaa kananmunien rakenne rikki. Sekoita joukkoon vesi, ½ teelusikallista suolaa ja ripaus pippuria.
  3. Puhdista pannu ja lorauta teelusikallinen öljyä pannulle. Kaada ⅓ massasta pannulle. Sekoita lastalla pintaa, jotta munakas hyytyy tasaisesti. Paista muutama minuutti. Lusikoi munakkaan toiselle puolelle ¼ jauhelihaseoksesta, revittyä salaattia, tomaattia ja maustekurkkuja. Raasta päälle juustoa. Käännä munakkaan toinen puolikas päälle ja anna vetäytyä kannen alla muutama minuutti, jotta juusto sulaa.
  4. Valuta munakas lautaselle ja pursota ketsuppia päälle. Toista sama toisen munakkaan kanssa.

Kommentit (1)

Vierailija

Epäselvä ohje. Pitäiskö tästä syntyä kaksi munakasta, joihin molempiin menee 1/3 munaseoksesta ja 1/4 jauhelihasta? Minne loput?

Helsingin Sanomat on lisännyt 67 reseptiä.
Linkitetty 211 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Täyteläinen mascarponejuusto, raikas tomaattikastike ja tuorelasagnelevyt tekevät tästä lasagnesta erityisen mehevän. Kun juustokastiketta ei tarvitse keitellä erikseen, lasagne on vartissa valmis uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Mehevä mascarponelasagne

Ainekset

5–6
(250 g)
tuorelasagnelevyjä
Tomaattijauhelihakastike
400
g
jauhelihaa
2
tlk (à 400 g)
tomaattimurskaa
1
salottisipuli
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
2
rkl
oreganoa hienonnettuna
2
lihafondikuutiota
2
tl
sokeria
2
tl
muskottipähkinää raastettuna (tai 1 tl jauhettua muskottipähkinää)
1
dl
tuoretta basilikaa hienonnettuna
Väliin
250
g
mascarponejuustoa
200
g
juustoraastetta
Päälle
100
g
ranskankermaa
1
dl
juustoraastetta

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna tilkka öljyä paistokasarissa. Lisää sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota pari minuuttia.
  2. Lisää pannulle jauheliha. Paista, kunnes jauheliha on ruskistunut.
  3. Lisää oregano, lihafondikuutiot, sokeri ja muskottipähkinä. Kaada joukkoon tomaattimurska. Sekoita joukkoon hienonnettu basilika. Kiehauta ja kypsennä vielä viisi minuuttia.
  4. Voitele tuorelasagnelevyn kokoinen uunivuoka (noin 15 cm x 25 cm) öljyllä. Kaada vuoan pohjalle kerros tomaattijauhelihakastiketta. Nosta päälle lasagnelevy. Lusikoi päälle tomaattijauhelihakastiketta. Nostele päälle nokareita mascarponejuustoa ja ripottele päälle juustoraastetta. Tee näin yhteensä noin viisi kerrosta. Levitä päällimmäiseksi lasagnelevy. Voitele levy ranskankermalla ja ripottele päälle juustoraastetta. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 45 minuuttia.

Kommentit (0)